رئیس کمیته انضباطی گفت: خطر محرومیت تماشاگر به ترتیب برای ماشین سازی تبریز، پرسپولیس، سپاهان و صنعت نفت آبادان و سیاه جامگان نیز وجود دارد.

حسن زاده: پرونده های مهم استانی را رصد می کنیمبه گزارش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران؛به نقل از سایت رسمی فدراسیون، اسماعیل حسن زاده رئیس کمیته  انضباطی گفت: باتوجه به اینکه دو باشگاه استقلال تهران و تراکتورسازی مکررا به دلیل رفتار ناشایست تماشاگرانشان، جریمه نقدی شدند ولی هنوز هم تماشاگران این دو تیم رفتارهای غیر ورزشی دارند، کمیته انضباطی در تشدید تنبیهات قانونی علیرغم میل باطنی، سراغ بازی خانگی بدون تماشاگر رفته است.

وی ادامه داد: در واقع این دو باشگاه را که بیشترین تخلفات تماشاگر در نیم فصل گذشته را داشته اند، به یک جلسه محرومیت تماشاگران خودی محکوم کرده است که با توجه به جدول تخلفات باشگاههای لیگ برتری، این خطر محرومیت تماشاگر به ترتیب برای ماشین سازی تبریز، پرسپولیس تهران، سپاهان و صنعت نفت آبادان و سیاه جامگان نیز وجود دارد.
رئیس کمیته انضباطی ادامه داد: ما میزان تخلفات تماشاگران در نیم فصل اول مسابقات لیگ برتر را که منتهی به رای قطعی کمیته انضباطی شده است، محاسبه کرده ایم. تیم استقلال و تراکتورسازی  بیشترین تخلفات را داشته اند و تیم های ذوب آهن، پیکان، سایپا، صبای قم، نفت تهران و پدیده مشهد نیز تاکنون به دلیل رفتار تماشاگرانشان با رای قطعی کمیته انضباطی محروم نشده‌اند. یعنی در عین حال که 6 تیم از 16 تیم لیگ برتری تخلفاتی از سوی تماشاگرانشان فعلا مشاهده نشده است، 10 تیم لیگ برتری حداقل با یک مورد و حداکثر با 7 مورد، تخلفات تماشاگران مواجه بوده اند.


حسن زاده در ادامه بیان کرد: روش کمیته انضباطی این است که هرگاه جریمه‌های نقدی آیین نامه انضباطی که به طور پلکانی تشدید می شود اگر کارساز نباشد، این کمیته از تنبیه شدید تری مثل محرومیت تماشاگر استفاده خواهد کرد که این اتفاق در لیگ برتر برای استقلال و تراکتورسازی به وقوع پیوست. امیدواریم این امر بازدارنده باشد و تیم‌های دیگر هم متوجه اهمیت موضوع بشوند. زمانی که تخلفات یک  تیم بیش از  5 بار رخ می‌دهد و با جریمه نقدی مواجه می شود، تاثیر قابل ملاحظه ای ندارد و کمیته انضباطی مجبور است از تنبیهات شدیدتری استفاده کند.


وی ادامه داد: اما نکته دومی که به آن باید اشاره کنم این است که کمیته انضباطی در تخلفات بازیکنان و عوامل تیم‌ها علیه داوری، مدتهاست که سخت گیری دارد و تلاش شده است که امنیت داوران فراهم شود. چرا که همه خروجی تشکیلات فوتبال در هر کشوری با برگزاری مسابقه به نمایش گذاشته می شود و موثرترین تیم اداره کننده مسابقه در داخل زمین، تیم داوری است که باید مورد حمایت قرار گیرد و اگر ضعف و اشتباهی هم از سوی داوران باشد، مطابق مقررات با نظر مقامات مسئول در داوری بررسی شود. البته در همین نیم فصل گذشته مواردی بوده است که داوران و حتی نمایندگان و ناظرین مسابقه که همگی از مقامات رسمی مسابقه هستند، گزارش کامل و جامع از حوادث انضباطی نمی‌دهند. یعنی گزارش ها گاهی اوقات اشکالاتی دارد که به موقع به همکاران ما در کمیته برگزاری منعکس کرده ایم مخصوصا زمانی که داور باید موارد انضباطی مسابقه را حتی در زمان قبل یا بعد از مسابقه گزارش کنند و اگر هم به دلیل عدم امنیت یک مسابقه را نیمه تمام می گذارند، باید علت را حتما قید کنند.

 
وی گفت: با این وجود کمیته انضباطی تاکنون با مناسب ترین تنبیهات، متخلفین فوتبال علیه داوری را تنبیه کرده است و امیدواریم مشکلاتی در آینده پیش نیاید. البته در مواردی هم برخی تخلفات که حتی انعکاس رسانه ای هم پیدا می کند، ناشی از قصور برخی از مقامات مجری مسابقه است. مثلا کسی که در چند هفته قبل با رای کمیته انضباطی محروم شده است و اجازه حضور در ورزشگاه را ندارد، چگونه در کنار زمین بازی و حتی محل حضور داوران حاضر می‌شود و تیم داوری را تهدید می کند؟ مسلما اگر از ورود فرد محروم به ورزشگاه جلوگیری شود، در گزارش های بعدی که ناشی از تخلف این فرد بوده، لازم نخواهد بود. البته قانون این اجازه را به داوران داده است که در همان ابتدای مسابقه و یا هر زمان دیگر، امنیت کافی برای اجرای مسابقه را ندارد، می تواند مسابقه را نیمه تمام اعلام کرده و دلایل نا امنی را گزارش کند.


وی در پایان گفت: نکته سومی که باید به آن اشاره کنم این است که  در مسابقات داخلی یکی از استانها برای داوران رخ داد باید بگویم که همکاران ما در کمیته انضباطی آن استان موضوع را به دقت رسیدگی خواهند کرد و قطعا تنبیهات متناسب هم اعمال خواهد شد ما نیز پرونده های مهم استانی را رصد می‌کنیم و آیین نامه انضباطی این اجازه را به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال کشور داده است که در موارد لزوم در جریان رسیدگی به پرونده های استانی مطابق پیش بینی های قانونی دخالت کند. مثلا مطلع شده ایم اخیر در مسابقات داخلی استان خراسان رضوی ضرب و شتم علیه داور صورت گرفته است و ما منتظریم که رای مناسبی در این زمینه صادر شود و طبق بند 5 ماده 31 آیین نامه انضباطی اگر لازم باشد کمیته انضباطی فدراسیون در صورت لزوم در رسیدگی به آن پرونده نیز مبادرت خواهد کرد


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار