وی با اشاره به آمار ۲۰ درصدی مشکلات ناباروری در کشور افزود: تنها پنج درصد امکان بارداری نداشته و اغلب نازایی ها قابل درمان هستند و با یک راه حل ساده و تغییر کوچک امکان بارداری وجود دارد.
ريیس مرکز تحقیقات اختلالات تخمک گذاری به دلایل رشد ناباروری بر اساس تحقیقات صورت گرفته اشاره کرد و گفت: رشد صنعتی، افزایش سن ازدواج و سن باروری از جمله عوامل مهمی است که در رشد ناباروری تاثیر گذار بوده است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بهترین سن بارداری را ۲۵ سالگی دانست و افزود: متاسفانه رشد سن ازدواج و تغییر آن از ۱۸ به ۲۵ و بعضا ۲۸ سالگی موجب شده است که آمادگی لازم در زنان برای بارداری کاهش یابد و تلاش برای عدم بارداری(پیشگیری) در سال های اولیه زندگی نیز این مشکل را افزایش می دهد.
وی تصریح کرد: توصیه ما ازدواج در سن ۱۸ سالگی نیست؛ اما ۳۰ سالگی نیز زمان مناسبی برای ازدواج و باردار شدن نیست زیرا مشکلاتی به صورت طبیعی در زوجین ایجاد می شود که مانع از بارداری ذر زمان دلخواه می شود.
وی گفت: مسئله تخمک گذاری یکی از این مشکلات است که در اولین مراحل خود را نشان می دهد. خانمی که به سن ۳۰ سالگی برسد مشکل تخمک گذاری به دلیل از دست رفتن ذخایر را دارد و هر اندازه سن بالاتر رود این مشکل را افزایش می دهد.
ريیس مرکز تحقیقات اختلالات تخمک گذاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: استرس مشکل و مانع مهم دیگری است که مانع از بارداری در زوجین می شود زیرا درس و کار در هنگام ازدواج موجب می شود که بارداری تحت الشعاع این موارد قرار گرفته و در زمان دلخواه ما برای بارداری؛ نازایی بروز کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به آمار حضور زوجین نابارور در مراکز ناباروری میلاد اشاره کرد و گفت: تعداد مراجعه کننده معمول این مرکز با وجود رشد و تاسیس دیگر مراکز ناباروری خصوصی در استان تفاوتی نکرده است.
وی افزود: در حقیقت همان تعداد مراجعه کننده ای که ما در سال ۷۵ به عنوان تنها مرکز ناباروری استان در این مرکز داشتیم را اکنون نیز داریم با این تفاوت که اکنون در کنار ما سه مرکز ناباروری خصوصی(ارمغان، نوین و رضوی) در استان در حال کار می باشند.
انتهای پیام//آ.ج