به گزارش
حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ستاد خبری جشنواره فیلم فجر؛ سید علی ضیاء در پنجاهمین روز از اجرای برنامه صبحگاهی شبکه یک، صبح امروز دوشنبه 27 دی ماه میزبان محمد حیدری دبیر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر بود و با او درباره مسائل مختلف پیرامون این جشنواره گفتگو کرد.
بنا بر این گزارش، حیدری در پاسخ به اینکه چرا جشنواره فیلم فجر در ادوار مختلف با تغییراتی روبهرو شده و حتی برخی دبیران جشنواره تا به حال به تغییر شکل سیمرغ و جایزهای که جشنواره با آن شناخته میشود اقدام کردهاند، بیان کرد: جشنواره فیلم فجر با توجه به اینکه ساختار ثابتی ندارد، فاقد شورای سیاستگذاری ثابت است و همین قضیه سبب میشود که دبیران جشنواره، در مقاطع مختلف دست به تغییراتی در جشنواره بزنند. ما باید ساختار ثابتی را برای جشنواره لحاظ کنیم و یک ساختمان اصلی برای جشنواره داشته باشیم. تا به حال سی و چهار دوره از جشنواره فیلم فجر برگزار شده و در برخی از این دورهها هم دبیران محترم سلایق خود را اعمال کردهاند.
به گزارش روابط عمومی برنامه «فرمول یک»، حیدری در این باره که خودش چه انتقادی به جشنواره دارد، یادآور شد: جشنواره فیلم فجر برای مردم خیلی مهم است و جذابیت زیادی دارد. بخش عمدهای از فیلمهای ما در این جشنواره رونمایی میشود. بخشی از انتقاد وارد شده به جشنواره این است که همه آورده و سرمایه سینمای ما در این ایام دیده میشود. بسیاری از جشنوارههای بزرگ دنیا این کار را نمیکنند و بهترین فیلمهای سال را به جشنوارههایشان میآورند اما نقدی که به جشنواره فیلم فجر وارد میشود، این است که سرمایههای اصلی سینمای ایران در مدت خاص رونمایی میشود. یعنی به گونهای که انگار به مالمان آتش زدهایم، همه فیلمها را در یک فرصت 10 روزه میبینیم اما این خطر وجود دارد برخی فیلمها به دلیل این سیاستی که از قبل گذاشته شده (سیاستی که بر مبنای آن فیلمهایی که در جشنواره حضور داشتهاند، در چرخه اکران قرار میگرفتند) از اکران بازبمانند.
دبیر جشنواره فیلم فجر درباره انتقاداتی که به بالا بودن تعداد جوایز جشنواره میشود، تصریح کرد: این نکته مهمی است و بسیاری از کارشناسان سینما این انتقاد را به جشنواره دارند. سال گذشته ما از تعداد جوایز کم کردیم اما به دلیل اینکه دو نگاه به جشنواره وجود دارد؛ اینکه آن را جشن سینمای ایران در دهه فجر از یک سو و جشنواره سینمایی ایران از سوی دیگر قلمداد میکنند. ما امسال در بخش داوری کار سختی داریم و سینماگران این انتقاد را داشتند که چرا فیلمها را در بخش مسابقه افزایش دادهایم. این انتقاد درستی است که هم جوایز زیاد است و هم تعداد فیلمهایی که برای مسابقه انتخاب میشوند شرایط را برای داوری دشوار میکند.
محمد حیدری در بخش دیگری از این برنامه، درباره این که بهترین دبیر جشنواره تاکنون را چه کسی میداند، گفت: از بین دبیرانی که از دوره اول تا سی و سوم بودهاند، کار «علیرضا رضاداد» را به دلیل ساختاری که برای جشنواره به وجود آورد، میپسندم.
درگیر کردن هنرمندان در جشنواره و حضور آنها در کاخ جشنواره سی و چهارم، نکتهای بود که ضیاء به آن اشاره کرد و حیدری دربارهاش توضیح داد: سال گذشته حضور هنرمندان سینما به رونق جشنواره کمک کرد. دوستان لطف داشتند و پیشنهادات ما را پذیرفتند. در بخش تبلیغات شهری هم حضور موثری داشتند و مردم را دعوت کردند. این اتفاق مبارکی بود و در سال گذشته 60 درصد افزایش مخاطب در سینماها را داشتیم و 98 سانس ویژه در ساعت 3 بامداد تجربه کردیم که اتفاق خوبی است. هرچقدر مردم خوشحال باشند ما خوشحالتریم. کاری که انجام میدهیم برای مردم است و سرمایه سینمای ایران مردم هستند. وظیفه ما جلب مشارکت مردم در این رویداد هنری بزرگ است.
حیدری درباره برگزاری همزمان جشنواره در استانها گفت: انتقاد دیگری که به جشنواره وارد بود این بود که چرا فقط در تهران برگزار میشود. در حالی که این رویداد جشن بزرگ سینمای ایران است و مردم ایران هم سینمادوست هستند. البته فستیوالهای خارجی تعریفشده هستند، در یک شهر خاص برگزار میشوند و حتی گاه اسم جشنواره از روی همین شهر برداشت شده و رونق آن بسته به برگزاری جشنواره است. ولی ما چنین تعریفی نداریم. البته مثلا چند سالی است جشنواره فیلمهای ویدئویی یاس در رامسر برگزار میشود. میطلبد چنین موضوعی درباره دیگر جشنوارهها نیز نهادینه شود. ما جشنوارههای زیادی داریم که همه فقط در تهران برگزار میشوند. برگزاری جشنواره فیلم فجر در شهرستانها هم هزینه زیادی میطلبد اما تلاش کردیم همه مردم کشور را خوشحال کنیم و جشنواره همزمان در 30 استان کشور هم برگزار شود. البته این جشنوارهها شامل نمایش همه فیلمها نمیشود و ما مجبوریم 20 فیلم را در استانها نمایش دهیم.
در این برنامه، حیدری در مواجهه با این پرسش علی ضیاء که «شما از معدود هنرمندانی هستید که 6 صبح بیدار میشوید»، گفت: اکنون شرایط سختی داریم چون به برگزاری سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر نزدیک میشویم و قرار است اسامی هیأت داوران اعلام شود و...، از همین رو، ساعات کار ما بالا رفته است.
انتهای پیام/