گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان - کشور تحت حکومت مستبدانه حاکم چینی "تو دیهن" بود. بسیاری از مردم ویتنام میگویند اگر این خواهرها علیه او مبارزه نکرده بودند، اکنون کشور ویتنام وجود نداشت.
مجسمه خواهران ترانگاین خواهران قهرمانان ملی ویتنام محسوب میشوند. آنها در "جیائوزی" (Jiaozhi) متولد شدند، اما تاریخ تولد آنها مشخص نیست. تصور میشود نزدیک به سال 43 میلادی و بعد از نبردی در برابر "ما یوآن" درگذشتند.
یکی از دلایل شکست آنها این بود که شورشیان اعتقاد نداشتند میتوانند تحت رهبری دو زن پیروز شوندترانگ ترک همسر "لرد تای ساچ" قدرتمند بود که در دوران قدرت گرفتن "ما یوآن" با او مبارزه کرد. چینیها او را بهعنوان هشدار و درس عبرتی برای دیگر شورشیان، اعدام کردند.
مرگ او سبب شد ترانگ ترک لردهای ویتنام را به شورش علیه چینیها تشویق کند. شورش از "رود سرخ" آغاز شد و خیلی زود به دیگر قبایل در امتداد ساحل گسترده شد.
بنای یادبودِ خواهران ترانگاین قیام به شصتوپنج شهر کشیده شد و ترانگ ترک ملکه اعلام شد. سربازان ارتش خواهران ترانگ اکثراً زن بودند. در عرض چند ماه، قلعههای نظامی زیادی را از چنگ چینیها درآورده و "نانیاو" را آزادکرده بودند. آنها در نانیاو از احترام زیادی برخوردار بودند و توانستند سه سال در برابر حملات "ما یوآن" مقاومت کنند.
بزرگداشت خواهران ترانگ با رژه فیلها؛ سال 1961در سال 42 میلادی، ژنرال ما یوآن به سمت رودخانه سرخ لشکرکشی کرد و در اوایل سال 43 میلادی به آنجا رسید. در همان سال، شورش شکست خورد و به گفته بسیاری از مورخان، خواهران ترانگ دستگیر و اعدام شدند.
برخی منابع نیز میگویند خواهران ترانگ خودکشی کردند، اما هیچ نشانه و مدرکی از آن در اسناد چینی وجود ندارد. طبق منبعی دیگر، ارتش خواهران ترانگ زمانی شکست خورد که سربازان چینی تصمیم گرفتند برهنه مبارزه کنند. مبارزان زن از خجالت متفرق شده و شکست خوردند.
خواهران ترانگ اولین جنبش مقاومت در برابر چینیهای اشغالگر (پس از 247 سال سلطه) را رهبری کردند. سالروز درگذشت آنها یکی از تعطیلات رسمی این کشور است.
خواهران ترانگ نماد استقلال ویتنام هستند و معمولاً به شکل دو زن سوار بر فیل به تصویر کشیده میشوند. امروزه، آنها نماد آزادی و مقاومت ویتنام هستند.
منبع: فرادید
انتهای پیام/