به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مجتبی حسین نژاد در نشست خبری با خبرنگاران که با حضور فرماندار گناباد در دفتر وی برگزار شد، نداشتن ضامن و ناتوانی در بازپرداخت اقساط را از مشکلات اصلی دریافت تسهیلات در بخش معلولان ذکر کردو افزود: در حال حاضر از دو هزار و 26 نفر معلول در گناباد 451 نفر شاغل بوده و 755 نفر جویای کار هستند.
وی مطلوب نبودن مناسب سازی محیط را مشکل دیگر معلولان دانست و افزود: در این بخش نیاز به جذب اعتبارات استانی داریم که در حال پیگیری است.
رئیس اداره بهزیستی گناباد طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه سی. بی. آر را از اقدامات حمایتی از معلولان ذکر و گفت: این طرح از سال 1387 با شناسایی 300 مددجو از 20 روستا و 17 تسهیلگر محلی داوطلب کار خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: این طرح اکنون با 950مددجو از 80 روستا و 37 تسهیلگر داوطلب محلی مستقر در روستا به فعالیت خود در حوزه های آموزش، مناسب سازی، اشتغال، حمایتهای اجتماعی، جذب مشارکتهای اجتماعی، تامین وسایل کمک توانبخشی و توانمندسازی سالمندان ادامه می دهد.
او گفت: پرداخت حق بیمه سهم کارفرما به 120 معلول، پرداخت کمک هزینه تحصیلی برای 179 دانش آموز و دانشجوی معلول، تامین بخشی از هزینه های وسایل توانبخشی معلولان و پرداخت کمک هزینه پرستاری به معلولان ضایعه نخاعی بخشی از فعالیتهای بهزیستی در حوزه معلولین است.
فرماندار گنابادهم در این نشست با انتقاد از اجرا نشدن قانون 3 درصد استخدام معلولان در ادارات نیز اظهار کرد: اقدامات بهزیستی در حوزه توانبخشی معلولان شایسته است اما تمرکز بر پیشگیری از معلولیتها باید در اولویت فرار گیرد.
محمدعلی نبی پور با اشاره به درصد بالاتر معلولیت در برخی روستاها افزود: عدم توجه و آگاهی در جامعه سبب افزایش معلولیت می شود لذا باید آگاهی در سطح جامعه در خصوص پیشگیری از معلولیت افزایش یابد.
وی با اشاره به افزایش تعداد سالمندان در گناباد و هزینه های نگهداری و مراقبت از سالمندان برای خانواده ها گفت: در این بخش نیاز به برنامه ریزی برای اقدامات حمایتی و توانبخشی وجود دارد.
5500 نفر مددجو تحت پوشش خدمات بهزیستی گناباد قرار دارند و 10 خیریه برای جلب مشارکتهای مردمی نیز تحت نظارت این اداره فعالیت می کنند.
انتهای پیام//ح.ت