بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان از 22 تا 27 آذرماه با دبیری شهرام کرمی در شهر تاریخی همدان برگزار می‌شود.

به گزارش حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مدیر اجرایی بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان گفت: مراسم افتتاحیه بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان با عنوان «شادمانی کودکان و نوجوانان» برگزار می‌شود.

مجید فروتن اظهار کرد: آئین رسمی گشایش این جشنواره دوشنبه 22 آذر ساعت 18 تا 20 برگزار می شود.

وی تصریح کرد: مراسم افتتاحیه این جشنواره با حضور میهمانان خارجی، داوران، کودکان و نوجوانان و خانواده‌های همدانی در سالن ابن سینا نمایشگاه بین المللی همدان برگزار خواهد شد.

فروتن با بیان اینکه مراسم افتتاحیه یک جشن مردمی است، افزود: این مراسم با عنوان «شادمانی کودکان و نوجوانان» با موضوع میلاد پیامبر اکرم (ص)، معرفی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان و معرفی فرهنگ و هنر استان همدان اجرا خواهد شد.

وی همچنین تصریح کرد: برای این مراسم بخش‌های متنوع هنری شاد ویژه کودکان و نوجوانان، اجرای عمو قناد، نمایش‌های عروسکی، موسیقی و تواشیح، جنگ شادی و سخنرانی در نظر گرفته شده و حضور برای عموم مردم همدان آزاد است.

فروتن با بیان اینکه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان به مدت 6 روز در همدان برگزار می شود، افزود: نمایش ها از روز یکشنبه 21 آذر ساعت 9 صبح در سالن‌های همدان به روی صحنه می‌روند.

مدیر اجرایی جشنواره بیست و سوم یادآور شد: نمایش های بخش خیابانی نیز هر روز از ساعت 15 مقابل مجتمع فرهنگی سینمایی شهید آوینی اجرا می شوند.


پیام مدیر کل هنرهای نمایشی برای بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان


تئاتر می تواند ادامه ی شور کودکی و شوق نوجوانی باشد. ادامه ی آرمان ها و آرزوهایی که روزی در کنج خانه یی کوچک و در ذهنى پويا زاده مى شوند و با هرتجربه و درسى تازه از دفتر زندگى واقعى تر و روشن تر مى شوند. تئاتر، به ملایمت و مهربانی، جامعه را برای چشم ها و گوش  ها و لب هایی که با اضطراب و کنجکاوی قدم از قدم بر می دارند، توصیف می کند تا معصومانه، تصويرامروز و چشم انداز فردای خود را انتخاب کنند. همین بخشش بی دریغ اعتماد است که کودک و نوجوان، به تعارف تئاتر، تماشاگر نمایش بودن و چگونه بودن خویش می شوند و دست در دست آموزگار مهربان خویش، مسافر شهر آرزوهای دور و نزدیک.

دغدغه تئاتر کودک و نوجوان، فرجام نيك و روشن فرزندانی است که با آسمانی اندک و آلوده، زمینی پر خشونت و خشم، چشم در راه قهرمانی هستند که معجزه وار به نجات جهان، بال و پر بگشاید. چه صحنه ای سزاوارتر از صحنه ی تئاتر کودک و نوجوان بیابیم که چشم در چشم مخاطبان جستجوگر خویش، بایدها و نبایدهای این روزگار را به پرسش بگیرد. دعا کنیم روزهای در راه، روزهای لبخند و شب های در راه، شب های آرامش همه ی کودکان دنیا باشد.

در بیست و سومین جشنواره بين المللى تئاتر کودک و نوجوان، فرصت برای شما بودن را شکرگزاریم و امیدواریم در آزمون با شما بودن روى سپيد باشیم.

دستان پرتوان ومهرنشان تمامى هنرمندان شركت كننده ، مردم هنردوست وهمكاران عزيز استان همدان و ستاد اجرايى جشنواره در تهران را در برگزارى جشن مهر و اميد به صداقت مى فشارم و از خداوند بزرگ براى تمام فعالان اين حوزه سربلندى و پيروزى آرزو مى كنم.

مهدی شفیعی
مدیر کل هنرهای نمایشی

غنی‌زاده: ضعف در متون نمایشی حوزه کودک

آناهیتا غنی‌زاده با بیان اینکه تئاتر کودک و نوجوان مهجور مانده است، اظهار کرد: هر رویدادی که در جهت شناساندن و دیده شدن تئاتر کودک و نوجوان باشد می‌تواند به رشد این حوزه کمک کند و اولین ثمره برگزاری جشنواره دیده شدن تئاتر کودک و نوجوان است.

وی با مفید دانستن برگزاری کارگاه‌های تخصصی در طول برگزاری جشنواره، افزود: یکی از نکات خوب برگزاری جشنواره، رونمایی و چاپ کتاب‌ها و مقالات در حوزه کودک و نوجوان است؛ چون به ندرت در این حوزه پژوهشی صورت می گیرد و این امر می تواند به تقویت محتوایی آثار کمک کند.

این کارگردان تئاتر تصریح کرد: یکی دیگر از نکات قابل توجه جشنواره، بین المللی بودن آن است و می توان با آثار و فرهنگ دیگر کشورها آشنا شد و با ارتباط با گروه های خارجی، به تبادل اطلاعات، دانش و فرهنگ با آن ها پرداخت.
 
غنی‌زاده یکی از مشکلات تئاتر به ویژه تئاتر کودک و نوجوان را ضعف در متون نمایشی عنوان کرد و افزود: ادبیات نمایشی در کشور ما به خصوص در حوزه کودک و نوجوان بسیار نوپا است و حمایت چندانی از آن نمی شود.

وی اظهار کرد: شکل گیری شخصیت انسان‌ها در دوران کودکی صورت می گیرد و به همین خاطر این دوران از اساسی ترین و مهمترین دوران زندگی هر فرد به شمار می آید و توجه به آن و شیوه های آموزشی در این سن از اهمیت بالایی برخوردار است.

این مربی نمایش خلاق عنوان کرد: تئاتر یک مقوله مهم در شخصیت سازی کودکان در کسب مهارت های زندگی و شیوه درست زندگی کردن است و با تئاتر و تکنیک نمایش خلاق می توان این آموزه‌ها را به آنان آموخت. 

غنی زاده نقش آموزش و پرورش و بهزیستی را در تقویت و پویایی تئاتر به ویژه در بخش کودکان را مؤثر دانست و تصریح کرد: اگر آموزش و پرورش با حمایت از تئاتر کودک از این هنر جهت انتقال مفاهیم تربیتی و آموزشی دانش آموزان بهره بگیرد؛ کارگردانان و نویسندگان نمایش به دلیل ضرورت و اهمیت کار، حرفه ای تر و به لحاظ محتوایی غنی تر عمل خواهند کرد.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش حتی می تواند در آموزش واحدهای درسی، افزایش اعتماد به نفس و تقویت خلاقیت در بین دانش آموزان با بهره گیری از تئاتر، آموزشی غیر مستقیم و در عین حال مؤثرتر داشته باشد.

این کارگردان تئاتر گفت: پتانسیل نمایش و تئاتر بسیار بالا است و اگر به صورت برنامه ریزی شده و با محتوای بالا کار انجام شود قطعاً با استقبال خوبی نیز مواجه خواهیم شد.

غنی زاده با تأکید بر شناخت مخاطب و نیاز او، اظهار کرد: همه دست اندرکاران تئاتر کودک و نوجوان باید مخاطب را به خوبی بشناسند و با دغدغه های فکری، روحی و ضرورت های این نسل آشنا باشند تا بتوانند شیوه های درستی برای اجرای نمایش و انتقال مفاهیم موجود در تئاتر خود انتخاب کنند.

این مدرس دانشگاه تبلیغات و نقش رسانه را در جذب مخاطب انکار ناپذیر عنوان کرد و افزود: متأسفانه در حوزه تئاتر و به خصوص تئاتر کودک تبلیغات خوبی انجام نمی شود حتی در سطح شهر تهران نیز تابلوها و بیلبوردهای تبلیغاتی هیچ گاه در خدمت تئاتر کودک، نبوده است. 

وی اضافه کرد: رسانه می تواند به عنوان یک حامی باعث دیده شدن و فراگیری هنر تئاتر، هنری سرگرم کننده در عین حال آموزشی و پرورشی شود.

گفتنی است غنی زاده در بیست سومین جشنواره بین المللی تئاتر کودک نوجوان با لاکی عجق وجق به همدان می آید. این نمایش در بخش کودکان به اجرا درخواهد آمد و به گفته وی این تئاتر با ساختار شکنی نمایش های معمول مخاطب را در حین اجرای نمایش درگیر می کند.

کارگردان نمایش «حسن و لوبیای سحرآمیز»: اهمیت مفاهیم تربیتی و آموزشی در تئاتر دانش آموزی

نرگس شیرازی نژاد بهتر شدن وضعیت تئاتر کودک را در گرو تأمین سالن های بهتر و با کیفیت دانست و اظهار کرد: کارهای کودکان باید بهتر از کار بزرگسال باشد، چون مخاطب نمایش های کودکانه بسیار حساس و نکته سنج هستند.

وی با بیان اینکه امکانات ما در حوزه تئاتر کودک و نوجوان کم است، گفت: کاری که از شیراز به جشنواره می آید، نیاز به سالن «بلک باکس» با عمق 10 متر دارد، اما در شهرستان ها چنین سالنی وجود ندارد.

شیرازی نژاد با تأکید بر اینکه شهرستان ها از امکانات سالنی کمی برخوردار هستند، یادآور شد: نخستین گام در اجرای تئاتر داشتن سالن تئاتر مطلوب و استاندارد است. 

وی در خصوص برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان اظهار کرد: اگر مخاطب جشنواره کودکان باشند، اتفاق خوبی است زیرا کارهایی که برای کودکان تولید می شود، مطابق با نیازهای روحی و روانی آنها خواهد بود.

کارگردان نمایش «حسن و لوبیای سحرآمیز» با تأکید بر گنجاندن آموزش در تئاتر بیان کرد: امروز تئاتر به صورت یک هنر فاخر در مدارس مورد آموزش قرار می گیرد که باید از این رشته هنری برای آموزش مفاهیم تربیتی و اجتماعی بهره گرفت.

وی بر لزوم توجه به تئاتر آموزشی تأکید کرد و افزود: مدیران مدارس در تئاتر آموزشی تنها به جنبه رقابتی بودن جشنواره اهمیت می دهند در حالی که محتوا و پیام هایی که از نمایش به کودکان انتقال می یابد نیز مهم است.

بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان از 22 تا 27 آذرماه با دبیری شهرام کرمی در شهر تاریخی همدان برگزار می‌شود.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار