به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بلومبرگ، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا در زمان کاندیداتوری خود توافق هستهای ایران و شش قدرت برتر جهان را «بدترین توافق» خواند و اعلام کرد از بین بردن آن از اولویتهایش خواهد بود. اکنون وی دریافتهاست پاره کردن این توافق آنقدر که فکر میکرد ساده نیست.
عربستان سعودی و رژیمصهیونیستی که سیاستهای خصمانهای در خصوص ایران دارند، از پاره شدن این توافق که فقط یک سال از عمر آن میگذرد، استقبال میکنند؛ اما تحلیلگران معتقدند چنین اقدامی روابط ترامپ را با متحدان اروپایی، روسیه و چین مخدوش میکند. برخی از اعضای جمهوریخواه کنگره و نامزد پیشنهادی ترامپ برای ریاست پنتاگون با اینکه از منتقدان این توافق هستند، اعلام کردند لغو توافق تهران در حال حاضر هیچ فایدهای ندارد.
«استیون هادلی» مشاور امنیتی آمریکا در زمان رئیسجمهوری جرج دابلیو بوش که یکی از اعضای احتمالی دولت ترامپ نیز به حساب میآمد در این خصوص گفت: «کسانی که پیش از این از منتقدان توافق هستهای ایران بودند، حالا پاره شدنش را واکنش درستی، نمیدانند.»
گروه پنج بعلاوه یک در مذاکرات سال گذشته تعدادی از تحریمهای ایران در بخش انرژی و بانکداری را لغو کرد و ایران نیز متعهد به محدود کردن برنامه هستهای خود شد. حامیان این توافق لغو آنرا عاملی برای گسترش فعالیتهای هستهای ایران میدانند. کشورهای اروپایی که در مذاکرات شرکت داشتهاند احتمالاً مخالف اعمال تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران هستند.
«ایوو دالدر» رئیس شورای جهانی امور شیکاگو و سفیر سابق آمریکا در ناتو اعلام کرد: «لغو این توافق به معنای رویارویی مستقیم و سریع با دیگر کشورها است.»
جان برنان -رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا- هفته گذشته اعلام کرد: «پاره کردن توافق هستهای ایران از سوی دولت بعدی نهایت حماقت خواهد بود.»
از آنجاییکه لغو توافق هستهای ایران یکی از شعارهای اصلی کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ بود، رها کردن آن تعداد زیادی از حامیان وی را ناامید میکند.
انتهای پیام/