به گزارش خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، بندر چابهار به دلیل موقعیت راهبردی، که نزدیکترین راه دسترسی کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه (افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان) به آبهای آزاد است از اهمیت فراوانی برخوردار است و سازندگی و سرمایهگذاری فراوانی در آن صورت میگیرد؛ از جمله ساخت اسکله و افزایش گنجایش بارگیری کشتیهای اقیانوسپیما (در خلیج چابهار) و ساخت راهآهن به سوی آسیای میانه و احداث فرودگاه بینالمللی. این بندر یکی از مهمترین چهارراههای کریدور شمال-جنوب بازرگانی جهانی است.
در راستای بهره برداری بهتر از توان بندر چابهار به تازگی سامانه صدور حواله الکترونیکی به آن اضافه شد.
ملک حسن پاد، معاون طرح و توسعه بنادر و دریانوردی سیستان وبلوچستان در این زمینه به ایرنا گفته است: بندر چابهار پس از سال ها تلاش و پیگیری مجهز به سامانه صدور حواله الکترونیکی موسوم به «مدیریت عملیات کالای متفرقه» (GCOMS )شد.
با راه اندازی این سامانه هماهنگی بهتری میان بندر چابهار، گمرک و پایانه صورت می گیرد و موجب افزایش رضایتمندی مراجعان و تردد کامیون ها می شود.
حضور اپراتورهای مختلف بندری با راه اندازی سامانه الکترونیکی در توسعه سریع بندر چابهار ضروری است، سامانه جدید نیازهای کاربران اعم از امور بندری و مالی، عملیات بندری و کشتیرانی ها را پشتیبانی می کند.
تبادل الکترونیکی اسناد، تجمیع داده های تمام بنادر و گمرک ها، اطلاع رسانی آنلاین، صورتحساب و پرداخت اینترنتی هزینه های حمل، ارائه اسناد بندری در پیشخوان دولت الکترونیک از قبیل قبض انبار و گواهی مبدأ (کاهش هزینه ها و افزایش سرعت)، ارائه آمارهای دقیق مدیریتی برای بنادر و ارگانها و سازمان های مرتبط، فروش قبض انبار کالا و پشتیبانی از عملیات چند اپراتوری در بنادر از جمله مزایای این سامانه است.
چابهار دارای 2 بندر بزرگ و مهم شهید بهشتی و شهید کلانتری است که این 2 اسکله تاکنون چه در زمان جنگ و چه پس از آن نقش بسیار مهمی در صادرات و واردات کالا داشته اند. اسکله شهید بهشتی دارای 240 هکتار مساحت و محوطه های بارانداز 16 هکتار، انبارهای مسقف 30 هزار متر مربع و اسکله شهید کلانتری دارای 30 هزار متر مربع مساحت، 35 هزار متر مربع بارانداز، 30 هزار مترمربع انبار مسقف و 14 هزار و 500 مترمربع محوطه کانتینری است.
بندر زیبای چابهار واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.
انتهای پیام/