چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی که ابتدا به صورت استانی در ۳۱ استان کشور و سپس به صورت ملی برگزار می شود در محورهای حوزه های فرهنگی- طبیعی شهرها و روستاهای تاریخی، منظر فرهنگی و منظر شهری تاریخی، سازه در تاریخ معماری و شهرسازی، باستان شناسی معماری و شهرسازی، میراث معماری و شهرسازی مدرن، میراث آب و کشاورزی، میراث فرهنگی ناملموس و راه های فرهنگی و عناصر وابسته است.
مهلت ارسال مقالهها به چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی استان آذربایجانغربی، ۱۰ دیماه است و علاقمندان میتوانند مقالههای خود را به اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان آذربایجانغربی به نشانی ارومیه، خیابان شهید بهشتی، اداره کل میراث فرهنگی استان ارسال کنند. همچنین زمان برگزاری چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی استان آذربایجانغربی، ۴ و ۵ بهمن ماه سال جاری است.
پیشتر، محمدحسن طالبیان معاون میراثفرهنگی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفته بود سال جاری (۹۵) کنگره تاریخ معماری و شهرسازی پس از یک دهه تاخیر، ابتدا در سراسر استانها و پس از آن به صورت کشوری برگزار خواهد شد. به گفته این مقام مسئول، خروجی این کنگرهها تهیه کتاب آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی در راستای شناخت بهتر استانها در سطح ملی و بینالمللی خواهد بود.
گفتنی است، کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران که سه دوره به همت مرحوم دکتر باقر آیتالله زاده شیرازی از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور در ارگ بم برگزار شد از رویدادهای ارزشمند فرهنگی کشورمان بعد از انقلاب اسلامی است که به دلیل محتوای علمی، هنری، فرهنگی و ... در نوع خود کمنظیر بوده است.
چهارمین دوره برگزاری این کنگره پس از یک دهه تعویق، در سالجاری با نگاهی متفاوت برگزار خواهد شد.
برای اولین بار در برگزاری چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران تصمیم گرفته شد تمام استانهای کشور به صورت ادواری کنگره تاریخ معماری و شهرسازی خودشان را برگزار کنند تا این رویکرد در استانها به جریانی تبدیل شود که به ارتقاء حفاظت از میراث فرهنگی بهصورت مداوم و پایدار کمک کند.
انتهای پیام/م