نجفقلی صالحی افزود: بسیاری از سرشاخه های درختانی مثل گردو، انگور، سیب و زردآلو که هنوز در حال رشد بودند و به خواب زمستانی نرفته بودند و مقاومت لازم را در برابر سرما نداشتند در سرمای اخیر و اختلاف شدید دما به یکباره دچار شوک شدند و آسیب دیدند.
او گفت: دمای هوا یکباره از 20 درجه بالای صفر به 10 تا 15 درجه زیر صفر کاهش یافت و همین اختلاف 30 تا 35 درجه ای دما موجب شوک یکباره به گیاهان و درختان به ویژه گیاهان سردسیری شد در حالی که اگر این کاهش دما به مرور رخ می داد گیاه مقاومت لازم را می یافت و کمتر خسارت می دید.
صالحی ادامه داد: سرمای اخیر در باغهای انار خسارت بیشتری برجای گذاشت و نه تنها به سرشاخه ها بلکه به تنه درختان نیز آسیب جدی وارد کرد.
او گفت : این خسارت در محصولاتی چون کلزا، چغندرقند کشت پاییزه و بهاره و زعفران نیز قابل توجه است.
363 هزار بهره بردار در بخش کشاورزی این استان فعالیت دارند.
حجم تولید سالیانه انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی 8 میلیون تن است.
سالیانه یک میلیون و 200 هزار هکتار زمین در این استان زیر کشت 83 نوع محصول می رود که 900 هزار هکتار از این سطح مربوط به زراعت و 300 هزار هکتار آن باغ است.