وی با اشاره به بازخوردهای مناسب این رویداد جهانی، برنامه ریزی و اجرای طرح های عمرانی و زیرساختی در کنار اجرای دوره های آموزشی، طراحی و نصب تابلوهای اطلاع رسانی و توجه به توسعه و تولید صنایع دستی را از اهداف ثبت جهانی ژئوپارک ارس اعلام کرد.
منطقه ارس در شمال غرب ایران، یکی از نقاط منحصر به فرد کشور از دیدگاه پدیدههای کمنظیر زمینشناختی است که میتوان از آنها به عنوان میراث زمینشناختی یاد کرد.
میراث زمینشناختی بخش بیجان طبیعت است که سیر شکلگیری و تکامل زمین را نشان داده و ارزش گردشگری، علمی و آموزشی دارد.
پرونده ژئوپارک ارس در سال 1389 به شبکه جهانی ژئوپارکها فرستاده شد و پس از بازدید ارزیابان این شبکه از ارس در سال 1390، این منطقه واجد شرایط کافی برای معرفی به عنوان ژئوپارک جهانی تشخیص داده نشد و قرار شد پس از رفع نواقص و تکمیل موارد مشخص شده، دوباره درخواست جدیدی ارسال شود.
ژئوپارک ارس شامل پنج ژئوسایت کوه علیباشی، کوه کیامکی، کوه گئچی قالاسی، آبشار ماهاران و آبشار آسیاب خرابه است که هر کدام نمونههای زمینشناسی کمنظیری دارند. یکی از مهم ترین و بارزترین جاذبههای علمی منطقه آزاد ارس، مرز دورههای زمینشناسی 'پرمین' و 'تریاس' است که تنها در چند نقطه معدود در جهان قابل مشاهده است و از بین آنها جلفا بهترین نقطه به شمار میرود.
انتهای پیام/ش