معاون اول رييس جمهور گفت: ايران به توافق بين‌المللی كه امضا كرده است پايبند خواهد بود، اما اگر طرف مقابل برجام را پاره كند، عكس العمل ايران تندتر خواهد بود.

اگر طرف مقابل بخواهد برجام را پاره كند عكس العمل ايران تندتر خواهد بودبه گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری صبح امروز (دوشنبه) در بیست و دومین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشكی رازی با تسلیت ارتحال فقیه زمان شناس و سیاستمدار هوشمند آیت الله هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: ایشان عمر پربركتی در زمینه های علمی و فقهی داشت و نقش بسیار سازنده و پر اهمیتی در مبارزات سیاسی، مدیریت اجرایی و اداره امور كلان كشور ایفا كرد كه حتماً‌ در خاطره و تاریخ ملت ایران ماندگار خواهد بود.

معاون اول رییس جمهور افزود: به همین علت و به دلیل خدمات ارزنده و شایسته آیت الله هاشمی رفسنجانی، مردم قدرشناس ایران در یك هفته گذشته با حضور به موقع و با شكوه خود از این انسان خدوم قدرشناسی كردند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سالگرد امضاء و اجرایی شدن برجام خاطرنشان كرد: در طول سالیان گذشته به بهانه تلاش ایران برای دستیابی به دانش هسته ای، فشارهای سنگینی بر ملت ایران وارد شد و كشور در سال های پایانی دولت گذشته شدیدترین تحریم های ظالمانه را تجربه كرد.

جهانگیری ادامه داد: دشمنان ملت ایران در تحریم های خود علیه ایران بخش های اصلی كشور یعنی نظام بانكی، نفت، صادرات، كشتیرانی و بیمه های حمل و نقل بین المللی را هدف قرار دادند و تا آنجا كه می توانستند به تعبیر خودشان تحریم های هوشمند علیه ملت ایران وضع كردند و حتی ایرانیان مقیم خارج از كشور نیز به صرف ایرانی بودن تحت فشار و تحریم بودند.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینكه مهمترین هدف دشمنان این بود كه ما را از دستیابی به دانش هسته ای محروم كنند، تصریح كرد: آنها معتقد هستند كه كشورهای جهان سوم فقط در سقفی كه آنها مشخص كرده اند اجازه پرواز دارند و این یك توافق نا نوشته توسط قدرت های بزرگ است كه اگر دانشمندان متخصص و زبده هم وجود دارند، باید در كشورهای آنها فعالیت كنند.

وی اضافه كرد: این در حالی است كه آنها می دانستند كه برخی از كشورهای دیگر نظیر رژیم صهیونیستی كه در آژانس بین المللی انرژی اتمی عضویت ندارد، هر كاری كه می خواهد انجام می دهد و بمب های هسته ای نیز تولید كرده است و با این وجود هیچ اعتراضی نسبت به این رژیم ندارند.

جهانگیری تصریح كرد: دولت یازدهم با این هدف و برنامه كار خود را آغاز كرد كه در یك گفتگوی جدی با دنیا، مسائل را از طریق گفتگو حل و فصل كند و در این مسیر تیم مذاكره كننده بسیار قوی و متخصص انتخاب شد و ظرف هیجده ماه مذاكره سخت و نفس گیر با شش قدرت بزرگ انجام شد.

معاون اول رییس جمهور اضافه كرد: البته مذاكراتی كه در دولت تدبیر و امید آغاز شد به معنای واقعی گفتگوی جدیی بود به گونه ای كه مذاكره كنندگان ایرانی در برابر شش قدرت بزرگ دنیا احساس ضعف و ناتوانی نداشته باشند.

وی با یادآوری اینكه سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز به نوعی در كنار این شش قدرت بزرگ قرار داشتند، افزود: سرانجام نتیجه مذاكرات به یك توافق تحت عنوان برجام رسید و ایران در این مذاكرات كاری استثنایی در تاریخ به ثبت رساند.

جهانگیری با بیان اینكه در همین یكسال سپری شده از برجام دستاوردهای فراوانی حاصل شده است، گفت: در زمان تحریم ها 1 میلیون بشكه نفت صادر می شد كه در صورت ادامه تحریم ها این میزان نیز روز به روز كاهش پیدا می كرد اما خوشبختانه با تلاش مهندسین و متخصصین كشور، پس از برجام چاه های نفتی كه متوقف شده بود فعالیت خود را از سر گرفت و ایران جایگاه خود را در بازار فروش نفت پیدا كرد.

معاون اول رییس جمهور افزود: تحریم های كشتیرانی نیز امروز برداشته شده و كشتیرانی جمهوری اسلامی ایران می تواند به راحتی كالا جابه جا كند و براساس گزارش ها، امسال از نظر وزنی میزان صادرات و واردات كشور به بالای 100 میلیون تن رسیده است.

وی اظهار داشت: در میان قدرت های بزرگ برخی علاقمند نیستند كه ایران توسعه پیدا كند و به همین دلیل سعی می كنند در روند اجرای برجام اخلال و بد عهدی كنند اما متاسفانه عده ای به جای آنكه به آنها حمله كنند، تیم مذاكره كننده هسته ای را كه كاری به این بزرگی را انجام دادند مورد تاخت و تاز قرار می دهند.

جهانگیری با تاكید بر اینكه جمهوری اسلامی ایران از برجام حفاظت و حراست خواهد كرد گفت: در شرایطی كه دنیا و منطقه به سمت افراطی گری و خشونت پیش می رود، ما باید به سمت اعتدال، عقلانیت و آرامش حركت كنیم و اجازه ندهیم كه تندرو های دنیا ما را وارد مسیر افراطی گری كنند.

معاون اول رییس جمهور تصریح كرد: جمهوری اسلامی ایران به عهد و توافق بین المللی كه امضا كرده است پایبند خواهد بود اما موضع اقتدار جمهوری اسلامی ایران این است كه اگر طرف مقابل بخواهد برجام را پاره كند، عكس العمل ایران تند تر خواهد بود.

وی در ادامه با بیان اینكه توسعه همه جانبه كشور از مسیر علم و فناوری عبور می كند، خاطر نشان كرد: اگر به توسعه پایدار می اندیشیم باید بدانیم كه توسعه پایدار و همه جانبه زمانی رخ می دهد كه مسیر پیشرفت را از مسیر علم و فناوری طی كنیم.

جهانگیری با تاكید بر اینكه برای توسعه كشور به تولید علم و فناوری به صورت جدی نیاز داریم، گفت: یكی از محورها و جهت گیری های اصلی در اقتصاد مقاومتی نیز توسعه علم و فناوری است و اقتصاد مقاومتی زمانی می تواند بنیان مستحكم داشته باشد كه دانش بنیان بودن همه امور به یك فرهنگ در كشور تبدیل شود.

معاون اول رییس جمهور افزود: اگر روش ها و شیوه های سنتی به روش های مبتنی به دانش در كشور تبدیل شود كار بزرگی صورت گرفته است و رسالت دانشگاه ها در مقطع فعلی هم تولید علم و تربیت دانشمندان است و هم كمك كردن به دانش بنیان شدن همه امور است.

وی با اشاره به اینكه ایران در بخش پزشكی از توانمندی بالایی برخوردار است، افزود: بخش پزشكی ایران امروز در سطح منطقه می درخشد و كشورهای منطقه نیز به دانش پزشكی ایران نیازمند هستند.

جهانگیری اضافه كرد: بخشی از این توانمندی و پیشرفت در بخش پزشكی به دلیل تمركز بخش پزشكی بر تحقیقات و پژوهش است و باید این موضوع در كشور جا بیفتد كه امور تحقیقاتی و پژوهشی امور جاری و مصرفی نیستند.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: متاسفانه بودجه برخی مسائل حیاتی كشور در بودجه جاری دیده شده كه نمی توان آن را كم كرد و یا به آن بی توجه بود و باید این موضوع در میان سیاست گذاران كشور جا بیفتد كه سرمایه گذاری در بخش تحقیقات و پژوهش جزو پربازده ترین سرمایه گذاری ها است.

در این مراسم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نیز با تاكید بر اینكه اگر بخواهیم در بخش پژوهش پیشرفت داشته باشیم باید به آموزش توجه كنیم، گفت: نیازمند توسعه زیرساخت های آموزشی هستیم تا شاهد مسیر روشن تری برای پژوهش و تحقیقات در كشور باشیم.

قاضی زاده هاشمی با اشاره به تلاش برخی افراد متقلب كه به دنبال بدنام كردن مراكز تحقیقاتی كشور هستند، گفت: محققین و پژوهشگران كشور از دولت و قوه قضاییه انتظار دارند كه از دستاوردهای پژوهشی صیانت شود و امیدوارم همه دستگاه های مسئول در این زمینه همراهی لازم را داشته باشند.

در این مراسم همچنین با حضور معاون اول رییس جمهور از محققین و پژوهشگران برگزیده در این جشنواره قدردانی شد.

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار