به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛ رضا جزینی زاده در ششمین نشست فصلی سازمانهای غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی کشور در همدان افزود: اگر اجازه حضور و مشارکت سمن ها در عرصه های زیست محیطی داده می شد سازمانهای مردم نهاد اجازه خشک کردن تالاب را نمی دانند و هم اینک شاهد ورود ریزگرد به 16 استان نبودیم.
وی تصریح کرد: عامل بروز ریزگرد خشک کردن 2 تالاب هورالعظیم و شادمان به بهانه فعالیت های اقتصادی و چاه نفت است.
وی یاداوری کرد: در برنامه پنجم توسعه حضور کمرنگ سمن ها بلا و آسیب بزرگی بر محیط زیست کشور وارد کرد و هر جا سمن ها قصد مشارکت داشتند برچسب های اخلاقی و امنیتی بر روی آنها می زدند.
مدیرکل حراست سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد:این موضوع موجب سقوط 55 پله ای محیط زیست در رنکینگ جهانی شد چون سمن ها اجازه اظهار نظر نداشتند در غیر اینصورت با برچسب زدن آنها را از صحنه دور می کردند.
مدیرکل حراست سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: هر گونه ظلم به طبیعت و محیط زیست، ظلم در حق نسل آینده جامعه است.
جزینی زاده، رشد شتابان مهاجرت، صنعتی شدن جوامع، راه اندازی صنایع معارض با محیط زیست، کمبود منابع آبی، تغییرندادن الگوی کشت و تاخیر در اجرای این طرح و خشکسالی را از چالش های پیش روی محیط زیست، مردم و مسئولان دانست.
وی گفت: گزارش نگران کننده سازمان های متولی از جمله سازمان ملل در زمینه حضور کمرنگ مردم، ضعف در توانمند سازی جوامع و بی توجهی به مولفه آموزش شهروندان از دیگر مشکلات فرا روی محیط زیست است.
وی خاطرنشان کرد: همراه شدن سمن ها در برنامه ششم نشان از فراهم شدن شرایط برای حفاظت از محیط زیست دارد.
ششمین نشست فصلی سازمانهای غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی کشور به مدت سه روز با حضور 100 تشکل مردم نهاد در همدان در حال برگزاری است.
انتهای پیام/ک