به گزارش حوزه
مجلس گروه
سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری خانه ملت، علی لاریجانی امشب (چهارشنبه 24 آذر ماه) در شورای اداری شهرستانهای غرب استان گلستان (کردکوی، بندر ترکمن، بندرگز و گمیشان) گفت: برای من باعث مسرت زیاد است که امروز در کنار شما هستم و از شهرهای مختلف منطقه غرب استان گلستان بازدید کردم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در عصری زندگی میکنیم که تلاش میشود با هدایتهای امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری منهج که پیامبر و سایر علمای دینی برای مسلمانان به عنوان راه رستگاری ترسیم کردهاند بپیماییم، افزود: در شرایط امروز در دنیا تقابلهای شکنندهای وجود دارد که در تاریخ اسلام کمتر چنین تقابلهایی مشاهده شده و تقریبا تمام بخشهای جهان اسلام دچار درگیریهای نفسگیر و پرهزینه هستند که جزء ذات شرایط فعلی ما نبوده است.
لاریجانی با اشاره به اینکه مسلمانان اعم از شیعه و سنی همه پیروان رسول الله هستند، ادامه داد: پیامبر (ص) شرایط گذشته را متحول کرد که این شرایط میتواند جوهره انسان را در تمام اعصار تغییر دهد، شرایط در اعصار مختلف غبارآلود شد اما شرایط کنونی تناسبی با شرایطی که پیامبر برای مسلمانان ترسیم کرد ندارد.
وی با بیان اینکه شرایط امروز جهان اسلام مربوط به درگیریهای فرقهای نیست، یادآور شد: یک عامل دیگر در حال حاضر وارد شد و شرایط را تغییر داد که این تغییر از بطن جامعه اسلامی نبود. این عامل قصد داشت که از شرایط مسلمانان و اختلافات فردی استفاده کند و یک فتنه بزرگ و افتراق در بین مسلمانان ایجاد کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به دوراندیشی امام خمینی (ره) و ایجاد هفته وحدت توسط ایشان افزود: امام خمینی در جملهای تأکید کردند کسانی که اختلاف بین شیعه و سنی را راه میاندازند نه شیعه و نه سنی هستند، افراطیگری مربوط به کسانی است که دشمن اسلام هستند و مسلمانان در اصول اختلاف ندارند و همه به سمت یک قبله نماز خوانده و در فروعات ضروری یکسان هستند پس چرا ماده منفجره سیاسی در دنیای اسلام به وجود آمده است.
وی با بیان اینکه راه رسول الله ایجاد برادری بین مسلمانان بود، ادامه داد: ایجاد برادری برای این مورد تأکید قرار گرفت که بتوان از انرژی همه مسلمانان به خوبی استفاده کرد و این وضعیتی که در منطقه وجود دارد منهج نبوی نیست و برای جهان اسلام بسیار پرهزینه است.
لاریجانی با اشاره به اینکه روش جمهوری اسلامی در برابر تحولات منطقه، روش عقلایی بود، تصریح کرد: عدهای ما را متهم کردند و این روش برای جمهوری اسلامی بسیار پرهزینه بود اما رهبران بسیاری از کشورها اذعان کردند که جمهوری اسلامی امنیتساز و طرفدار وحدت است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی طرفدار گفت وگوی سیاسی در حل مسائل منطقهای است، افزود: بسیاری از کشورها به دنبال جنگ و جدال هستند، همه باید در این ایام مبارک به مسلک پیامبر رجوع کرده و کدورتها را رفع کنند تا کسانی که ناخالصی دارند اهدافشان برملا شود.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مسئولان کشورهای اسلامی معتقدند که جمهوری اسلامی به دنبال حل مسئله است، ادامه داد: همین وضعیت در مسئله هستهای وجود داشت، ممکن است افرادی که تجربه نداشتند، شیطنتهایی هم کردند اما نظام جمهوری اسلامی نشان داد که به دنبال گفت وگو است و حتی در سختترین شرایط با دشمن مذاکره میکند.
لاریجانی با بیان اینکه ایران تناظر بلاوجه ندارد، اظهار کرد: جمهوری اسلامی از میراث ملی کشور صیانت میکند اما اهل مذاکره است و در بخش هستهای هر چند آمریکاییها نقصهایی داشتند اما در صحنه بینالمللی مشخص شد که ایران به تعهدات خود عمل میکند و پای چارچوبهای خود ایستاده است.
وی با بیان اینکه در منطقه ای داغ از لحاظ سیاسی و اجتماعی زندگی می کنیم، افزود: جمهوری اسلامی به خاطر ویژگی های همبستگی ملی و رفتار عقلایی توانسته امنیتی ویژه و مناسب در کشور ایجاد کند که این امنیت پایدار باید برای بهبود و توسعه شرایط اقتصادی استفاده شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ایران در شرایط اقتصادی خوبی به سر نمی برد، افزود: شرایط اقتصادی کشور دچار تورم هایی بوده و نواقصی دارد اما مسیر روشن است و امیدوارم با ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران، مردم و قشر تحصیل کرده از این گردنه ها عبور کنیم.
وی با بیان اینکه منطقه غرب گلستان از ظرفیت های فوق العاده ای برخوردار است، ادامه داد: این منطقه ظرفیت های صادراتی خوبی برای صادرات کالا به کشورهای منطقه دارد و همچنین از تنوع آب و هوایی مناسبی برخوردار است که این ظرفیت های پایه ای برای پرش است.
لاریجانی با اشاره به سرمازدگی رخ داده در استان گلستان، اظهار کرد: پیگیری می کنم که سریعتر نگرانی زارعین و باغداران رفع شود و منابعی تصویب شده تا در اختیار ستاد بحران قرار گیرد و مشکل باغداران و کشاورزان سریع تر رفع شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ایجاد نظامات بیمه ای در کشور و در استان گلستان افزود: با ایجاد نظامات بیمه ای، کشاورزان می توانند با کرامت زندگی کرده و به محض سرمازدگی سازمان بیمه گر موظف به پرداخت خسارت است.
وی با بیان اینکه نظامات بیمه ای در ایران جا نیفتاده است، ادامه داد: اگر سازمان بیمه گر مشکلی داشته باشد، مجلس می تواند این مشکل را رفع کند و به نفع کشاورزان است که با بیمه محصولات زراعی و باغات، مشکلاتی از قبیل سرمازدگی را رفع کنند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با اشاره به اینکه مشکل بیمه نشدن محصولات زارعی در استان های دیگر نیز وجود دارد، ادامه داد: چند ماه پیش مشکلی برای استانی پیش آمده بود که بنده سفارش کردم و بخشی از خسارت پرداخت شده و بخشی پرداخت نشد و قطعاً فرهنگ بیمه باید برای آینده جدی گرفته شود.
لاریجانی با بیان اینکه دولت لایحه ایجاد مناطق آزاد را به مجلس ارسال کرده است، یادآور شد: نقشه های جغرافیایی ایجاد مناطق باید به مجلس ارسال شود تا منبعی برای تحول و پایه ای برای صادرات شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از دغدغه های مجلس و شبهه در ایجاد مناطق آزاد کمبود صادرات در برخی از مناطق است، افزود: متاسفانه از مناطق آزاد بیشتر برای واردات استفاده می شود و از هم اکنون باید این امکان فراهم شود که مناطق آزاد به سکوی صادرات تبدیل شود.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه به کمیسیون اقتصادی گفته شده که چند اصل در ایجاد مناطق آزاد لحاظ شود، افزود: یکی از این اصول آن است که برای مناطقی که برای صادرات تلاش کنند، معافیت های درازمدت در نظر گرفته شود، اما برای واردکنندگان معافیت زیادی در نظر گرفته نشود.
لاریجانی با اشاره به اینکه وضعیت استان گلستان از لحاظ کشاورزی بر نسبت جمعیت شهری روستایی حدود پنجاه پنجاه است، ادامه داد: این وضعیت خوب است و باید به چرخه اقتصادی روستا کمک کرد و چرخه اقتصادی کشاورزان باید اصلاح شود که در مجلس گام هایی برای اصلاح چرخه اقتصادی روستاها صورت گرفته است.
وی با اشاره به تنظیم لایحه ای در دولت برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای توسعه روستاها ادامه داد: مجلس روی این لایحه فکر می کند و متناسب با شرایط هر روستایی باید بخش معدن، کشاورزی و سایر بخش ها فعال شود و این لایحه می تواند برای استان گلستان آورده داشته باشد که شرایط ایجاد صنایع تکمیلی و تسهیلات لازم آن فراهم شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اتمام کار بررسی لایحه برنامه پنج ساله ششم توسعه در کمیسیون تلفیق برنامه ششم گفت: تمام تلاش ما این بود که بخش هایی بیشتر مورد توجه قرار گیرد و 30 درصد از بودجه کشور در اختیار شورای برنامه ریزی استان ها قرار گیرد تا شرایط جدیدی برای آبادانی کشور فراهم شود.
وی با اشاره به تلاطم در منطقه افزود: شرایط بین المللی دغدغه آفرین است اما دورنمای شرایط ایران روشن است، ایران از امنیتی برخوردار است که سرمایه گذاران علاقمند به فعالیت در کشور هستند.
لاریجانی با اشاره به اینکه عده ای در منطقه مخالف سرمایه گذاری در ایران بوده و در خط رژیم صهیونیستی فعالیت می کنند، تصریح کرد: این افراد موفق نیستند و مانند کف روی آب می مانند و دورنمای کار و تلاش در ایران امیدوارکننده است و تولیدکنندگان شرایط آینده کشور را مطلوب می دانند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه شرایط برای کارآفرینی فراهم می شود، ادامه داد: ممکن است برخی کشورها بخواهند شرایط را تیره و تار نشان دهند، اما جمهوری اسلامی ایران جوهره عقلی دارد و می تواند شرایط را برای پیشرفت و آبادانی کشور فراهم کند.
پایان پیام/