جوانی که اهل شعر و ادبیات است بهتر می تواند ارزش فرهنگ و هنر را بشناسد و احتمالا به داشتن جامعه بهتری فکر می کند.

نرگس باقری شاعر و پژوهشگر در گفتگو با خبرنگارحوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درخصوص انتخاب دنیای شعر و ادبیات گفت: کوچک تر که هستی خودت هم نمی دانی که چه اتفاقی در حال رخ دادن است، اما حالا که به گذشته فکر می کنم دخترکی را می بینم که پیوند نزدیکی با طبیعت داشت، بزرگتر که شد شعر و رمان زیاد می خواند، پیش‌تر که رفت خوب انشا می نوشت، بعدها ادبیات خواند و همه اینها کم کم شکل گرفت. 

وی افزود: خیلی راه ها اتفاقی و انتخابی هستند، اتفاق و انتخاب که به هم می رسند می توانی تمرکز کرده و جای خودت را بیابی. احتمالا باید در ذات آدم ها حساسیت به کلمات، آواها و مفاهیم وجود داشته باشد تا به این سمت و سو بروند. هنوز لالایی ها و قصه های کودکی و خیال پردازی ها در یادم هست. شاید از همان وقت ها شعر گفته باشم.
 
این دکترای ادبیات در ارزیابی آثار شاعران جوان امروز اظهار داشت: برخی شاعرند و  بسیار علاقمند، بنابراین همواره می خوانند، می نویسند، تجربه می کنند و ذهنشان برای پذیرش فضاهای تازه باز بوده و راهشان را پیدا می کنند. عده ای دیگر متعصبانه به جریانی چسبیده و میل حرکت ندارند. برخی غیر حرفه ای هستند و حتی اصول اولیه را هم نمی دانند. به طور کلی اگر هیجان ها همراه با دانش نباشد خیلی زود تمام می شود، باید جدی بود و خلاقیت داشت. کسب جایگاه در این حیطه زمان بر است و لازمه آن تلاش، پیگیری مداوم و تجربه است. چاپ کتاب شعر هم که متاسفانه این روزها زیاد شده است ملاک شاعر بودن نیست و نخواهد بود.

باقری در پاسخ به این سوال که جوانانی که اهل شعر و ادبیات هستند باید چه تفاوتی با سایر جوانان داشته باشند؛ تصریح کرد: احتمالاً چنین جوانی زیاد کتاب می خواند، شاعران و نویسندگان برجسته ایران و جهان را می شناسد، با جریان ها و مکاتب مختلف ادبی آشناست، کتاب ها را با آگاهی انتخاب می کند و علاقمندی های خاص خودش را دارد. 

وی ادامه داد: از سوی دیگر آشنایی با این موضوعات و مطالعه زیاد، جهان بینی و نگاه او را شکل داده است به طوری که کم کم می تواند با نگاه خودش ببیند، از سطح گذر کند و دید عمیق تری داشته باشد. همچنین از آن جا که پهنه ادبیات گسترده است با جامعه شناسی، روان شناسی و فلسفه نیز آشنا شده است، او می تواند ارزش فرهنگ و هنر را بشناسد و اگر خوب خوانده باشد احتمالا جوانی است که به داشتن جامعه بهتری فکر می کند.
 
این شاعر در پایان پیرامون آثار نگاشته شده خود خاطرنشان کرد: «زنان در داستان»؛ پژوهشی در حوزه ادبیات داستانی زنان است که در سال 1378 از سوی انتشارات مروارید منتشر شد. همچنین نخستین مجموعه شعرم با عنوان «از هزاره ترنج» در سال 1391 و دومین مجموعه شعر با نام «نزدیک به نبض ماهی ها» در سال 1393 هر دو از سوی انتشارات مروارید به چاپ رسیدند. «باران را چه جوری ببافم؟»، «یک پرتقال کال کوچولو»، «نمکو»، « قصه های کودکی» و «سوسکچه و برق برقی» هم چند اثر در حوزه داستان کودک و نوجوان هستند که انتشارات هنر آبی آنها را منتشر کرده است.
 
شایان ذکر است؛ سومین مجموعه شعر این شاعر با عنوان «در جریان رگ هایم باش» از سوی انتشارات مروارید مجوز گرفته و به زودی منتشر و روانه بازار کتاب خواهد شد.
 
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.