کارگردان نمایش کودک و نوجوان یکی از مشکلات تئاتر به ویژه تئاتر کودک و نوجوان را ضعف در متون نمایشی عنوان کرد.

بیلبوردهای تبلیغاتی هیچ‌گاه در خدمت تئاتر کودک نبوده استبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ آناهیتا غنی‌زاده با بیان اینکه تئاتر کودک و نوجوان مهجور مانده است، اظهار کرد: هر رویدادی که در جهت شناساندن و دیده شدن تئاتر کودک و نوجوان باشد می‌تواند به رشد این حوزه کمک کند و اولین ثمره برگزاری جشنواره دیده شدن تئاتر کودک و نوجوان است.

وی با مفید دانستن برگزاری کارگاه‌های تخصصی در طول برگزاری جشنواره، افزود: یکی از نکات خوب برگزاری جشنواره، رونمایی و چاپ کتاب‌ها و مقالات در حوزه کودک و نوجوان است؛ چون به ندرت در این حوزه پژوهشی صورت می گیرد و این امر می تواند به تقویت محتوایی آثار کمک کند.

این کارگردان تئاتر تصریح کرد: یکی دیگر از نکات قابل توجه جشنواره، بین المللی بودن آن است و می توان با آثار و فرهنگ دیگر کشورها آشنا شد و با ارتباط با گروه های خارجی، به تبادل اطلاعات، دانش و فرهنگ با آن ها پرداخت.

غنی‌زاده یکی از مشکلات تئاتر به ویژه تئاتر کودک و نوجوان را ضعف در متون نمایشی عنوان کرد و افزود: ادبیات نمایشی در کشور ما به خصوص در حوزه کودک و نوجوان بسیار نوپا است و حمایت چندانی از آن نمی شود.

وی اظهار کرد: شکل گیری شخصیت انسان‌ها در دوران کودکی صورت می گیرد و به همین خاطر این دوران از اساسی ترین و مهمترین دوران زندگی هر فرد به شمار می آید و توجه به آن و شیوه های آموزشی در این سن از اهمیت بالایی برخوردار است.

این مربی نمایش خلاق عنوان کرد: تئاتر یک مقوله مهم در شخصیت سازی کودکان در کسب مهارت های زندگی و شیوه درست زندگی کردن است و با تئاتر و تکنیک نمایش خلاق می توان این آموزه‌ها را به آنان آموخت.

غنی زاده نقش آموزش و پرورش و بهزیستی را در تقویت و پویایی تئاتر به ویژه در بخش کودکان را مؤثر دانست و تصریح کرد: اگر آموزش و پرورش با حمایت از تئاتر کودک از این هنر جهت انتقال مفاهیم تربیتی و آموزشی دانش آموزان بهره بگیرد؛ کارگردانان و نویسندگان نمایش به دلیل ضرورت و اهمیت کار، حرفه ای تر و به لحاظ محتوایی غنی تر عمل خواهند کرد.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش حتی می تواند در آموزش واحدهای درسی، افزایش اعتماد به نفس و تقویت خلاقیت در بین دانش آموزان با بهره گیری از تئاتر، آموزشی غیر مستقیم و در عین حال مؤثرتر داشته باشد.

این کارگردان تئاتر گفت: پتانسیل نمایش و تئاتر بسیار بالا است و اگر به صورت برنامه ریزی شده و با محتوای بالا کار انجام شود قطعاً با استقبال خوبی نیز مواجه خواهیم شد.

غنی زاده با تأکید بر شناخت مخاطب و نیاز او، اظهار کرد: همه دست اندرکاران تئاتر کودک و نوجوان باید مخاطب را به خوبی بشناسند و با دغدغه های فکری، روحی و ضرورت های این نسل آشنا باشند تا بتوانند شیوه های درستی برای اجرای نمایش و انتقال مفاهیم موجود در تئاتر خود انتخاب کنند.

این مدرس دانشگاه تبلیغات و نقش رسانه را در جذب مخاطب انکار ناپذیر عنوان کرد و افزود: متأسفانه در حوزه تئاتر و به خصوص تئاتر کودک تبلیغات خوبی انجام نمی شود حتی در سطح شهر تهران نیز تابلوها و بیلبوردهای تبلیغاتی هیچ گاه در خدمت تئاتر کودک، نبوده است.

وی اضافه کرد: رسانه می تواند به عنوان یک حامی باعث دیده شدن و فراگیری هنر تئاتر، هنری سرگرم کننده در عین حال آموزشی و پرورشی شود.

گفتنی است غنی زاده در بیست سومین جشنواره بین المللی تئاتر کودک نوجوان با لاکی عجق وجق به همدان می آید. این نمایش در بخش کودکان به اجرا درخواهد آمد و به گفته وی این تئاتر با ساختار شکنی نمایش های معمول مخاطب را در حین اجرای نمایش درگیر می کند.

بیست و سومین جشنواره بین‎المللی تئاتر کودک و نوجوان با دبیری شهرام کرمی از ٢١ تا ٢٧ آذرماه در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین برگزار می‌شود.

انتهای پیام/ د


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار