وی افزود: در حال حاضر میزان تولید دانه های روغنی 4 درصد است که در بهترین حالت در برنامه ششم توسعه به 20 درصد خواهیم رسید.
پاپی
زاده با بیان اینکه در تولید بسیاری از محصولات امکان خودکفایی وجود دارد،
گفت: تحقق این امر نیازمند تجربه، زمان و سرمایه گذاری است.
عضو
کمیسیون کشاورزی با اشاره به استمرار خودکفایی گندم در برنامه ششم توسعه
بیان کرد: با توجه به خودکفایی گندم در سال جاری باید تلاش خود را برای
تثبیت این امر بکار بندیم چرا که در صورت نبود مدیریت امکان بازگشت به وضعیت
قبلی و واردات گندم وجود دارد.
وی با بیان اینکه
بخش کشاورزی از دیرباز تا کنون از کمبود سرمایه گذاری رنج می برد، عنوان
کرد: افزایش سرمایه گذاری در بخش غلات از دیگر اولویت های
برنامه ششم توسعه است و برای دستیابی به این اهداف بودجه سالانه بخش کشاورزی باید افزایش یابد.
پاپی
زاده با اشاره به عوامل موثر در خودکفایی محصولات مختلف کشاورزی اظهار
داشت: توسعه مکانیزاسیون، صرفه جویی در مصرف آب و دانش بنیان کردن کشاورزی
تاثیر بسزایی در خودکفایی محصولات دارد.
وی با
بیان اینکه کمبود آب یکی از چالش های اساسی حوزه کشاورزی است، افزود: با
توجه به بیلان منفی آب به 11 میلیارد متر مکعب باید تلاش هایی مبنی بر
جبران این رقم صورت گیردلذا
توسعه روش های نوین آبیاری ، کاربردی کردن تحقیقات در کنار افزایش بهره وری
می تواند ارزش افزوده بالا و توسعه محصولات کشاورزی در بخش را به همراه
داشته باشد.
خودکفایی محصولات کشاورزی با حمایت همه جانبه دولت امکان پذیر است
وی
افزود: علی رغم انتقاد برخی افراد مبنی برآنکه کشور از بحران آب رنج می برد باید گفت که در صورت تعریف الگوی کشت براساس شرایط اقلیمی و تامین زیر
ساخت ها پایداری و خودکفایی محصولات دور از انتظار نیست.
نوری
با اشاره به اینکه 15 درصد رشد سالانه اقتصاد را بخش کشاورزی به خود
اختصاص داده است، گفت: با این وجود باید اعتبارات لازم در بخش کشاورزی
تامین شود تا با مشکلات نبود پایداری تولید مواجه نشویم.
عضو
کمیسیون کشاورزی تصریح کرد: خودکفایی محصولات استراتژیک در برنامه ششم
توسعه زمانی محقق می شود که برنامه پویا و پایا برای آن تعریف شود تا با
رفع موانع بتوانیم به این امر مهم دست پیدا کنیم.
انتهای پیام/