وی افزود: میراث ناملموس نظیر فرهنگ به طور کلی در حال تغییر و پویایی مداوم است و هر نسل جدیدی به آن غنا می بخشد و بسیاری از مظاهر و جلوه های این میراث در معرض تهدید و یا جهانی شدن قرار دارد.
رکنی تصریح کرد: حوزه های میراث ناملموس در برگیرنده مجموعه ای از عناصر میراثی هستند که مرز میان این حوزهها بسیار متغیر بوده و از یک جامعه به جامعه دیگر متفاوت است از جمله این که حوزه ها باید به سنت شفاهی و گفتاری، هنرهای نمایشی و موسیقایی، رسوم اجتماعی، آئین ها و جشن ها، دانش و فعالیت های سنتی مربوط به طبیعت و کیهان و فنون و مهارتهای مرتبط با صنایع دستی اشاره کرد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: فعالیت حفاظتی از میراث ناملموس باید همیشه توسط همان جوامع، گروهها و افرادی صورت گیرد که دارای این مواریث هستند به طوری که برای زنده نگه داشتن میراث ناملموس باید همیشه این میراث همراه با فرهنگ و درون جوامع و نسل به نسل به طور منظم انجام شده و آموخته شود.
رکنی گفت: اولین گام برای حفاظت از میراث ناملموس شناسایی، مستندسازی، پژوهش، نگهداری، ترویج، ارتقاء یا انتقال میراث به ویژه از طریق آموزش رسمی و غیر رسمی و همچنین احیای مجدد جنبه های مختلف آن است.
انتهای پیام//آ.ج