مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از فعال شدن چهار مرکز مشاوره و ارائه مراقبت‌های پرستاری در استان بوشهر خبر داد.

فعال شدن 4 مرکز مشاوره و ارائه مراقبت‌های پرستاری در استان بوشهر

به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، مژگان قاسمی آئین نامه جدید تاسیس مراکز مشاوره و ارائه مراقبت‌های پرستاری در منزل با هدف حفظ و ارتقای سلامت مددجویان از طریق ارائه مراقبت‌های پرستاری مبتنی بر نیاز جامعه در زمینه‌های مراقبتی، مشاوره‌ای، آموزشی، درمانی، توانبخشی و..... به دانشگاه‌های سراسر کشور برای اجرایی شدن ابلاغ شد.

وی اضافه کرد: مرکز مشاوره و ارائه مراقبت‌های پرستاری در منزل به موسسه‌ای گفته می‌شود که طبق این آیین نامه برای تامین مراقبت‌های پرستاری در سطوح مختلف نظام سلامت و بر اساس نیاز مددجویان مطابق با شرح وظایف و اختیارات تعیین شده پس از اخذ مجوز، توسط افراد حقیقی یا حقوقی واجد شرایط و با صلاحیت دائر می‌شود.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از فعالیت چهار مرکز مشاوره و ارائه مراقبت‌های پرستاری در منزل، در استان خبر داد.

وی بیان کرد: از جمله وظایف و اختیارات این مراکز را می‌توان آموزش خود مراقبتی در زمینه مراقبت های پرستاری، به فرد، خانواده و مددجو و ارائه خدمات مشاوره‌ای، آموزشی حضوری و غیر حضوری به مددجو یا بیمار عنوان کرد.

قاسمی اضافه کرد: بازدید منزل و ارائه خدمات مشاوره‌ای، آموزشی، مراقبتی- درمانی لازم در تمام مراحل قبل از پذیرش بیماران و بعد از ترخیص از بیمارستان با هماهنگی پزشک معالج و همچنین رایزنی و عقد قرارداد با مراکز درمانی و بیمارستانی برای تحت پوشش قرار دادن بیمارانی که نیاز به تداوم مراقبت بعد از ترخیص دارند از دیگر وظایف این مراکز است.

وی با اشاره به اینکه انجام روش‌های مراقبتی مجاز در قالب شرح وظایف رده‌های مختلف از وظایف و اختیارات این مراکز است، گفت: شناسائی مددجویان جامعه و ارجاع به موقع به مراکز بهداشتی درمانی و توانبخشی در زمان بازدید و پیگیری موارد مشخص نیز از جمله این وظایف است.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: آموزش ارائه خدمات مراقبتی به منظور بازتوانی و نوتوانی مددجویان (کودکان معلول – معلولین جسمی و روانی، سالمندان و بیماران مزمن) با هماهنگی پزشک معالج نیز از جمله وظایف این مراکز است.

وی ادامه داد: ارائه مراقبت‌های پرستاری در قالب ایجاد و تداوم مراکز مراقبت تسکینی برای بیماران صعب العلاج، ارائه خدمات مشاوره ای و مراقبتی به مراکز و موسسات مانند مدارس، کارخانجات، ادارات، همکاری با مراکز و موسسات بهداشتی و درمانی برای افزایش بهره‌وری این مراکز و تامین بخشی از مراقبت‌ها به بیماران در قالب خرید خدمات در محل مراکز درمانی به صورت شیفتی یا پاره وقت از وظایف مراکز پرستاری و مراقبتی است.

قاسمی خاطرنشان کرد: از جمله وظایف و اختیارات مراکز پرستاری می‌توان به برقراری ارتباط با مراکز بهداشتی، درمانی و داروخانه ها به منظور ایجاد شبکه‌های تسهیل شده در خدمت رسانی به بیماران اشاره کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مراکز مشاوره و ارائه مراقبت‌های پرستاری در منزل، گفت: با استقرار این سیستم بار بزرگی از روی بیمارستان‌ها برداشته می‌شود و مردم نیز از خدمات راضی خواهند بود.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با حمایت‌های بیمه‌ای از این طرح، مشکلات مالی پیش روی آن رفع شده و البته در بلندمدت برای بیمه‌ها نیز سودآور خواهد بود.

انتهای پیام / ش


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.