مشاور و مدیر بینالملل معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی:
مشاور و مدیر بینالملل معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی:
امید شیوا، مشاور و مدیر بینالملل معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خصوص اقدامات این سازمان برای ایجاد و ثبت شهرهای جهانی صنایع دستی به خبرنگار
حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت:معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از سال 1394 پروژه ثبت جهانی شهرهای جهانی صنایع دستی را در دستور کار خود قرار داد و به عنوان یکی از مدیران شورای جهانی صنایع دستی برای سال 2016 شهر تبریز و اصفهان را کاندیدا کرد و موفق شد که در همان سال اصفهان را به عنوان شهر جهانی صنایع دستی و تبریز را به عنوان شهر جهانی فرش دستباف به ثبت جهانی برساند.
وی افزود: تا به امروز شهرهای مشهد و لالجین نیز به ترتیب به عنوان شهر جهانی سنگهای قیمتی و شهر جهانی سفال به ثبت جهانی رسیدهاند و جشن ثبت جهانی آنها هم در مرداد ماه سال جاری برگزار شد.
مشاور و مدیر بینالملل معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: ما تصمیم داریم در سال آینده سه شهر را به ثبت جهانی برسانیم. البته هنوز نام این شهرها مشخص نشده است؛ زیرا در مرحله امتیازدهی هستیم و پروندههای متعددی در دست بررسی قرار گرفته است.
شیوا ادامه داد: سه پرونده نهایی شهرهایی که در سال آینده به ثبت جهانی میرسند؛ در اواخر بهمنماه سال جاری به شورای جهانی صنایع دستی ارسال میشوند.
وی تصریح کرد: ایران هماکنون بعد از چین دومین کشوری است که بیشترین شهرهای جهانی صنایع دستی را به خود اختصاص داده است.
مشاور و مدیر بینالملل معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: تا تیر ماه سال آینده اولین اجلاس شهرداران شهرهای جهانی در تبریز برگزار میشود و شهرداران 19 شهر جهانی از کشورهای ایران،چین،هند،شیلی،فلسطین،لبنان و اردن در این اجلاس شرکت میکنند.
انتهای پیام/