سه نوع هورمون در بدن مهمترین عواطف و احساسات را تحت تاثیر قرار می‌دهند که در این مطلب هر کدام با تصویر تشریح شده است.

به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ سه هورمون اکسی توسین، دوپامین و سروتونین در بروز احساسات و تغییر آن ها نقش دارند. این سه ماده که به هورمون عشق، شادی و ضد افسردگی مشهورند با تغییر میزانشان در بدن احساسات افراد را دستخوش تغییر می‌کنند.

در تصاویر زیر احساساتی مانند عشق، عصبانیت و اضطراب و میزان تغییر سه هورمون اکسی توسین، دوپامین و سروتونین را مشاهده می کنید و اگر علاقه دارید از عملکرد این سه هورمون در بدن و بروز احساسات در افراد آگاه شوید، عکس های زیر را مشاهده کنید:

هورمون عشق

هورمون عشق

هورمون عشق

هورمون عشق

هورمونى كه شادی را به شما هديه مى‌دهد
دوپامین یک ماده انتقال دهنده عصبی بوده و تاثیر این ماده در ارتباطات اجتماعی افراد در تحقیقات بسیاری به اثبات رسیده است. 

این ماده را که با عنوان "هورمون شادی و سرخوشی" نیز شناخته می شود، در واقع پاداش سیستم مغزی به بدن است.

دوپامین به ما انگیزه می‌دهد تا در راستای اهداف، خواسته‌ها و نیازهایمان اقدام کرده و هنگام رسیدن به آنها از لذت وافر برخوردار شویم.

به تعویق انداختن کارها، حس تردید، بی‌اشتیاقی، خستگی و بی حوصلگی با کمبود دوپامین ارتباط مستقیم دارد. 

شما می توانید با اهداف واقع بینانه و روش های سالم در زندگی میزان ترشح این انتقال دهنده را در بدنتان افزایش دهید.

افسردگی نتیجه کمبود این هورمون است
سروتونین نیز نوعی انتقال دهنده عصبی است و به طور عمده در دستگاه گوارش، پلاکت ها و سیستم عصبی مرکزی حیوانات و همین طور انسان یافت می‌شود. 

محققان با بررسی اثر اکسی توسین بر زنان به تأثیر این ماده بر میزان رضایتمندی از زندگی پی برده اند. وقت گذراندن با عزیزان و مهربان بودن ناشی از وجود این ماده در بدن است.

این ماده با عنوان "جاری کننده احساس خوب" و "هورمون ضد افسردگی" شناخته می شود.

موثرترین راه برای افزایش سطح سروتونین بدن، ورزش منظم و روزانه است و  یکی از دلایلی که پیاده روی سریع خلق و خو را بهبود می بخشد، همین افزایش تولید سروتونین است.

این هورمون زمانی در بدن تولید می شود که شما احساس می‌کنید مهم یا اثربخش هستید. از طرفی احساس تنهایی و افسردگی زمانی بروز می‌کند که سروتونین وجود نداشته و شاید به همین دلیل باشد که آدم‌ها درگیر گروه‌های خلافکارانه و فعالیت مجرمانه می‌شوند.

زندگی عاشقانه به ترشح این هورمون بستگی دارد
اکسی توسین، یکی دیگر از انتقال دهنده‌های عصبی بدن و هورمونی مهم محسوب می‌شود.

این ماده را به نام "ماده عشق" می شناسند و نقش اساسی در ارتباط عاشقانه و مهرورزی ایفا می‌کند.

این هورمون وفاداری را افزایش داده و برای ایجاد پیوندهای قوی و بهبود تعاملات اجتماعی ضروری است. وقت گذراندن با عزیزان و مهربان بودن ناشی از وجود این ماده در بدن می باشد. از طرفی استرس می تواند میزان اکسی توسین را کاهش دهد، بنابراین سعی کنید بیش از همیشه برای کنترل استرس تان به فکر چاره باشید.

محققان با بررسی اثر اکسی توسین بر زنان به تأثیر این ماده بر میزان رضایتمندی از زندگی پی برده اند. این ماده در واقع نقش فیزیولوژیکی و شادی بیشتری در زنان نسبت به مردان دارد. 

وقتی یک فرد هدیه دریافت می‌کند میزان اکسی توسین در او افزایش می‌یابد. شما می‌توانید با یک هدیه‌ ساده‌ی تولد یا سالگرد ازدواج به افزایش این هورمون و حس خوشبختی در زندگی کمک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۲۰:۵۰ ۲۹ آذر ۱۴۰۲
دکتر داروی که باعث بشه سطح هورمون اکس توسین کاهش پیدا کنه چی هست ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
ممنون از جوابتون.فقط یه سوال دیگه امکانش هست که با خوردن داروها همه چیز تنظیم بشه و من بشم همون آدم اول و با همون احساسات؟آخه از همه لحاظ من آدم احساساتی بودم بیشتر سمت همسرم که الان نیستم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۲ ۰۶ فروردين ۱۳۹۹
با سلام مطلب عالی بود.یه سوال حدودا دو ماهی از انفولانزای شدیدی که گرفتم میگذره بعد اون حدود دو هفته حس کردم از هیچ چیز لذت نمیبرم هیچ چیز مثل قبل منو شاد نمی کرد در کل رضایت و لذت و حتی غم و انگیزه هم تو من مرده بود بعدش استرسای شدید بهش اضافه شد رفتم روانشناس منو ارجاع داد روانپزشک به نظرتون دارو میتونه احساسات رو اگه کسی تخصص داره راهنمایی کنه با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
کنگره60
۰۷:۴۹ ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
کلی بگم که تمام بیماریهای روحی وروانی ناشی ازعدم تعادل درجسم وهورمونها وموادشبه افیونی طبیعی یدن میباشد.که وقتی درحالت تعادل نباشدوتنبل شده باشندروان وخلق وخوورفتارتعادل ندارد.صددرصدمشکل شماجسمی است.موفق باشید
Germany
علیرضا
۲۰:۴۰ ۱۲ خرداد ۱۳۹۸
مطلب مختصر و مفید بود،سپاسگزارم.
اما نرسیدن به آرزوهایی که حق جوانان است مانند ازدواج بموقع،داشتن شغل و امنیت شغلی،توانایی خرید آپارتمان،توانایی مالی برای انجام ورزش مورد علاقه،حقوق و درآمد مکفی وغیره،اینها باعث میشوند که مغز دنبال سازگاری برورد،چون نمیتواند به آنها برسد،و این سازگاری،چیزی نیست بجز بی تفاوتی مغز به آن آرزوها و بدین ترتیب،مغز دچار افسردگی میشود و دیگر آن آرزوها برایش لذت آور نخواهند بود و دست از تلاش بر میدارد و شاید معتاد شود و یا افسرده شود.
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۰۴:۴۶ ۱۲ فروردين ۱۳۹۸
بسیار عالی و دقیق و قابل فهم بود.سپاسگزارم.
Iran (Islamic Republic of)
ع
۰۴:۴۶ ۱۲ فروردين ۱۳۹۸
بسیار عالی
Iran (Islamic Republic of)
ایمان
۰۹:۴۹ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
وقت به خیر
خیلی مطلب جالب و فوق العاده ای رو گذاشتین خیلی خیلی ممنوع