به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر شما یک خودروی برقی را نمی رانید، خودروی شما به طور منظم نیاز به سوخت گیری دارد. در بعضی مواقع ممکن است عقربه ی آمپر بنزین خودرو زودتر از همیشه پایین بیاید و ممکن است متوجه شوید که نسبت به گذشته مسافت کمتری را با یک باک بنزین طی کرده اید.
مواردی که ممکن است باعث افزایش مصرف سوخت شوند در زیر آمده اند.
١- تنظیم نبودن موتور
٢-خاموش نکردن خودرو زمانی که توقف کرده اید.
٣- استفاده از روغن موتوری که اصطکاک را بین قطعات موتور کاهش نمی دهد.
٤- بد کار کردن سنسور اکسیژن و فیلتر هوا
٥-همیشه روشن نگه داشتن سیستم تهویه خودرو
٦-احتراق ناقص و یا عملکرد ضعیف شمع ها
٧-مسدود شدن فیلتر سوخت
٨- کیفیت ضعیف سوخت
٩-هم تراز نبودن چرخ ها
١٠- درست کار نکردن پیستون های ترمز
١١-عادات بد رانندگی
١٢-رانندگی با سرعت بالا
١٣-مشکلات سیستم پاشش سوخت مربوط به موتور
١٤-گرم کردن موتور در زمستان که بسیار زمان بر است
١٥-تزریق بد سوخت
در ادامه راه هایی را بیان خواهیم کرد که مصرف سوخت خودروی شما کاهش یابد.
١-انتخاب بنزین مناسب
موتور وسیله ی نقلیه ی شما برای اینکه به صورت کارآمد کار کند باید سوخت آن به صورت کامل بسوزد. اگر سوخت داخل باک خودرو مناسب با خودروی شما نباشد، مصرف بنزین خودرو افزایش می یابد.
مرحله ی اول : بنزین مناسب خودروی خود را شناسایی کنید. در داخل درب باک نوع بنزین مناسب از طرف کارخانه ی سازنده درج شده است.
مطمئن شوید از بنزین مناسب خودروی خود استفاده می کنید، تا با مقدار بنزین مشخصی مسافت بیشتری را طی کنید و همچنین عملکرد موتور را بهبود دهید.
مرحله ی دوم: آیا خودروی شما با سوخت E85 سازگاری دارد؟
E85 ترکیبی از اتانول و بنزین است که تا٨٥٪ شامل اتانول است.E85 یک سوخت سازگار با محیط زیست است. اما فقط خودروهایی که برای این سوخت طراحی شده اند می توانند از آن استفاده کنند نه همه ی خودروها.
اگر خودروی شما دارای موتور FFV (موتور انعطاف پذیر یا چندگانه سوز) است، بر اساس این ویژگی می توانید از سوخت E85 استفاده کنید.
توجه کنید که سوخت E85 به طور قابل توجهی ارزانتر از بنزین معمولی است، اما با آن مسافت کمتری طی می کنید، این مسئله حتی در خودروهایی با موتور FFV نیز صادق است.
مرحله ی سوم: در خودروهای FFV از سوخت معمولی استفاده کنید.
برای بدست آوردن بهترین نتیجه و طی کردن مسافت بیشتر در این خودروها از سوخت معمولی استفاده کنید. با استفاده از سوخت معمولی مسافت بیشتری را با یک باک بنزین طی می کنید، هرچند که ممکن است هزینه ی سوخت شما بیشتر شود.
٢- در شرایط آب و هوایی مختلف، هوشمند رانندگی کنید.
مصرف بهینه ی سوخت در این روش ممکن است در ابتدای شروع به رانندگی کمی از راحتی شما بکاهد.
مرحله ی اول: در هوای سرد زمان گرم کردن خودرو را کاهش دهید.
گرم کردن خودرو و موتور خودرو قبل از شروع حرکت در هوای سرد، برای موتور سودمند است، اما این کارباید فقط ٣٠ تا ٦٠ ثانیه زمان ببرد یعنی تا زمانی که روغن موتور در همه جای آن به خوبی پخش شود و خودرو آماده ی حرکت شود.
بیشتر رانندگان برای راحتی سرنشینان خودرو، خودرو را به مدت ١٠ تا ١٥ دقیقه گرم می کنند که این کار مصرف سوخت خودرو را بسیار افزایش می دهد.
لباس بیشتری بپوشید و سعی کنید لباسی بپوشید که بتوانید به راحتی آن را در بیاورید و زمانی که خودرو گرم شد لباس های اضافه را در بیاورید. از دست کش و کلاه و شال گردن استفاده کنید تا در ابتدای شروع به رانندگی راحت تر باشید.
مرحله ی دوم: زمان خنک کردن داخل خودرو را در تابستان کاهش دهید.
داخل خودروی شما در تابستان می تواند خیلی گرم شود، مخصوصاً اگر به صورت مستقیم آفتاب روی آن باشد.
هر وقت که از خودروی خود استفاده نمی کنید، از یک سایبان برای شیشه ی جلوی خودرو استفاده کنید که نور را نیز منعکس کنید و از گرم شدن بیش از اندازه و غیر قابل تحمل خودرو جلوگیری کند. هر وقت که توانستید نیز خودرو را در سایه پارک کنید.
مرحله ی سوم: سعی کنید از ترافیک سنگین و شرایط آب و هوایی بد دوری کنید.
در شرایط آب و هوایی نامساعد مانند برف و باران، سعی کنید زمانی از خانه خارج شوید که هوا بهتر شده باشد و یا اینکه ترافیکی که بر اثر این شرایط آب و هوایی به وجود آمده است کاهش یابد.
برف و باران رانندگان را محتاط تر و آهسته تر می کند، این مسئله می تواند زمان رفت و آمد شما را افزایش دهد.
سعی کنید قبل یا بعد از ساعات اوج ترافیک از خانه خارج شوید و از مصرف زیاد و بی رویه ی سوخت جلوگیری کنید.
٣-انجام تعمیر و سرویس های وسایل نقلیه به طور منظم
اگر وسیله ی نقلیه ی شما به خوبی نگه داری نشود، ممکن است موتور خودرو برای ایجاد قدرت نیاز به تلاش بیشتری داشته باشد و موتور برای این کار احتیاج به سوخت بیشتری دارد. تعمیر و نگه داری درست از وسایل نقلیه باعث کاهش مصرف سوخت می شود. پیگیر برنامه ی زمانبندی تعمیر و سرویس قطعات مختلف خودرو باشید و سرویس های خودرو را به طور منظم و دوره ای در زمان مناسب آن انجام دهید.
مرحله ی اول: چک کردن و تنظیم کردن فشار باد تایرهای خودرو.
تایرها ی خودروی شما تنها بخشی از آن هستند که با زمین در تماس اند و بیشترین مقاومت را ایجاد می کنند. هربار که بنزین می زنید، فشار باد تایرها را چک کنید و در صورت نیاز آنها را تنظیم کنید. از کمپرسور موجود در جایگاه سوخت استفاده کنید و در صورت کم بودن فشار باد تایرها آن را افزایش دهید.
توجه کنید که اگر فشار بادتایر فقط 5 PSI کمتر از فشار توصیه شده باشد، مصرف سوخت خودرو ٢٪ افزایش می یابد.
مرحله ی دوم: روغن موتور را تعویض کنید.
روغن موتور را در فاصله ی توصیه شده عوض کنید که معمولاً در هر ٣٠٠٠ تا ٥٠٠٠ مایل باید تعویض شود.
روغن موتور را کامل تخلیه کنید و دوباره مخزن آن را با روغن نو پر کنید همچنین هر زمان که روغن خودرو را تعویض کردید فیلتر روغن را نیز تعویض کنید.
اگر روغن موتور خودرو کثیف باشد، اصطکاک بین قطعات موتور خودرو افزایش می یابد، موتور برای دفع این اصطکاک احتیاج به مصرف سوخت بیشتری دارد.
مرحله ی سوم: شمع های خودرو را تعویض کنید. شمع های خودرو را در فاصله ی توصیه شده تعویض کنید که به طور معمول پس از طی هر ٦٠٠٠٠ مایل این کار باید انجام شود.
اگر شمع های خودرو ضعیف باشند و یا احتراق ناقص انجام شود، سوخت در داخل سیلندرها به طور کامل نمی سوزد.
وضعیت شمع ها را بررسی کنید و در صورت نیاز آنها را با نمونه های مناسب با خودروی خود عوض کنید. اگر خودتان نمی توانید شمع ها را عوض کنید از یک تعمیرکار بخواهید تا این کار را برای شما انجام دهد.
مرحله ی چهارم: زمانی که فیلتر هوا کثیف شد آن را عوض کنید. اگر فیلتر هوا کثیف باشد حداقل تا ٥٪ از بهره وری سوخت کم می شود.
زمانی که فیلتر هوا مسدود شده باشد و یا اینکه خیلی کثیف باشد، موتور خودرو هوای مورد نیاز برای احتراق کامل را نخواهد داشت. در این صورت موتور برای جبران این مسئله سوخت بیشتری مصرف می کند تا روان تر کار کند.
٤-رفع مشکلات سیستم سوخت رسانی و سیستم پاشش سوخت
اگر سیستم پاشش سوخت و یا سوخت رسانی خودرو دارای نشانه هایی است که خبر از مشکل در خودرو می دهد، برای جلوگیری از زیاد شدن مصرف سوخت هر چه زودتر اقدام به تعمیر خودرو بکنید و به یک تعمیرکار مراجعه کنید. این علائم شامل روشن شدن چراغ چک موتور( Check Engine)،تنظیم نبودن موتور و بد کار کردن آن، خروج دود سیاه از اگزوز و انتشار بوی تخم مرغ گندیده از اگزوز است.
کاهش مصرف سوخت
مرحله ی یک: هر مشکلی که باعث روشن شدن چراغ چک می شود را برطرف کنید.
نکته: روشن شدن چراغ چک موتور در درجه ی اول نشان دهنده ی وجود مشکل در موتور است، اما می تواند به مشکلات سیستم سوخت رسانی نیز ربط داشته باشد.
مرحله ی دوم: وجود هر مشکل در مبدل کاتالیزوری اگزوز را چک کنید. خروج بوی تخم مرغ گندیده از اگزوز یکی از علائم نشان دهنده ی وجود مشکل در مبدل کاتالیزوری است. چه مشکل از داخل این مبدل کاتالیزوری باشد و یا مشکل از سیستم سوخت رسانی باشد، می تواند باعث افزایش مصرف سوخت بیش از حد نرمال شود. در صورت نیاز مبدل کاتالیزوری را تعویض کنید.
مرحله ی سوم: مشکلات موتور مربوط به سوخت را بررسی کنید. اگر موتور خودرو تنظیم نباشد و بد کار می کند، شاید مشکل این باشد که سوخت در موتور به صورت کامل نمی سوزد، سوخت به اندازه ی کافی به سیلندرها نمی رسد و یا شاید سوخت بیش از حد نیاز تزریق می شود.
مرحله ی چهارم: اگزوز را چک کنید. اگر دود اگزوز سیاه رنگ است، این مسئله نشان می دهد موتور نمی تواند به صورت کامل بنزین را درون سیلندرها بسوزاند.
این اتفاق می تواند بر اثر تزریق زیاد سوخت به سیلندر های خودرو رخ دهد یا زمانی که موتور به درستی کار نکند.
تشخیص بیشتر مشکلات سیستم سوخت رسانی که به موتور خودرو مربوط می شوند بسیار دشوار است. اگر تشخیص و ابهام زدایی این مشکلات برای شما سخت است به یک تعمیرکار مراجعه کنید و از کمک بخواهید.
٥-عادات رانندگی خود را تغییر دهید.
مصرف سوخت خودرو به طور چشمگیری تحت تاثیر عادات رانندگی شما قرار دارد. نکته ها و توصیه های زیر شما را در رانندگی بهینه تر کمک می کند.
مرحله ی یک: در صورت امکان به آرامی سرعت را افزایش دهید. هرچه محکم تر پدال گاز را فشار دهید، سوخت بیشتری وارد موتور خودرو می شود به همین دلیل است که خودرو زودتر سرعت و شتاب می گیرد.
افزایش سرعت و شتابگیری سریع تر می تواند مصرف سوخت را به شدت افزایش دهد، اما اگر آرام تر سرعت را افزایش دهید در دراز مدت مصرف سوخت شما به طور چشم گیری کاهش می یابد.
مرحله ی سوم: قبل از ترمز کردن دنده را خلاص کنید.
اگر تا چند لحظه قبل از ترمز کردن و توقف کامل خودرو، همچنان پدال گاز را فشار دهید، باعث افزایش مصرف سوخت می شود. برای ترمز کردن بهتر است ابتدا پایتان را از روی پدال گاز بردارید و دنده را خلاص کنید به آرامی ترمز کنید و سرعت را کاهش دهید تا خودرو متوقف شود.
اگر شما فقط همین چند توصیه را رعایت کنید مصرف سوخت خودروی شما بسیار بهینه تر می شود و همچنین قدرت خودرو نیز افزایش می یابد.
اگر شما نمی توانید دلیل مصرف سوخت زیاد خودرو را تشخیص دهید، از یک مکانیک بخواهید تا خودروی شما را بررسی کند. اگر شمع های خودرو احتیاج به تعویض دارد، یا فیلتر هوا باید عوض شود و یا چرا چک موتور خودرو روشن شده است مشکل را تشخیص دهید و آن را برطرف کنید.
منبع : دنده 6
انتهای پیام/