به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛مهندس سعادت استاندار آذربایجان غربی در این نشست که در محل سالن جلسات شهید نیکخواه استانداری برگزار شد، گفت: با توجه به وجود مناسبات میان آذربایجان غربی و اقلیم کردستان از بدو تاسیس اقلیم و با توجه به شرایط جدیدی که بعد از موفقیت رزمندگان اسلام و مدافعان حرم در این منطقه ایجاد شده، لازم است که شرایط و زمینه توسعه همکاری ها و مناسبات فیمابین استان و اقلیم کردستان در ابعاد مختلف فراهم و مبادلات اقتصادی و تجاری و همچنین سرمایه گذاری های مشترک میان طرفین بیش از پیش تقویت شود.
وی افزود: از مدیران و مسئولان ذیربط در استان انتظار می رود که در جهت رفع مشکلات و موانع از جمله مشکلات مربوط به گمرک و مشکلات مرزی که در مسیر ارتقای سطح همکاری های مشترک میان استان و اقلیم کردستان وجود دارد اهتمام ویژه ای داشته باشند.
استاندار آذربایجان غربی همچنین در رابطه با موضوع تردد زائرین استان از مسیر اقلیم کردستان به عتبات عالیات گفت: تردد زوار ایرانی از این مسیر باعث کوتاه تر شدن مسافت و همچنین کاهش حجم تردد در مرزهای جنوبی کشور می شود فلذا ما از این موضوع استقبال می کنیم و در جهت تحقق آن نیز آمادگی لازم را داریم.
سعادت در ادامه در خصوص اقدامات مربوط به رفع مشکلات مرز کیله سردشت اظهار داشت: تلاش ما این است که مرز کیله به مرز رسمی تبدیل شود که پیش شرط این امر، رفع مشکلات پایه ای آن و تامین زیرساخت های مورد نیاز است که امیدواریم با کمک و مساعدت مسئولان و همچنین سرکنسول محترم ایران در اربیل به این مهم دست پیدا کنیم.
وی اضافه کرد: در همین راستا فراهم سازی شرایط حضور و استقرار نیروهای اقلیم کردستان در مرز کیله برای کمک به تامین و ارتقای امنیت مرز و فعال تر نمودن بازارچه مرزی این منطقه را پیگیری می کنیم.
استاندار آذربایجان غربی در خصوص خرید و نصب دستگاه ایکس ری در مرز تمرچین هم گفت: برای پیگیری و بررسی این موضوع با سازمان برنامه و بودجه استان جلسه ای برگزار خواهیم کرد.
عبادی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل هم در این نشست توضیحاتی در خصوص آخرین وضعیت اقلیم، مشکلات و موانع و همچنین راهکارهای گسترش همکاری های میان استان آذربایجان غربی و اقلیم ارائه کرد.
وی افزود: آذربایجان غربی استان ویژه ای است که با اقلیم کردستان عراق و با دو استان سلیمانیه و اربیل، مرز مشترک دارد که بخشی از صادرات کشور و بویژه آذربایجان غربی از طریق این مرزها انجام می گیرد فلذا رفع مسائل و مشکلات موجود در این مرزها به جد باید از سوی مقامات دو طرف پیگیری شود.
عبادی به اقدامات انجام گرفته در راستای تقویت همکاری های میان آذربایجان غربی و اقلیم کردستان نیز اشاره کرد و انجام هماهنگی و توافقات لازم جهت پذیرش مدرک 80 دانشگاه ایرانی در عراق که سه دانشگاه آن مربوط به استان آذربایجان غربی است، زمینه سازی و ایجاد آمادگی لازم برای تاسیس شرکت های گردشگری و سلامت برای خدمات دهی به شهروندان اقلیم که برای سیاحت و درمان به استان سفر می کنند، ایجاد موافقت اصولی در اقلیم برای موضوع تردد و اعزام زائرین ایرانی از مسیر اقلیم به عتبات عالیات و پیگیری رفع مشکلات مربوط به انتقال زندانیان ایرانی در اقلیم به کشور از جمله این اقدامات و برنامه ها عنوان کرد.
در این جلسه حاضرین نیز به بیان دیدگاهها و نظرات خود در رابطه با راهکارهای توسعه مناسبات میان آذربایجان غربی و اقلیم کردستان عراق پرداختند.
انتهای پیام/م