پروفسور گرهارد فايلينگر که پزشک معالج جانبازان شیمیایی شده ایرانی را در اتریش، توسط برخی از سینماگران، مدیران سینمایی و جانبازان در موزه سینما مورد تقدیر قرار گرفت.

پزشک معالج جانبازان شیمیایی ایرانی در موزه سینما تقدیر شد/ سپاس از یک عمر انسانیت
به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی موزه سینما، پروفسور گرهارد فايلينگر که در جنگ تحمیلی ایران و عراق به عنوان پزشک معالج جانبازان شیمیایی شده ایرانی را در اتریش درمان کرده است، روز گذشته 23 آذرماه، از سوی برخی از  سینماگران و جانبازان شیمیایی در جنگ تحمیلی ایران و عراق مورد تقدیر قرار گرفت.

پروفسور گرهارد فايلينگر و همراهان با حضور در موزه سینما از تالارهای مختلف این موزه سینمایی دیدن کردند و پس از آن به تماشای فیلم «خاطراتی برای تمام فصول» از ساخته های مصطفی رزاق کریمی نشستند.

در ادامه برخی از سینماگران، مدیران سینمایی و برخی از جانبازان شیمیایی شده حاضر در موزه سینما از این پزشک اتریشی تقدیر کردند.

در ابتدای این مراسم محمد حیدری مدیرعامل موزه سینما و دبیر سی و پنجمین جشنواره ملی فیلم فجر ضمن خوش آمدگویی به پروفسور گرهارد فايلينگر و میهمانان حاضر گفت: خوشحالیم که در موزه سینما پذیرای حضور شما هستیم. جانبازان عزیز کشور و هنرمندان گرامی امروز و در موزه سینما جمعی صمیمی را تشکیل دادند و لحظات خوب و به یادماندنی را برای سینمای ایران رقم زدند.

وی ادامه داد: از حبیب احمدزاده تشکر می کنم که شرایط حضور این جمع صمیمی را در موزه سینما فراهم کرد تا قدردان حضور انسانی چون پروفسور گرهارد فايلينگر پزشک معالج جانبازان شیمیایی ایرانی باشیم.

رضا میرکریمی دبیر سی و پنجمین جشنواره بین المللی در سخنانی کوتاه با اشاره به فیلم «خاطراتی برای تمام فصول» گفت: امروز و در موزه سینمای ایران موقعیتی دست داد تا فیلم «خاطراتی برای تمام فصول» ساخته مصطفی رزاق کریمی را برای دومین بار تماشا کنم و از مظلومیت رزمندگان مان در دوران جنگ متاثر شدم و گریه ام گرفت.

وی خطاب به پروفسور گرهارد فايلينگر گفت: جناب پروفسور گرهارد فایلینگر، در دوران جنگ خیلی ها با ما نبودند اما شما شجاعانه کنار حقیقت و مظلومیت ملت ما ایستادید و سپاسگزار هستم که در آن زمان رزمندگان شیمیایی شده ایرانی را تنها نگذاشتید و به سهم خود خوشحالم که در این جمع صمیمی هستم و از حضور توام با انسانیت شما و همراهی صمیمانه جنابعالی با جانبازان شیمیایی شده در دوران جنگ قدرانی می کنیم.

پرویز پرستویی بازیگر سینمای ایران با اشاره به این مطلب که پروفسور گرهارد فايلينگر در زمان جنگ، مظلومیت جانبازان شیمیایی شده ایرانی را به گوش جهان رسانده است، گفت: پروفسور گرهارد فايلينگر شما به عنوان یک پزشک غیر ایرانی در آن دوران دلاورانه پای مظلومیت همه جانبازان ایستادید و صدای این مظلومیت را به گوش جهان رساندید.

وی ادامه داد: به اعتقاد من پروفسور، نه تنها یک پزشک بلکه به عنوان انسانی واقعی کنار رزمندگان ما ایستاد و به دنیا نشان داد استفاده از سلاح های شیمیایی و کشتار جمعی فاجعه ای انسانی و جبران ناپذیر را در جنگ تحمیلی برای رزمندگان هم وطن به وجود آورد.

بازیگر فیلم سینمایی «آژانس شیشه ای» متذکر شد: من هم به گرمی دست پروفسور را می فشارم و از حبیب احمدزاده تشکر می کنم که ما را با موزه صلح در ایران آشنا کرد و حلقه وصل شد. موزه ای که خیلی از مردم نمی دانند کجای جغرافیای ایران قرار دارد.

منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما نیز عنوان کرد: خوشحالم که پروفسور گرهارد فايلينگر را از نزدیک می بینم و بسیار خرسندم که در جمع بزرگان و جانبازان دفاع مقدس هستم. 

وی ادامه داد: ما ایرانی ها یک عبارت داریم که درباره برخی از انسان های خاص استفاده می کنیم و می گوییم که فلانی نظر کرده است و حالا می خواهم بگویم که پروفسور گرهارد فايلينگر و همه جانبازان حاضر در این جمع نظر کرده هستند. چراکه هنر بزرگ انسان بودن را به همه ما یادآوری کردند و فکر می کنم این تقدیر و تشکر باید خیلی زودتر انجام می شد.

رضا کیانیان بازیگر سینمای ایران گفت: برای خودم متاسف هستم که پیش از این شما را نمی شناختم شما برادر بزرگ من هستید و همیشه به عنوان یک برادر و انسان واقعی در قلبم جای دارید و در ذهنم زنده خواهید ماند.

در ادامه این مراسم مصطفی رزاق کریمی فیلمساز که به عنوان مترجم میهمانان اتریشی را همراهی می کرد، از مارکوس فايلينگر فرزند پروفسور گرهارد فايلينگر خواست درباره حضور خود و پدرش در ایران صحبت کند.

مارکوس فايلينگر در ابتدای صحبت های خود گفت: در این فرصت نمی خواهم درباره پدرم صحبت کنم بلکه دوست دارم درباره شما صحبت کنم. در این سفر کوتاه و البته رویایی تحت تاثیر رفتار و مهربانی شما دوستان و احترامی که به پدرم گذاشتید قرار گرفتم.

وی بیان کرد: خوشحالم که پدرم توانسته برای مجروحان شیمیایی ایرانی ها در جنگ ایران و عراق کاری بکند و در این سفر فهمیدم که پدرم خدمت شایسته ای را به هموطنان شما کرده است و از این جهت بسیار خوشحالم.

جهانگیر کوثری تهیه کننده سینما نیز عنوان کرد: می خواهم از جانبازان و شجاع دلان که تاریخ ساز شدند تشکر کنم و افتخار می کنم به هموطنانی چون شما که اگر نبودید ما الان نمی توانستیم زندگی کنیم و فیلم بسازیم.

وی ادامه داد: بازآفرینی لحظات جنگ در فیلمی چون «خاطراتی برای تمام فصول» باعث می شود رسانه های جهان به واقعیت جنگ تحمیلی پی ببرند و براثر پذیرش این واقعیت ها است که پروفسور گرهارد فايلينگر رزمندگان شیمیایی شده ما را معالجه می کنند.

خسرو سینایی دیگر فیلمساز حاضر در جمع، با اشاره به این مطلب که هنوز انسان هایی هستند که به ساختن جهان بهتر کمک می کنند گفت: حس خاصی دارم وقتی خودم را در جمع کسانی که جنگ را تجربه کرده اند می بینم. به اعتقادمن شما انسان های نمونه ای هستید که به ساخته شدن جهانی بهتر کمک می کنید.

وی خطاب به جانبازان هشت سال جنگ تحمیلی و پروفسور گرهارد فايلينگر گفت: شما امید نسل آینده برای ساختن جهان بهتر هستید و امیدوارم که حس کرده باشید که قدردان حضور شما هستیم.

گیزلا سینایی هنرمند نقاش از دیگر هنرمندان حاضر در جمع در سخنانی با اشاره به این مطلب که در جنگ متولد شده است، گفت: 72 سال پیش در شرایط سخت جنگ در مجارستان به دنیا آمدم و در جنگ بزرگ شدم و در تهران هم جنگ را تجربه کردم و زمانی که با حبیب احمدزاده و دیگر سینماگران به بازدید از مناطق جنگ زده رفتم، شُکه شدم و به این موضوع فکر می کردم که جوانان هم وطنم در دوران جنگ چه شرایط سختی را تحمل کرده اند.

این هنرمند نقاش متذکر شد: جانبازان هشت سال جنگ تحمیلی و پروفسور گرهارد فايلينگر نمونه ای کامل برای تعریف انسانیت هستند، انسانیتی که همه ما به دنبال آن می گردیم.

پس از پایان صحبت های هنرمندان حاضر در جمع هریک از جانبازان شیمایی شده در سخنانی کوتاه از پروفسور گرهارد فايلينگر تشکر کردند.
یکی از جانبازان شیمیایی حاضر در جمع خطاب به پروفسور گرهارد فايلينگر گفت: ما شیمیایی ها به سختی اما با عشق زندگی می کنیم و اساسا با عشق زنده ایم. ما ایرانی ها اول به خدا تعظیم می کنیم بعد به پدر و مادر و من از همین جا به شما هم تعظیم می کنیم.

محمدرضا تقی پورمقدم مدیرعامل موزه صلح در سخنانی کوتاه گفت: هر زمان که فیلم «خاطراتی برای تمام فصول» را می بینم با خودم می گویم این مستند خاطراتی برای تمام فصول نیست برای تمام روزها است و از پروفسور گرهارد فايلينگر به عنوان یک قهرمان و پهلوان یاد می کنم و از او تشکر می کنم.

پروفسور گرهارد فايلينگر هم از اینکه به ایران سفر کرده ابراز خوشحالی کرد و گفت که وظیفه من تنها معالجه مجروحین نبوده است بلکه علاوه بر درمان باید پاسخگوی ستمی که بر انسان روا شده نیز بودم و از این جهت هم خیلی مورد پرسش قرار گرفتم.

در پایان مراسم محمد حیدری مدیرعامل موزه سینما و منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما با اهدای لوح تقدیر مراتب سپاس از شجاعت پروفسور گرهارد فايلينگر را به جا آوردند.


انتهای پیام/


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار