فرهنگ و هنر توسعه اقتصادی را سرعت ‌می‌دهد/ دولت بايد فضای امنی را برای سرمايه‌گذاری فراهم كند

باید فضایی به وجود بیاوریم که در این فضا همه فعالان اقتصادی و سرمایه گذاری کشور احساس امنيت كنند.



به گزارش خبرنگار  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم اختتاميه جشنواره ملی ایران ساخت در مركز همايش هاي بين المللي صدا و سيما برگزار شد.

در اين مراسم معاون اول رئيس جمهور دكتر جهانگيري گفت: فرهنگ و هنر به عنوان مهمترین ظرفیتی است در كنار هم می تواند توسعه اقتصادی کشور و توسعه همه جانبه را سرعت و شتاب دهد.

اسحاق جهانگیری شامگاه شنبه در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی فرهنگی هنری ایران ساخت، افزود: از جهت مختلفی موضوع این جشنواره موضوع بسیار مهم و حیاتی برای کشور است. ما کشوری هستیم که جمعیت آن، جمعیت جوانی است. جمعیت جوان با خودش مطالبات و نیازهایی دارد که کشور باید بتواند پاسخگو آنها باشد.

وی ادامه داد: یکی از اصلی ترین این نیازها و مطالبات این است که باید جمعیت و نسل جوان به آینده زندگی و آینده کاری و ... اطمینان داشته باشد.

معاون اول رییس جمهور با بیان این که کشور ما به جهت اقتصادی در شرایط خاصی قرارگرفته است، گفت: ما در سال های گذشته با تحریم های ظالمانه قدرت های بزرگ روبرو بودیم و به دلیل تحریم ها اقتصاد کشور با دشواری‌هایی روبرو شد.

جهانگیری افزود: ما برای اینکه بتوانیم توسعه اقتصادی داشته باشیم و اقتصاد کشور به نقطه ای برسد که بتواند پاسخگوي مطالبات موجود جامعه باشد، باید فضایی به وجود بیاوریم که در این فضا همه فعالان اقتصادی و سرمایه گذاری کشور احساس کنند، فضایی امن برای سرمایه‌گذاری در کشور ایجاد شده است.

وی ادامه داد: بخشی از این فضا مرتبط با وظایف دولت است. دولت باید شرایط بین المللی مناسبی برای فعالیت های اقتصادی کشور فراهم کند و این انتظار نیست که بخش خصوصی و مردم بتوانند در این زمینه نقش آفرینی کنند. حل مسائل بین المللی کاری است که به طور خاص در وظایف دولت تعريف مي‌شود.

جهانگيری اضافه کرد: اين امر در این دولت به عنوان یکی از دستورهای اصلی كار مطرح شده. امروز در شرایطی هستیم که فضای بین‌المللی تا حد مساعدی برای فعالیت های اقتصادی کشور فراهم شده است.

وی ادامه داد: باید امنیت مناسب و ثبات در کشور برقرار شود. ایجاد امنیت و ثبات از وظایف قطعی دولت است. ما در منطقه پرآشوب و ناامنی هستیم که خوشبختانه کشور ما از امنیت مناسبی برخوردار است. 

جهانگیری گفت: شرایط برای فعالیت سرمایه گذاری در ایران از این منظر آماده است. باید فضای با ثبات اقتصادی بر کشور حاکم باشد. فعال اقتصادی در فضای مبهم و تاریك نمی تواند حرکت جدی انجام دهد.

معاون اول رییس جمهوری افزود: فعال واقعی اقتصاد كسي است كه در فضای اقتصادی که هم ثبات اقتصادی در آن حاکم است و هم مولفه های اقتصادی در آن قابل پیش بینی است؛ یعنی اینکه می تواند پیش بینی کند تورم در آینده چقدر خواهد شد و یا برای نرخ ارز چه اتفاقی خواهد افتاد.

وی ادامه داد: فضای فرهنگی حاکم بر فعالیت اقتصادی باید فضای مناسبی باشد. فعال اقتصادی باید احساس کند در جامعه ای که فعالیت می کند، به او اهمیت و احترام گذاشته می‌شود.

جهانگیری گفت: فعال اقتصادی باید به این نتیجه برسد که هم سرمایه و هم خودش از امنیت برخوردار است. وظيفه دولت است که  شرایطی را به وجود بیاورد که مردم و بخش خصوصی وارد بخش اقتصادی و کار شوند.

وی تاکید کرد: ما در این دولت تلاش کردیم که شرایط مناسب برای فعالیت اقتصادی ایجاد کنیم. خوشبختانه همزمان سیاست های اقتصاد مقاومتی به عنوان مجموعه سیاست هایی که می‌تواند کشور را به سمت شکوفایی برساند، در اختیار قرار گرفت.

جهانگیری گفت: مهمترین و اصلی ترین ویژگی سیاست های اقتصاد مقاومتی این است که در این مقطع زمانی انسجامی را که می تواند گره گشا باشد، بوجود آورده است و  کسی در کشور نیست که با آن مخالف باشد.

وی ادامه داد: در چنین مقطعی نقش آفرینی مردم و فعالیت اقتصادی کشور است که می تواند در توسعه کشور کمک کند. ما مجموعه سیاست ها و برنامه هایی را تصویب کردیم که به جای خود توضیح داده شده و توضیح خواهیم داد که به یک حرکت اقتصادی خوبی برسیم.

معاون اول رییس جمهوری گفت: علیرغم کاهش بهای نفت و محدودیت هایی که در اقتصاد کشور وجود داشته و هنوز هم وجود دارد، دستاوردهای اقتصادی کشور و  کنترل تورم و ایجاد اشتغال جزو دستاوردهای کم سابقه تاریخ اقتصاد ایران است که این دستاوردها را با جدیت دنبال خواهیم کرد.

جهانگیری افزود: امروز نیازمند این هستيم كه همه نخبگان کشور و نخبگان فرهنگی به صحنه بیایند تا بتوانیم از تنگناهای فرهنگی و اقتصادی عبور کنیم. اگر بخواهیم به مساله اشتغال این کشور بپردازیم جز با افزایش تولید و سرمایه گذاری حل نمي‌شود.

وی ادامه داد: ما خود یک بازار بزرگ 80 میلیونی هستیم که خیلی از کشورهای دنیا به دلیل این بازار بزرگ، علاقمند هستند در کشور ما حضور پرنگ داشته باشند.

معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: فرهنگ و هنر به عنوان مهمترین ظرفیتی است که اگر در کنار توسعه قرار بگیرد، می تواند توسعه اقتصادی کشور و توسعه همه جانبه را سرعت و شتاب دهد.

معاون اول رییس جمهور گفت:  برای این که بتوانیم در کشور تولید مناسب داشته باشیم، بايد تشویق کنیم که سرمایه گذار برای تولید سرمایه گذاری کند و مطمئن باشیم این کالا در داخل کشور مصرف می شود.

جهانگیری در خصوص مصرف کالای خارجی در ایران  گفت: در نظر سنجی که داشتیم درباره چرايي استفاده از كالای خارجی، خیلی از پاسخ ها این بود که بالاخره کالای خارجی یک پز و کلاس است و استفاده از آن یک فرهنگ شده است. من تولید کننده ای در ایران می شناختم که پارچه ای تولید می‌كرد و روی پارچه خود نام کشور خارجی را می‌زند. وقتي پرسيدم چرا این کار را می کنی؟ جواب  داد: اگر این کار را نکنم، پارچه ام به فروش نمی رسد.

وی ادامه داد: اگر نخبگان فرهنگی و هنری کشور به صحنه بیایند، حتما می توانند  تغییر جدی در این نگرش و ایده ها به وجود بیاورند . به خصوص اینکه  این کالای داخلی دانش بنیان باشد.

وی ادامه داد: واقعا در بخش مهندسی ایران و ساخت و ساز تحولات بزرگی اتفاق افتاده است. مردم ایران بدانند که اگر یک روزی در کشورشان ساخت یک کارخانه کوچک نیازمند نیروهای خارجی بود که بیایند آن را بسازند، امروز متخصصان شما در بخش نفت و گاز سکوهایی می سازند که بخشی از آن در انحصار معدودی از کشورها است.

معاون اول رییس جمهور گفت: ما خیلی از پالایشگاه‌های بزرگ و کارخانه های عظیم را قادر هستیم که به توانمندان ایرانی در ایران بسپاریم؛ البته طبیعی است که از دانش و فناوری دنیا استفاده کنیم و نباید احساس بی نیازی کنیم. 

وی تاکید کرد: ما باید این توانمندي ایرانی را خوب به مردم ارائه دهیم که الزاما اگر کالا ایرانی شد، حتما بد نیست. البته تولید کنندگان داخلی باید بدانند که این نیست که هر کالایی را با هر کیفیتی که بسازند مردم باید حتما خریداری کنند. باید فضا رقابتی باشد و کالاهای با کیفیت تولید شود تا مردم بتوانند به جنس ایرانی اعتماد و به مصرف آن افتخار کنند. 

جهانگیری به بخش اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد و گفت: اقتصاد دانش بنیان متکی به مغز جوان‌های کشور است. در این دولت با همت معاون عملی بیش از سه هزارشرکت دانش بنیان در کشور شناسایی شد.

معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: تولیدات دانش بنیان با یک شیب خیلی تندی در حال پیش رفتن است و این تولیدات در زمینه های مختلف آی تی، هوافضا، انواع نانو تکنولوژی است.
 
وی افزود: باید تلاش کنیم که با استفاده از فرهنگ و ابزارهای هنری و هنرمندان دلسوز کشور این گونه اهميت اقتصاد مقاومتی و تولید داخلی را در ميان مردم رواج دهيم.

گفتني است؛ جشنواره ملي فرهنگي، هنري «ايران ساخت» با شعار «فناوري ايراني= كسب و كار ايراني» با هدف جريان سازي در حمايت از توليد ساخت داخل و دانش بنيان برگزار شده است.
 
اين جشنواره در 5 بخش ادبيات، هنرهاي تجسمي، رسانه هاي ديداري و شنيداري، رسانه هاي ديجيتال و ايده بازار به همت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوري و اقتصاد دانش‌بنيان معاونت علمي و فناوري برگزار مي شود.

شایان‌ذکر است نخستین جشنواره ملی، فرهنگی و هنری ایران ساخت به دبیر کلی پرویز کرمی باهمت معاونت عملی و فناوری ریاست جمهوری در هفت بخش «ایده بازار، رسانه‌های دیداری و شنیداری، ادبیات، هنرهای تجسمی، کاریکاتور، رسانه‌های دیجیتال و بازی‌های رایانه‌ای» از 15 تا 18 دی‌ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.


انتهاي پيام/




اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.