اوریا خیل تاکید کرد: در انکشاف پایدار که هدفهای مختلف چون آموزش با کیفیت، کار مناسب، رشد اقتصادی، کاهش نا برابری ها، جوامع پایدار و مشارکت برای اهداف، دنبال می شود، بخش های مهم آن شامل معلولین نیز می شود.
به گفته او، بخشهای مهم این اهداف را در وزارت کار و امور اجتماعی رسیدگی درست به معلولین تشکیل می دهد و این وزارت مصمم است تا با همکاری سایر ارگانهای ذیربط اهداف مذکور را حتی المقدور عملی بسازد.
به گفته اوریا خیل، معلولین در افغانستان تا کنون از کمترین امتیاز برخوردار بوده اند و جز حقوق پنج هزار افغانی، کمک قابل ملاحظه دیگری به آنان صورت نگرفته و از بسیاری حقوق شان محروم بوده اند.
وزیر کار همچنان علاوه کرد: در آینده نزدیک بخش معینیت معلولین وزارت کار به خود آنان سپرده خواهد شد تا با اختیارات بیشتر از حقوق این قشر مظلوم دفاع کند.
درهمین حال رحیل محمد فرمولی، معین تخنیکی و مسلکی وزارت معارف نیز از آموزش با کیفیت و همه شمول برای معلولین در این معنیت خبر داد.
آقای رحیل در ادامه سخنان خود افزود: در حال حاضر 9.6 میلیون طفل به شمول معلوین در معارف شامل هستند، اما درحدود ۳ و نیم میلیون به شمول اطفال معلول هنوز هم به معارف دسترسی ندارد.
وی دلیل عمده محرومیت اطفال از معارف را نا امنی درسطح کشور و ضعف اقتصاد خانواده ها عنوان کرد و افزود: در حال حاضر تنها ۳ و نیم هزار جوان معلول در معنیت تخنیکی و مسلکی معارف در چند ولایت محدود تحت آموزش قرار دارد و حداقل در ۲۰ ولایت هنوز خدمات شایسته ای برای آنان صورت نگرفته است.
رحیل به نمایندگی از وزارت معارف وعده سپرد در آینده نزدیک در ۲۴ ولایت کشور خدمات شایسته از سوی معنیت تخنیکی و مسلکی برای معلولین صورت خواهد گرفت.
محمد اکبر احمدی، معین امور شهر سازی و مسکن نیز از امن و پایدار سازی شهرها و مکانهای اسکان و مقاوم ساختن آنها در برابر حوادث خبرداد و ضمناً از ایجاد سهولت در ساختمان ها برای معلولین یاد آور شد.
به گفته احمدی وزارت شهر سازی و مسکن افزون بر اینکه پلان محکم کاری و مقاوم ساختن ساختمانها را در نظر دارد، در بخشهای مختلف ساختمانهای دولتی سهولت برای معلوین را نیز درنظر گرفته است تا آنان در وقت انجام وظیفه با مشکل رو برو نشوند.
حسیب الله موحد، معاون مسلکی اداره مرکزی احصائیه در این محفل گفت: انکشاف پایدار به خصوص در قسمت معلولین، ابزار آلاتی لازم دارد که دولت باید آنرا فراهم کند در غیر آن پلانها اجرایی و عملی نخواهد شد.
او با ابراز اینکه تا کنون کمک به معلوین فقط در سطح شعار بوده است ، افزود: در حال حاضر اکثر مردم افغانستان به شمول معلولین فقیر هستند و تا زمانی که فقر از کشور ریشه کن نشود رسیدگی کامل به معلولین نیز غیرممکن خواهد بود.
وی با اظهار اینکه رسیدگی به معلولین وظیفه دولت است و اداره احصائیه فقط وظیفه نظارت را دارد ، خاطر نشان کرد: دولت افزون برتطبیق قانون، برای قشر آسیب پذیر معلولین باید مصونیت اجتماعی نیز ایجاد کند.
انتهای پیام/