رژیم صهیونیستی از تصویب قطعنامه ضد شهرک‌سازی در سرزمین‌های اشغالی و رأی ممتنع آمریکا به آن، به شدت عصبانی است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگارن جوان، به نقل از"اسکای نیوز عربی"، دفتر "بنیامین نتانیاهو" نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در واکنش به تصویب قطعنامه‌ی شورای امنیت مبنی بر توقف شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی در زمین‌های متعلق به فلسطینیان، بیانیه‌ای صادر کرد که در آن، ضمن تأکید بر پایبند نبودن اسرائیل به این قطعنامه، تصویب آن را عملی خصمانه و شرم‌آور توصیف کرد.

در این بیانیه آمده است: «آمریکا نتوانست از اسرائیل در برابر این تبانی محافظت کند، بلکه حتی در پشت پرده با آن همدستی کرد.»

اخیراً، شورای امنیت با 14 رأی مثبت و یک رأی ممتنع ایالات متحده آمریکا به قطعنامه‌ای که هدف آن، پایان شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی در زمین‌های متعلق به فلسطینیان است، رأی مثبت داد.

به گزارش خبرگزاری "العالم"، بر اساس این پیش‌نویس، رژیم صهیونیستی ملزم می‌شود «فوراً و به‌طور کامل همۀ فعالیت‌های شهرک‌سازی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، ازجمله قدس شرقی را متوقف کند.» در این قطعنامه همچنین تأکید شده است: «شهرک‌سازی اسرائیل، مانعی در برقراری صلح است.»

قطعنامه نمایشی که صدای اسرائیل را در آورد!

پس از تصویب قطعنامه ضد شهرک‌سازی در شورای امنیت و عدم وتوی آن از سوی آمریکا، مقامات اسرائیل، انتقادات تندی نسبت به دوست و متحد همیشگی‌شان؛ آمریکا، از خود نشان داده‌اند. به گزارش "العالم"، "دانی‌دون" نماینده اسرائیل در سازمان ملل، ضمن انتقاد از رأی ممتنع و عدم استفاده از حق وتوی آمریکایی‌ها در جریان رأی‌گیری، با لحنی تند گفت: «چه کسی به شما حق تصویب چنین قطعنامه‌ای را داده است؟»

از سوی دیگر، "یووال‌اشتاینیتز" وزیر انرژی کابینه "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به قطعنامه اخیر شورای امنیت و عدم وتوی آمریکا گفت: «واشنگتن، اسرائیل را در سازمان ملل تنها گذاشت.»

قطعنامه‌ای برای اجرا نشدن!

قطعنامه نمایشی که صدای اسرائیل را در آورد!

"فواد ایزدی" کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پیرامون تصویب قطعنامه ضد شهرک‌سازی اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی و عدم وتوی آن از سوی آمریکا گفت: آمریکایی‌ها معمولاً قطعنامه‌های علیه رژیم صهیونیستی را وتو می‌کنند به طوری که در سال‌های گذشته، شاهد حدود 30 مورد وتو بوده‌ایم؛ در بسیاری از مواقع، گاه عمق فجایع اسرائیل آنقدر بوده که کشورهای حاضر در شورای امنیت مثل انگلیس و فرانسه که از همپیمانان سنتی رژیم صهیونیستی هستند، حاضر می شوند علیه اسرائیل رأی بدهند ولی آمریکایی ها حاضر نیستند و وتو می‌کنند. 

وی افزود: این بار ایالات متحده معامله‌ای می‌کند و قطعنامه‌ای را وتو نمی‌کند که ذیل فصل 7 منشور نیست! این یعنی آن‌ها توافق کرده بودند که این قطعنامه جبنه اجرایی نداشته باشد و آن‌ها نیز وتو نکنند، معامله‌ای که در آن قطعنامه‌ای به تصویب می‌رسد که صرفاً جنبه نمادین داشته و الزام اجرایی ندارد به همین خاطر نخست وزیر رژیم صهیونیستی عدم پایبندی به قطعنامه را به صراحت و بدون محدودیت مطرح می‌کند.

ایزدی در ادامه، ضمن اشاره به آنکه اگر اسرائیل به قطعنامه پایبند نباشد هم اتفاق خاصی رخ نخواهد داد ،گفت: اسرائیل بارها قطعنامه‌های سازمان ملل را اجرا نکرده است و اتفاقی هم برایش رخ نداده است و حتی با کشورهایی مثل انگلیس فرانسه و آلمان نیز روابط تجاری بسیار گسترده‌ای هم داشته و دارند.

وی در ادامه افزود: سفیر انگلیس در خصوص همین قطعنامه بیانیه‌ای صادر کرد و گفته است ما به قطعنامه رأی مثبت دادیم ولی هیچگونه محدودیت اقتصادی تجاری را برای اسرائیل نمی‌توانیم بپذیریم. 

این کارشناس مسائل آمریکا گفت: کاری که رژیم صهیونیستی می‌کند نقض قوانین بین‌المللی است بخصوص کنوانسیون چهارم ژنو به صراحت شهرک‌سازی و ساخت و ساز در سرزمین‌های اشغالی را منع می‌کند؛ اگر  سازمان ملل صداقت داشت باید در چند دهه پیش که اسرائیلی‌ها که شروع به نقض کنوانسیون ژنو کرده بودند، با آن‌ها برخورد می‌شد؛  اما به خاطر حمایت‌های آمریکا، تمام قطعنامه‌ها وتو می‌شدند و اگر هم مثل قطعنامه‌ی روز گذشته وتو نمی‌شد، به‌گونه‌ای مذاکره را طراحی می‌کردند که خطری رژیم صهیونیستی را تهدید نکند.

ایزدی در انتها تأکید کرد: اسرائیل به واسطه حمایت‌هایی که آمریکا از آن‌ها دارد با نقض قوانین بین‌الملل با هیچ مشکلی مواجه نخواهد شد و روابط تجاری و اقتصادی خود را مثل سابق خواهد داشت.  

از رویای یهودی‌سازی تا اشغال فلسطین


قطعنامه نمایشی که صدای اسرائیل را در آورد!

پس از تشکیل اولین کنگره صهیونیست‌ها در سال 1897 میلادی، انتقال یهودیان به فلسطین، در راستای اجرای سیاست شهرک‌سازی‌ و یهودی‌نشین کردن سرزمین‌های اشغالی به منظور یهودی‌سازی و اشغال سرزمین‌های جدید در دستور کار صهیونیست‌ها قرار می‌گیرد، در تأیید این سیاست " گلدا مایر " نخست‌وزیر وقت اسرائیل گفته است: " مرزهای مشخصی برای اسرائیل وجود ندارد و مرز اسرائیل تا جایی است که یهودیان در آن اقامت دارند."

بر این اساس، از سال 1967 م، شهرک‌سازی و اسکان یهودیان در سرزمین‌های اشغالی، با طرح بزرگ شهرک‌سازی "ایگال آلون" آغاز شد.
 
البته عطش صهیونیست‌ها از تجاز و اشغال سرزمین فلسطینیان، پیش از این نیز وجود داشته است؛ چنانکه "حسنین هیکل" در کتاب "مذاکرات محرمانه کشورهای عرب و اسرائیل" می‌نویسد: دولت انگلیس از طریق سفیر خود در استانبول و برای وادار ساختن سلطان عثمانی به گشودن درهای فلسطین به روی مهاجران یهود، تلاش‌های فراوانی کرد. نخست‌وزیر وقت انگلستان مرستون نیز در تشویق سلطان عثمانی و ترغیب او به پذیرش این امر فعال شد و تلاش نمود به سلطان عثمانی بفهماند که در صورت پذیرش چنین امری، منافع سرشاری از جانب یهودیان به او خواهد رسید.

اما نکته قابل توجه در این اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی، آن است که کلیه شهرک‌هایی که توسط صهیونیست‌ها در مناطق اشغالی ساخته شده است، غیرقانونی می‌باشد و مغایر با مجموعه قوانین 1907 لاهه، کنوانسیون چهارم ژنو و قطعنامه‌های سازمان ملل است و گسترش آن‌ها نیز نقض تعهداتی است که رژیم صهیونیستی بر اساس موافقتنامه‌های بین‌المللی از جمله نقشه‌راه و نیز گزارش "میچل" به اجرای آن‌ها متعهد شده است.

ماده 46 مجموعه قوانین 1907 لاهه اشعار می‌دارد :دولت اشغالگر نمی‌تواند املاک تحت اشغال خود را مصادره کند.

در ماده 49 کنوانسیون چهارم ژنو نیز آمده است: هیچ دولتی نمی‌تواند شهروندان خود را به سرزمین‌هایی که اشغال و تصرف کرده، مهاجرت دهد و اقداماتی به عمل آورد که باعث تغییر جمعیتی آنجا شود.

قطعنامه 446 شورای امنیت سازمان ملل در سال 1979، رژیم صهیونیستی را به نقض حقوق بین‌الملل به علت ساخت شهرک‌ها متهم کرده و از آن خواسته است که مفاد کنوانسیون ژنو را در این رابطه اجرا کند چون کرانه باختری و نوار غزه طبق حقوق بین‌الملل مناطق اشغال شده محسوب می‌شود، رژیم صهیونیستی که نیروی اشغالگر آن است، مجاز به ساخت و ساز در آن‌ها نیست.

در گزارش کمیته میچل که در سال 2001 منتشر شد، درباره شهرک‌های یهودی‌نشین مقرر شده است: "دولت اسرائیل باید تمامی فعالیت‌های شهرک‌سازی از جمله گسترش طبیعی روند شهرک‌سازی را متوقف کند."

اهمیت شهرک‌سازی‌های اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی، به قدری است که "اوری ملی اشتاین" نویسنده صهیونیست می‌نویسد شهرک‌های صهیونیست‌نشین در هنگام جنگ اول اعراب و اسرائیل، به عنوان پایگاه‌های قدرتمندی برای ستاد فرماندهی یهودیان بوده‌اند و فقط به عنوان پایگاه‌ها و ایستگاه‌های بازرسی عمل نمی‌کردند.

قطعنامه نمایشی که صدای اسرائیل را در آورد!

رژیم صهیونیستی در طول سال‌های اشغال سرزمین فلسطین، کوشیده است از شهرک‌سازی به عنوان طرحی بلندمدت و هوشمندانه برای اشغال و یهودی‌سازی فلسطین استفاده کند. رژیم صهیونیستی، مناطق مهم، استراتژیک و دارای منابع طبیعی را برای ایجاد شهرک‌های صهیونیست‌نشین انتخاب می‌کند و دست به ساخت و سازهای گسترده و اسکان یهودیان مهاجر می‌زند.

با وجود تصویب قطعنامه شورای امنیت در مخالفت با شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی، اسرائیل به راحتی از عدم پایبندی خود سخن می‌گوید. البته این نخستین بار نیست که اسرائیل با بی‌توجهی به قوانین بین‌المللی، آن‌ها را نقض می‌کند؛ به نظر می‌رسد که تیغ قطعنامه‌های شورای امنیت برای رژیم صهیونیستی و متحدانش، کند است و قادر به کوتاه کردن دست متجاوزان نیست و تنها نمایشی برای تطهیر چهره‌ی به‌اصطلاح بی‌طرف این سازمان است در افکار عمومی.

گزارش از محمدصادق کلبادی

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۳:۳۴ ۰۶ دی ۱۳۹۵
رژیم صهیونیستی هر چه قدر هم که شهرک سازی کند مهم این است که تا 25سال دیگر وجود ندارد.
Iran (Islamic Republic of)
آرش
۱۱:۰۲ ۰۶ دی ۱۳۹۵
این همه ساله که دارند شهرک سازی می کنن دیگه جایی برای شهرک سازی باقی نمانده
بخواهتد به ساختنش رای ندهند. منظورم اینه که باید از 37 سال پیش جلوی شهرک سازی رو می گرفتند اما تا حالا اونقدر ساختند که اگر رای به جلو گیری از ساخت هم بدهند دیگه هیچ اهمیتی براشان ندارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۰۶ دی ۱۳۹۵
یه قطعنامهتصویب بشود برای این که همه پرسی آزاد در فلسطین برگزارشود و سرنوشت خود را تعیین کنند
آخرین اخبار