به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،اسماعیل ایدنی ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: تنها 20درصد از مولفه های سلامت مربوط به حوزه سلامت است و 50درصد آن مربوط به نوع سیاست گذاریها، مولفههای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است.
وی با تایید همکاریهای بین بخشی در کاهش بیماریهای تنفسی تصریح کرد: همکاری بین بخشهای مختلف استان به منظور کاهش مداخلات زیستی تاثیر بسزایی از لحاظ آثار روحی روانی در جامعه داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به بحران تنفسی طی 3سال گذشته در استان یادآور شد: پس از نخستین و دومین باران پاییزی در سالهای گذشته با حجم زیادی از مراجعان بیماریهای آسم، تنگی نفس مواجه بودیم.
ایدنی تاکید کرد: آمار مراجعه کنندگان بیماریهای آسم در سال گذشته به حدی بود که آمار تجمعی مراجعه به اورژانس حدود 50تا 60نفر در روز بودند.
وی افزود: علاوه بر میزان مراجعات به اورژانسها شدت بیماران مراجعه کننده به درمانگاههای برای معالجات سرپایی و بیمارستانها بسیار بالا بود.
ایدنی گفت: در سال گذشته در شب اول پس از نخستین باران پاییزی 3هزار نفر در اهواز و حدود 5هزارنفر بیمار تنفسی در سطح استان به بیمارستانها مراجعه کردند.
وی ادامه داد: خوشبختانه با ملاحظاتی که در ماه جاری پس از نخستین باران پاییزی صورت گرفت در مجموع کمتر 500نفر در سطح شهر اهواز و کمتر یک هزار نفر در کل استان به بیمارستانها مراجعه کردند.
ایدنی تاکید کرد: با کاهش و حذف برخی مداخلاتی زیست محیطی همچنین کنترل عواملی که به کاهش آلایندههای نفتی و صنعتی منجر میشود سبب کاهش میزان بیماران تنفسی پس از نخستین باران پاییزی شد.
وی با بیان اینکه مطالعات انجام شده نشان میدهد عامل محرک بیولوژیکی است گفت: گردههای گیاهی و درختانی که در سطح پاییز گرده افشانی میکنند زمانی که مورد هرس قرار گرفتند از آمار بیماریهای تنفسی کاسته شد.
ایدنی بیان کرد: بحث هرس کردن گیاه «کنو کارپوس» با وجود اینکه مصوبه شورای سلامت استان بود اما با واکنشهای مختلف مواجه شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پایان با بیان اینکه هرس کردن کنوکارپوس به کاهش 70تا 80 درصدی بیماران تنفسی منجر شد درخواست کرد، هرس کردن این گیاه در جاهایی که انجام نشده انجام شود و هرس کردن کنوکارپوس به عنوان برنامه اجرایی در برنامه ریزیهای شهرداریها گنجانده شود.
انتهای پیام/م