مالکوم ترنبول بار دیگر ابراز امیدواری کرد در پایان دوره حکمرانی ملکه انگلیس، نظام جمهوری در کشورش برقرار شود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، مالکوم ترنبول، نخست وزیر استرالیا، روز شنبه بار دیگر ابراز امیدواری کرد در پایان دوره حکمرانی الیزابت دوم، ملکه انگلیس، کشورش به یک جمهوری تبدیل شود. 

وی از طرفداران و مدافعان سرسخت برقراری نظام جمهوری در استرالیا است و بار‌ها بر این مسئله تاکید کرده که صرفا به علت گرایش‌های میهن‌پرستانه امیدوار است که نظام جمهوری در کشورش برقرار شود و رئیس جمهور آن یک استرالیایی باشد. 

نخست وزیر استرالیا پیش از این در راستای سیاست‌ها و مواضع خود در این زمینه، رهبری یک پویش حمایت از جمهوری را در استرالیا بر عهده گرفته بود. ترنبول اواخر دهه نود میلادی وارد عرصه سیاست شد و از‌‌ همان ابتدا اعلام کرد خواهان آن است که استرالیا به یک جمهوری تبدیل شود، اما در همه‌پرسی که سال ۱۹۹۹ در استرالیا برگزار شد شهروندان این کشور با برقراری نظام جمهوری در کشورشان مخالفت کردند. 

ترنبول با تاکید بر مواضع خود در این زمینه تصریح کرده است ایجاد تغییر رژیم سیاسی در کشور در حال حاضر یک اولویت فوری محسوب نمی‌شود. وی در گذشته اعلام کرده بود برای برگزاری همه‌پرسی جدید در استرالیا باید منتظر روی کار آمدن یک حاکم جدید در انگلیس باشیم. 

وی شنبه شب یک بار دیگر فرصت یافت در نشستی که جنبش جمهوری استرالیا ARM برگزار کرده بود، دیدگاههای خود را در این زمینه تشریح کند. وی تصریح کرد: «آرمان مورد حمایت جنبش جمهوری، یک آرمان کاملا استرالیایی است. ما هرگز نمی‌خواهیم به آنهایی که عقاید و باورهای متفاوتی با ما دارند، بی‌احترامی کنیم؛ تنها انگیزه و هدف ما عشق به کشورمان است.» 

حاکمیت نظام سلطنتی انگلیس بر استرالیا کاملا نمادین است. ملکه الیزابت در میان مردم استرالیا از محبوبیت بالایی برخوردار است، اما برخی معتقدند حاکمیت نظام سلطنتی انگلیس بر استرالیا در واقع یادگاری کهنه از سلطه استعماری انگلیس بر استرالیا است و با مقتضیات و ارزشهای زمانی و مکانی کاملا مغایرت دارد. 

ژوئن امسال سران هفت منطقه و ایالت استرالیا (این کشور در مجموع از هشت ایالت و منطقه تشکیل شده است)، با امضای نامه‌ای خواستار آن شدند که استرالیا از حاکمیت نظام پادشاهی انگلیس خارج شود و نظام جمهوری در این کشور تاسیس گردد. کالین بارنت نخست وزیر ایالت استرالیای غربی تنها مسئول ایالتی یا منطقه‌ای استرالیا بود که این نامه را امضا نکرد.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار