رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از وجود 2 میلیون و 553 هزار زن سرپرست خانوار در کشور خبر داد .

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛خدادادی، با بیان اینکه در هر ساعت 19 طلاق ثبت می‌شود، گفت: در سال گذشته 163 هزار مورد طلاق در کشور به وقوع پیوست که بر اساس این آمار  در هر 19 ساعت یک طلاق در کشور ثبت شده است؛ این آمار بسیار تکان دهنده است بنابراین به صورت ریشه‌ای باید در جهت توقف آمار طلاق در جامعه گام برداشت.

نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه در گذشته فاصله میان ازدواج و طلاق 3 تا هفت سال بود، افزود: در گذشته طلاق ها بیشتر در هفت سال اول زندگی اتفاق می افتاد اما متاسفانه در حال حاضر فاصله میان ازدواج و طلاق دو تا پنج سال است که این موضوع نشانه شیوع طلاق و عمق آسیب های اجتماعی در جامعه است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری اینکه بر اساس سرشماری سال 1390، دو میلیون و 553 هزار زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد، گفت: این در حالی است که این آمار در سال 1385 یک میلیون و 646 هزار نفر بوده است و از سال 1385 تا 90 یعنی در طول پنج سال بیش از یک میلیون و 100 هزار نفر به آمار زنان سرپرست خانوار افزوده شد که بخش قابل توجهی از این زنان دچار مشکلات اقتصادی و معیشتی و دیگر معضلات اجتماعی هستند.

خدادادی با بیان اینکه زنانی که در سن پایین خودسرپرست و سرپرست خانوار شده‌اند در معرض انواع آسیب‌های اجتماعی قرار دارند، ادامه داد: اکثر این زنان در سنین 20 تا 25 سالگی قرار دارند.

وی اعتیاد را عامل عمده طلاق‌ها دانست و افزود: اعتیاد شوهر، مشکلات اقتصادی، بیکاری و عدم تامین نیازهای خانواده، دخالت خانواده ها، عدم توجه به آموزش و مشاوره‌های قبل از ازدواج از جمله عواملی است که مشکلات خانوادگی و افزایش آمار طلاق را در کشور به همراه داشته است.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس دهم، با تاکید بر توجه جدی به آمار بالای طلاق در کشور، تصریح کرد: افزایش سن ازدواج نیز در افزایش آمار طلاق موثر است، در حال حاضر سن ازدواج به 30 سال رسیده ضمن آنکه با کاهش آمار ازدواج روبرو هستیم، در واقع افزایش طلاق با کاهش آمار ازدواج برابری می‌کند.

این نماینده مردم در مجلس دهم با یادآوری اینکه معضل طلاق آسیب‌های اجتماعی زیادی را برای فرزندان به همراه دارد، گفت: در بطن این معضل آسیب‌های زیادی نهفته است زیرا به واسطه طلاق پرورش و تربیت بچه ها دستخوش تغییر قرار گرفته ،فرزندان طلاق هم اغلب دچار مشکلاتی نظیر افسردگی و انزوا، پرخاشگری، افت تحصیل، ترک تحصیل، کج‌روی‌هایی نظیر قتل، سرقت و ... می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه تلاش دستگاه ها باید در جهت توقف آمار طلاق باشد نه کاهش آن، تصریح کرد: در صورتی که نمی توان در جهت کاهش آمار طلاق اقدامی انجام داد حداقل باید به گونه ای عمل شود که این آمار متوقف و از افزایش آن جلوگیری شود.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تدوین طرح‌های کنترل و کاهش طلاق هیچ گره ای از معضل طلاق رفع نمی کند، ادامه داد: چنین طرح هایی در کاهش طلاق موثر نیستند  بلکه باید به فاکتورهایی مانند بهبود اقتصاد، اشتغال و مبارزه ریشه ای با اعتیاد  توجه شود.

خدادادی با بیان اینکه مقام معظم رهبری به موضوع آسیب های اجتماعی نگاهی جدی دارد، تصریح کرد: مقام معظم رهبری بر لزوم مدیریت آسیب‌های اجتماعی تاکید دارند و تمام آسیب‌ها را از طریق مسؤولان پیگیری می‌کنند؛ در این رابطه جلساتی را با حضور مسؤولان برگزار می‌کنند؛ آخرین جلسه‌ای که در آبان ماه با حضور ایشان برگزار شد و 3 ساعت به طول انجامید که ایشان راهکارهایی را در این جلسه ارائه و متذکر شدند تا 6 ماه آینده قرار است در این رابطه چه اقداماتی انجام شود.

نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بهبود اشتغال و رفع معضل بیکاری کاهش آسیب‌های اجتماعی به ویژه کاهش آمار طلاق را به همراه دارد، افزود: تمام دستگاه‌ها باید همکاری و اهتمام ویژه را برای رفع معضل بیکاری در جهت کاهش آمار طلاق داشته باشند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از اینکه آسیب‌های اجتماعی متولی ندارد، بر لزوم تعیین متولی واحد تاکید کرد و گفت:  برای توقف آمار آسیب‌های اجتماعی در کشور باید متولی واحد مشخص و تعیین شود.


انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار