به گزارش خبرنگار
گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، کیومرث هاشمی در مراسم تجلیل از سارا خادمالشریعه قهرمان شطرنج بانوان ایران اظهار داشت: اقدام ارزشمندی که خادمالشریعه انجام داد برگرفته از ذات خود او بود و شاید خودش هم فکر نمیکرد چنین بازتابی داشته باشد که این اقدام مصداق بارز انجام دادن کاری از ته دل و بر دل نشستن آن است.
سعی داریم حرکت جوانمردانه خادم الشریعه را در کمیته المپیک ایران به ثبت برسانیم
وی ادامه داد: در مسابقات مختلف ورزشکاران مدالهای رنگارنگی کسب میکنند و بازتابهای خوبی دارند اما پس از مدتی فراموش میشوند اما حرکات اخلاقی و جوانمردانه که انجام میشود در دنیا به عنوان یک رفتار منصفانه تلقی میکنند و بازتاب خاصی دارد. خادمالشریعه اقدام ارزشمندی انجام داد که البته اصل ورزش هم، همین است.
رئیس کمیته ملی المپیک خاطرنشان کرد: ما پیشنهاد کرده بودیم این حرکت را به کمیته بینالمللی المپیک به عنوان یک حرکت جوانمردانه در ورزش معرفی کنیم و خوشبختانه با مستنداتی که آماده شده این کار مراحل پایانی خود را سپری میکند.
هاشمی با بیان اینکه مردم به خوبی تمام موارد را میفهمند، عنوان کرد: باید به جامعه ورزشی ایران تبریک بگویم. از هم مهمتر مردم هستند که به خوبی این رفتار را درک کردند. البته در این بین رسانهها هم به خوبی توانستهاند این اقدام را بازتاب دهند که باید از تمام آنها هم تشکر کنم. نیاز امروز جامعه ورزشی این است که حرکت جوانمردانه و اقداماتی که فرهنگساز است ترویج پیدا کند. چرا که میتواند الگوی خوبی برای سایرین باشد.
منابع مالی دولت محدود است
وی در مورد افزایش بودجه سال آینده گفت: در بحث بودجه، منابع مالی دولت محدود است و به همین دلیل باید تلاش کنیم با حداقل اعتبارات بیشترین بازده را داشته باشیم. در سال آینده 2 رویداد بزرگ در قالب بازیهای کشورهای اسلامی، بازیهای داخل سالن و رشتههای رزمی داریم که بعد از بازیهای آسیایی اهمیت خاصی دارند. برنامهریزیها انجام شده و از مدتها قبل سرپرستان کاروانها را مشخص کردیم و اقدامات کارشناسی انجام شده است و هدف ما این است که یک کاروان کیفی را به مسابقات اعزام کنیم تا با کمترین نفرات بتوانیم بیشترین مدالها را به دست بیاوریم.
رئیس کمیته ملی المپیک اظهار داشت: روز شنبه جلسه هیئت اجرایی را با حضور سلطانیفر خواهیم داشت و یکی از موضوعاتی که در این جلسه مطرح خواهیم کرد، حضور در 2 رقابت معتبری است که در خصوص آن صحبت کردیم. امیدوارم با مساعدتی که انجام میشود جامعه ورزشی هیچ نگرانی نداشته باشند.
تلاش می کنیم دغدغه های مربوط به اساسنامه کم شود
هاشمی در مورد اینکه گفته میشود تا پایان سال انتخابات فدراسیونهایی که با سرپرست در حال اداره شدن هستند، تصریح کرد: اصلاح اساسنامه با نگاه خوبی که سلطانیفر دارد در دستور کار قرار گرفته و خیلی کار سختی نیست. تلاش میکنیم تا دغدغههایی که فدراسیونها دارند، برطرف شود. البته باید یک واقعیت را بپذیریم که یکسری استانداردها باید مدنظر قرار بگیرد. یکسری قوانین داخلی هم داریم که معمولا مدنظر دولتهاست که ما باید آنها را هم لحاظ کنیم. فکر میکنم با حضور سلطانیفر این مشکل که البته مشکل بزرگی هم نیست، مرتفع خواهد شد.
وی ادامه داد: اصلاح اساسنامه در وهله اول توسط خود فدراسیونها انجام میشود. در بحث استانداردسازی هم ما در خدمت آنها خواهیم بود. اگر در یک فضای آرام و منطقی گفتوگو کنیم خیلی از مسائل حل خواهد شد.
استاندارهای بین المللی مد نظر ماست
رئیس کمیته ملی المپیک در مورد انتخاب سرمربی تیم ملی فوتبال امید، گفت: این موضوعی که گفته میشود تیم فوتبال امید به فدراسیون سپرده چندان جدید نیست. نه تنها در مورد فوتبال بلکه در مورد تمام رشتههای ورزشی وقتی میگوییم استانداردهای بینالمللی مدنظر ماست، به همین معنی است. وقتی در اساسنامه میگوییم بالاترین مرجع فنی هر رشته ورزشی فدراسیون آن رشته مربوطه است، چه معنی دارد؟ یعنی فدراسیون باید پاسخگو باشد و مربی تیم را انتخاب کند.
هاشمی افزود: این کار علتی هم دارد، علتش هم این است که آنها اهل فن هستند و نگاه فنی دارند اگر من بخواهم ورود کنم و نظری داشته باشم، دخالت محسوب میشود. بنابراین ما طی نامهای رسمی اعلام کردیم که فدراسیونها وظیفه ذاتی خود مبنی بر تشکیل تیم برنامهریزی و ساماندهی تیم و ... را انجام دهند و ما هم حمایتهای لازم را انجام میدهیم. چون در گذشته مقطعی کمیته در بحث انتخاب سرمربی تیم فوتبال ورود داشته، این ذهنیت به وجود آمده است اما در همین راستا ما نامهای به فدراسیون زدیم تا فدراسیون بداند که باید به وظیفه ذاتیاش عمل کند.
تصمیم گیرنده خود فدراسیون ها هستند
وی گفت: ما برای تشکیل تیم ملی و کسب سهمیه برای المپیک ریو هیچ گونه دخالتی در تعیین سرمربی تیم نداشتیم چرا که معتقدیم این کار جزو وظایف ذاتی فدراسیونهاست اما ما در زمان خودش و برای رویدادهایی که مدنظر است برای مثال المپیک، بازیهای آسیایی و ... همکاری و مساعدت لازم را انجام میدهیم. اگر نکتهای هم به ذهنمان برسد که بتواند به پیشرفت یک رشته کمک کند در جلسات مشترکی که داریم مطرح میکنیم اما تصمیمگیرنده خود فدراسیونها هستند. ما هیچ هزینهای برای انتخاب سرمربی به هیچ فدراسیونی نمیدهیم. در حالی که در گذشته روندی وجود داشت که حالا این مهم بر عهده خود فدراسیونها قرار گرفته و خودشان شرایط را مدیریت میکنند اما ما در قالب اعتبار سالیانه بر اساس فعالیتهایی که هر فدراسیون در پیش دارد، اعتبارات را به فدراسیونها پرداخت میکنیم.
قوانین ذی حساب به مسئول خزانه دار مربوط می شود
رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص موضوع حق امضا نداشتن خادم، بیان کرد: در قوانین بین المللی و اساسنامه ما عنوان خزانهدار است. در داخل کشور قوانینش تحت عنوان ذی حساب تعریف میشود که با معرفی نهاد مسئول توسط خزانه کل کشور تائید میشود. برای مثال هر دستگاهی یک ذی حساب دارد که اگر این دستگاه وزارتخانه باشد موضوع را به خزانهدار منتقل میکند و آنها پس از بررسی حکم را صادر میکنند. بنابراین کرباسیان و شجاعی، خزانهداران قبلی همین شرایط یعنی دو حکم داشتند که یک حکم توسط رئیس کمیته ملی المپیک صادر شده که به استناد آن به خزانه داری کل کشور به عنوان ذی حساب معرفی شده اند. اینکه تا زمانی که حکم توسط خزانه داری کل کشور صادر نشود، ذی حساب قبلی موظف است تا امور را انجام دهد. در قبال خزانه دار قبلی هم همین قانون حاکم بود چون بیک روال است، ما در این باره هیچ نگرانی نداریم و کارمان را طبق روال قانونی جلو می بریم.
هاشمی در پایان خاطر نشان کرد : تا زمانی که حکم ذی حسابی خادم توسط خزانه داری کل کشور صادر نشود ایشان حق امضا نخواهد داشت. ولی ورال قانونی در حال انجام هست و ایشان کارهای مالی کمیته را پیش می برند.
انتهای پیام/