به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از خبرگزاری رویترز، یک دیپلمات ارشد چینی می گوید چین اصلا مایل نیست نقش رهبری جهان را به عهده گیرد اما اگر دیگر قدرت های جهانی حاضر به انجام آن نباشند ممکن است پکن مجبور به انجام آن شود.
ژانگ جون، مدیرکل بخش روابط اقتصادی بین المللی در وزارت امور خارجه چین امروز این خبر را در تشریح گزارش سفر شی جینپینگ، رئیس جمهور چین، به مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس، همایشی که هفته گذشته با حضور شمار زیادی از سران جهان، اقتصاددانان، سیاستمداران، صاحبان سرمایه، نظریهپردازان و غیره در این شهر سوییس برگزار شد بیان کرد.
او در اعلام این خبر بیشتر منظورش دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بود که در سخنرانی مراسم سوگند ریاست جمهوری اش گفت او اولویت همه برنامه های خود را به آمریکا خواهد داد و مسائل جهان زیاد برایش مهم نخواهد بود.
ژانگ جون افزود اگر چین در شرایطی قرار گیرد که مجبور به ایفای نقش رهبری جهان شود به خاطر آن نیست که خودش برای آن اشتیاق زیادی نشان می دهد بلکه به خاطر آن است که دیگر قدرت های جهان حاضر به پذیرش آن نیستند. اما به طور کلی اگر چین مجبور به پذیرش این وظیفه شود آن را با حس مسولیت پذیری بالا انجام خواهد داد.
البته رئیس جمهور چین در نشست داووس گفت که کشورش می خواهد نقش مهم تری در عرصه بین المللی ایفا کند و در همین راستا از اصل تجارت آزاد به گرمی دفاع کرد.
مدیرکل بخش روابط اقتصادی بین المللی در وزارت امور خارجه چین درباره همین موضوع نیز هشدار داد و گفت اگر رئیس جمهور آمریکا سیاست حمایت گرایی یعنی حمایت از صنایع و تولیدات داخلی با افزایش تعرفه های گمرکی بر کالا، تجهیزات و خدمات وارداتی، در کشورش را در پیش گیرد و وارد جنگ اقتصادی با دیگر کشورهای جهان به ویژه چین شود، بدون شک و تردید به اهداف اقتصادی اش به ویژه رشد اقتصادی نخواهد رسید.
به راه انداختن جنگ اقتصادی و جنگ ارزها به نفع هیچ کس نخواهد بود و هیچ کسی پیروز از آن بیرون نخواهد آمد.
وی با این حال تصریح کرد چین به عنوان اقتصاد دوم جهان برای توسعه اقتصادی و رسیدن به اهداف اقتصادی اش به دیگر کشورهای جهان نیاز دارد. از همین رو ما امیدواریم که آمریکا و دیگر کشورهای غربی در تحقق از سرگیری رشد اقتصادی جهان ایفای نقش کنند. ما هنگامی که سخنان ترامپ را شنیدم که می گفت رشد اقتصادی آمریکا باید به دست کم چهار درصد در مقیاس سالانه برسد بسیار از آن خوشحال شدیم.
درباره دیگر جنبه های روابط آمریکا و چین، پکن یک بار دیگر سیاست چین واحد را به زمامداران جدید آمریکا گوشزد کرد. دونالد ترامپ ماه گذشته در تماسی تلفنی با رئیس جمهور تایوان به طور تلویحی به اطلاع مقامات پکن رساند که به سیاست چین واحد پایبند نیست. این در حالی است که آمریکا طی چندین دهه تلاش کرده است سیاست چین واحد را رعایت کند.
هووا شونینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز اعلام کرد ما از دولت جدید آمریکا می خواهیم که حساسیت مربوط به تایوان را رعایت کند و به سیاست چین واحد احترام بگذارد.
انتهای پیام/