به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ محمدجعفر ناظمالسادات رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز گفت: از بین بردن پوشش گیاهی و جنگلهایی که میتوانستد زمینه بارش را فراهم آورند، سبب شده که استان فارس در کانون ضدبارش قرار گیرد.
ناظم السادات با اشاره به دلایل گرمشدن هوا در فصل زمستان و همچنین کاهش بارندگی ها در استان فارس گفت: نوسانات بین منطقه خاورمیانه و همچنین نواحی شمالی استرالیا سبب حرکت آلکلنگی بین دما و بارش شده و در نتیجه انرژی های هوا در منطقه آزاد و دمای برخی از مناطق خاورمیانه افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه بر اساس تحقیقات مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز پیش بینی میشود زمان بارش های موثر در استان فارس از اواخر دی ماه آغاز و تا فرودین ماه ادامه داشته باشد، افزود: پیشبینی های جوی نشان میدهد که امسال وضعیت بارش باران در استان فارس از کمتر از نرمال نباشد.
او خاطر نشان کرد: در طول سال های اخیر در سطح استان دریاچه ها، باتلاق ها و پوشش گیاهی و جنگل هایی که می توانستد تعرق آب را وارد سیستم های مستعد کرده و زمینه بارش را فراهم آورند، از بین بردهایم از سوی دیگر رشد شهرها که به معنی افزایش آلودگی ها و در نتیجه بالا رفتن دما است نیز سبب ایجاد کانونهای ضد بارش می شوند.
رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز تصریح کرد: صنایع نیز با ورود آلاینده ها به هوا اثر مشابهی در از بین رفتن امکان بارندگی دارند البته نیاز استان به توسعه صنعت امری اجتناب ناپذیر است ولی باید به ازای ایجاد هر واحد صنعتی میزان پوشش گیاهی را نیز افزایش داد نه اینکه آنها را از بین برد.
انتهای پیام/ر