به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
لرستان؛فضلالله رشیدی گفت: عمر مفید تجهیزات آتش نشانی از جمله ناوگان خودرویی پنج سال و نهایت هفت سال است در حالیکه هم اکنون در آتش نشانی های لرستان خودروها اعم از سبک و سنگین از رده خارج و فرسوده هستند که به طور متناوب باید مورد تعمیر قرار گیرند.
وی گفت: با توجه به نوع بافت شهری قدیمی در شهرهای مختلف لرستان و وجود کوچه ها ومعابر باریک و کم عرض امکان ورود خودرو به داخل آنها وجود ندارد که وجود موتورهای چهارچرخ برای حمل مصدوم لازم و ضروری است در حالیکه هم اکنون چنین تجهیزات و امکاناتی در آتش نشانی های لرستان وجود ندارد.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی خرم آباد یادآور شد: حادثه آتش سوزی و ریزش ساختمان پلاسکو تهران تلنگری و زنگ خطری برای تمامی سازه های شهری فرسوده و غیرایمن است که باید بتوان با تامین تجهیزات موردنیاز در آتش نشانی ها آمادگی لازم برای کنترل و پیشگیری از وسعت بخشیدن به ابعاد حادثه را در همان ساعات اولیه وقوع حادثه ، اقدام کرد.
وی گفت: هم اکنون در بخش تجهیزات همچون بالابر و سایر تجهیزات مرتبط با امداد و نجات کمبود شدید وجود دارد بطوریکه اگر سیلابی در لرستان رخ دهد تجهیزات موجود به هیچ وجه پاسخگو نیست.
مدیر عامل آتش نشانی خرم آباد گفت: با اینکه تقریبا در تمام ایستگاه های آتش نشانی ناوگان خودرویی وجود دارد اما هر روز نیاز به تعمیر دارند به این صورت که یا مخزن آب آنها مشکل دارد یا لاستیک های خراب هستند یا مشکلات فنی متعددی دارند که هر روز باید مورد تعمیر قرار گیرند.
رشیدی با تاکید بر کمبود تجهیزات آتش نشانی لرستان گفت: در زمان وقوع یک حادثه قطعا امدادگران آتش نشانی با جانفشانی هر آنچه که در توان داشته باشند را به کار می گیرند اما تجهیزات مناسب مهمترین عامل در کنترل یک حادثه است تا هم آسیب کمتری به امدادگران و هم مردم برسد.
وی گفت: آموزش های مورد نیاز امدادگران آتش نشانی به طور مرتب به روز می شود و علاوه بر آن آموزش های لازم به افراد در نهادها و دستگاه های مختلف در خصوص پیشگیری از برخی حوادث و یا نکات مهم هنگام وقوع یک حادثه داده می شود.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی خرم آباد افزود: سال گذشته حدود 6 هزار نفر در دستگاه ها و نهادهای مختلف استان مورد آموزش قرار گرفتند و امسال نیز تا کنون حدود 6 هزار نفر و پیش بینی می شود تا پایان سال به حدود 10 هزار نفر آموزش های لازم داده شود.
وی گفت: آتش نشانی خرم آباد دارای هفت ایستگاه اطفای حریف و یک ایستگاه امداد و نجات است این ایستگاه امداد و نجات در خصوص حوادثی همچون غرق شدگی، حوادث داخل منزل، حوادث سطح شهر، تصادفات ، حوادثی از قبیل مارگزیدگی و عقرب وارد عمل می شود.
رشیدی یادآور شد: آنچه که در لرستان بیشتر اتفاق می افتد و فراوانی بیشتری نسبت به سایر حوادث دارد آتش سوزی های بعد از برداشت محصول توسط کشاورزان است که علاوه بر خطر آتش سوزی مزارع و باغات ، آسیب های دراز مدتی بر خاک و زمین های کشاورزی دارد.
مدیرعامل آتش نشانی خرم آباد به آتش سوزی پاساژ قائم خرم آباد در مهر ماه سال جاری اشاره کرد و گفت: در جریان این آتش سوزی همه خودروها و تجهیزات ایستگاههای آتش نشانی به کار گرفته شدند و چند نفر از نیروهای آتش نشان دچار مصدومیت جزئی شدند و نکته قابل توجه در این اتفاق کمبود تجهیزات لازم برای کنترل و مهار حادثه بود.
انتهای پیام /ق