به گزارش
خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان محمدرضا مودودی معاون کل سازمان توسعه تجارت در خصوص طرح محدودیت مونتاژ صنعت لوازرم خانگی در راستای حرکت به سوی قطعه سازی در داخل کشور، اظهار داشت: هدف اصلی دولت کاهش مصرف تولیدات کشور های خارجی بویژه در حوزه لوازم خانگی و ورود موثر به بحث تولید مشترک این محصولات است.
وی با بیان اینکه بازار لوازم خانگی در داخل کشور سهم مصرف بالایی دارد، گفت: سهم تولید کنندگان داخلی در بخش های مهم تولید کالاهای لوازم خانگی مانند یخچال، بسیار اندک است؛ برهمین اساس مذاکراتی با شرکت های معتبر بین المللی صورت گرفته تا تولید کنندگان کشور ما عضوی از زنجیره تولید قطعات این محصولات حتی در سطح جهانی باشند.
مودودی افزود:گام نخست در راستای ورود به بازار های جهانی و همکاری با شرکت های بزرگ بین المللی در راستای تامین قطعات آن ها، تولیدات با کیفیت برای محصولات داخل کشور است.
معاون کل سازمان توسعه تجارت در پاسخ به این سوال که چه میزان از محصولات لوازم خانگی در داخل کشور و چه میزان از آن ها در خارج از کشور تولید می شوند، اظهار داشت: سهم تولید کشور در لوازم خانگی انرژیبر نظیر رادیاتور، پکیج و آبگرمکن به بیش از 70 درصد نیز می رسد و ما در مرز خود کفایی قرارداریم.
وی در ادامه افزود: در محصولاتی مانند لباسشویی مذاکراتی برای افزایش سهم قطعه سازان در این حوزه صورت گرفته اما در سایز محصولات نظیر یخچال، علی رغم کشش بالای بازار، سهم قطعه سازان بسیار اندک است.
وی در خصوص سیاست های راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص زمینه سازی حضور قطعه سازان در بازار های جهانی، گفت: برنامه ریزی های راهبردی در سطح وزارتخانه تدوین شده که هدف آن افزایش رقابت پذیری و ظرفیت تولید در کشور است.
مودودی در پایان تصریح کرد: برهمین اساس مذاکراتی با شرکت های بین المللی صورت گرفته تا در قبال کالاهایی که در داخل کشور وجود دارد، قطعه سازی نیز صورت بگیرد؛ به عبارت دیگر با تحقق این امر تهاتر بازار با بازار صورت می گیرد که طبق برنامه ریزی های انجام شده، از سال 96 این امر اجرایی می شود.
انتهای پیام/