کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: مصرف زیاد نمک یک مانع بزرگ برای داشتن اسکلت محکم است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛نیلوفر حیدری با بیان اینکه مصرف مواد غذایی پرنمک خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد، گفت: براساس مطالعات شانس ابتلا به سرطان در کسانی که روزانه 12 تا 15 گرم نمک مصرف می کنند، بیشتر است.


وی با بیان اینکه میانگین روزانه مصرف نمک مردم ایران 2 تا 3 برابر استاندارد جهانی است، افزود: مردم ایران جزو پر مصرف‌ کننده ترین نمک در بین کشورهای دنیا هستند.طبق نظر محققان میزان مصرف نمک در ایران حدود 10 تا 15 گرم در روز است که این میزان بسیار بیشتر از حد استاندارد مصرف نمک (5 گرم) است.

حیدری گفت: در استان کرمانشاه نیز بر اساس بررسی کشوری سال 1390 حدود 70 درصد خانوارها بر سر سفره و هنگام صرف غذا از نمکدان استفاده می کنند.

وی مصرف زیاد نمک را از مهمترین عوامل فشارخون بالا دانست و گفت: امروز با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون، مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطر در بروز این بیماری ها شناخته شده است.

وی یادآور شد: تحقیقات نشان می دهد که شیوع فشار خون بالا در کشورهایی که دریافت بالای نمک دارند بیشتر است و هر قدر میزان نمک مصرفی روزانه در جوامع کمتر باشد، به همان نسبت شیوع فشار خون بالا کاهش می یابد.

وی گفت: همچنین سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده میزان مصرف سدیم در بالغین باید کمتر از 2300 میلی گرم در روز (معادل حدود پنج گرم نمک یا یک قاشق چای خوری در روز) باشد.

حیدری یادآور شد: همچنین مصرف زیاد نمک یک مانع بزرگ برای داشتن اسکلت محکم و یکی از دلایل پوکی استخوان است.

این کارشناس تغذیه در ادامه دریافت زیاد نمک و سدیم و مصرف غذا و تنقلات شور و پرنمک را سبب کاهش بار جذب کلسیم از کلیه دانست و آن را عامل دفع بیشتر ادرار عنوان کرد که خود عامل مهمی در کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان است.

به گفته حیدری مصرف بیش از پنج گرم نمک در روز اثر مهمی بر کاهش تراکم استخوان دارد.مصرف زیاد نمک، غذاهای پرنمک و تنقلات شور می‌تواند مخاط معده را تخریب کند و این اتفاق یکی از راه‌های افزایش خطر سرطان معده است.

انتهای پیام/ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.