جلال الدین میرزای رزاز رئیس انجمن تغذیه ایران در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: روند تغییرات فرهنگی، اقتصادی و دموگرافیک جامعه ایرانی موجب گذر تغذیه ای جدیدی شده که بر همین اساس ضرورت بازنگری در ساختار و نقش انجمن در مقابله با وضعیت جدید را ایجاب می کند.
وی ادامه داد: گام های اصلی این بازنگری در قالب طرح های تحقیقاتی توسط پیشکسوتان اساتید علوم تغذیه و موسسین انجام برداشته شده که برای نتیجه بخش بودن آن نیازبه ادامه راه توسط نسل جدید دارد.
رییس انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه مشارکت جامعه تغذیه ایران برای رهایی نظام سلامت از دام «طبی سازی» و تمرکز بر درمان که امروزه نظام سلامت را درگیر کرده، ضروری است، گفت: وجود چنین فضایی در نظام سلامت کشور، ضمن تهدید سلامت عمومی موجب سرخوردگی دانش آموختگان تغذیه شده است.
میرزای رزاز با اشاره به انجام مذاکرات متخصصین تغذیه با بیمه ها برای پوشش دادن خدمات تغذیه ای و نقش اجتماعی تغذیه دانان در ارتقاء سلامت عمومی، بیان کرد: هر هزینه ای که در جهت تسهیل و فراگیری دسترسی به خدمات تغذیه ای از سوی بیمه ها اختصاص یابد، سرمایه گذاری ارزنده ای برای تحقق سلامت و توسعه پایدار در کشور است که علاوه بر ممانعت از صرف هزینه های سرسام آور در درمان بیماری های ناشی از سوء تغذیه، از خروج نیروهای ارزشمند اجتماعی نیز از جرگه کار و خدمات جلوگیری می کند.
وی افزود: تحت پوشش قرار گرفتن خدمات تغذیه ای در نظام بیمه ای می تواند منجر به کاهش 60 تا 70 درصدی بار بیمار دهی در دهه های آینده شود که متاسفانه نظام سلامت کشور از آن مغفول مانده است.
رییس انجمن تغذیه ایران از وجود 8 هزار فارغ التحصیل و 5 هزار دانشجوی علوم تغذیه در مقاطع مختلف خبرداد و یادآور شد: انجمن تغذیه ایران باتوجه به چالش های پیش روی این رشته، به دنبال حرفه ای سازی و تخصص مداری مشارکت دانش آموختگان تغذیه در بدنه نظام سلامت و همچنین تحقق بهره مندی همه مردم از خدمات تغذیه ای و پیشگیری است.
انتهای پیام/