کاملوف همچنین دعوتنامه رسمی شوکت میرضیایف رئیسجمهوری ازبکستان را برای دعوت سفر رسمی اشرف غنی به کشورش تقدیم کرد.
اشرف غنی نیز این دعوت را پذیرفت و گفت که امیدوارم قبل از سفرم به ازبکستان، در بخشهای مختلف پیشرفتهای لازم و دستآوردهای قابل ملاحظۀ میان دو کشور رقم خورد.
اشرف غنی اظهار داشت : ازبکستان در بخش سرکسازی از تجارب و ظرفیت خوبی بردار است و افغانستان انتظار دارد تا ازبکستان در این زمینه افغانستان را کمک و همکاری کند.
وی بیان داشت: افغانستان در بخش تولید ادویهجات، ترانزیت انرژی برق نیز همکاری ازبکستان را با خود داشته باشد.
وی تصریح کرد: برای انکشاف شبکههای برق ضرورت به سرمایهگذاری مشترک و وسایل مورد نیاز میباشد که ازبکستان در این راستا میتواند همکار خوب با افغانستان باشد.
رئیس جمهور تاکید کرد: باید در از بین بردن تهدیدهای تروریستان اقدامات و مبارزه مشترک صورت گیرد.
وی افزود: ما در افغانستان با گروههایی مبارزه میکنیم که علیه منافع شما میجنگند.
رئیسجمهورغنی با اشاره با اینکه تروریزم یک خطر مشترک برای هردو کشور و منطقه است، گفت ما مصمم هستیم که همکاری همه جانبه را در این راستا انجام میدهیم.
اشرف غنی تأکید کرد: همکاری امنیتی افغانستان و ازبکستان حد و حدود ندارد و این همکاری های همهجانبه انشاءالله موجب ثبات مشترک و ایجاد فضای پیشرفت اقتصادی ما خواهد شد.
وی افزود: افغانستان و ازبکستان هرکدام به نوبۀ خود یک دهلیز ترانزیتی و تجارتی است.
وی خاطر نشان کرد: ازبکستان که امروز با شبکۀ خط آهن وصل میباشد، و شهر مزار شریف به این خط وصل است و این راه ارتباط ما را با قزاقستان، روسیه و اروپا فراهم میکند، این نقاطی است که دهلیز راه صادرات و واردات افغانستان را فراهم مینماید.
رئیس جمهور گفت: افغانستان در عین حال کوتاه ترین راه صادرات ازبکستان به آسیای جنوبی است که در این بخش به موافقت رسیدیم تا هردو طرف یک موافقتنامه ترانزیت تجارت و سرمایهگذاری را به وجود آورند، در این بخش از همکاریهای ازبکستان در قسمت انتقال انرژی به افغانستان استقبال میکنیم.
وی بیان داشت: سکتور خصوصی افغانستان با سکتور خصوصی ازبکستان مجالس نهایت اساسی را انجام داده اند و ارادۀ محکم داریم که از تأسیسات که دولت ازبکستان در ترمذ ایجاد کرده است برای صادرات افغانستان به روسیه، اروپا و جاهای دیگر مشترکاً استفاده شود.
اشرف غنی تصریح کرد: افغانستان و ازبکستان منافع مشترک دارند و در ایجاد اجماع منطقوی در راستای مقابله با خطرات که هویت اسلامی و ملی ما را تهدید میکند و ثبات را بهمخاطره میاندازد، قدمهای مشترک بر خواهیم داشت تا اجماع منطقوی شکل گیرد و با هم میتوانیم اجماع بینالمللی را در قسمت اهمیت آسیای مرکزی و همکاری منطقوی روز به روز توسعه دهیم.
رئیسجمهور با اشاره به شخصیت علمی و فرهنگی امیرعلی شیرنوایی گفت، امیرعلی شیرنوایی یکی از افتخارات مشترک ما است، ما تاریخ مشترک داریم و ضرورت است که هر سال یکی از شخصیتهای مشترک فرهنگی خود را در هردو مملکت بزرگداشت و تجلیل نماییم.
رئیس جمهور گفت: در تقویت زبان ازبکی مانند زبانهای دیگر افغانستان، قدمهای بزرگ برداشته خواهد شد و در قسمت ایجاد دیدگاه نسل جوان افغانستان وازبکستان که آینده منطقه و جهان را رقم خواهند زد باید فضای امید، اعتماد و باور به ارزشهای کهن ما به صورت متقابل ایجاد شود تا از فرهنگ عظیم دورۀ عباسی که اساسات آن در آسیای میانه گذاشته شده است و بزرگترین محدثین بخاری و ترمذی از این منطقه نشأت یافته و ما میراث آن را داریم که در تعبیر دین اسلام با هم قدمهای بزرگ براساس ارزشهای کهن برداریم.
وزیر خارجۀ ازبکستان گفت: افغانستان و ازبکستان روابط تاریخی دارند و ملتهای ما دارای فرهنگ و ارزشهای مشترک و دیرینه میباشند.
وی افزود : همکاریهای ازبکستان با افغانستان به گونۀ دوامدار آن پایدار خواهد ماند و توافقنامههای همکاری که امروز میان دو کشور به امضا رسید، ما را در بخشهای مختلف به ویژه ترانزیت و امنیت کمک خواهد کرد. کاملوف علاوه کرد که ازبکستان در همه بخشها به خصوص در زمینههای سیاسی و اقتصادی با افغانستان همکار خواهد بود.
وی بیان داشت: افغانستان آیندۀ درخشان دارد و شما ملت سربلند هستید، افغانستان و ازبکستان در همه عرصهها به خصوص در برابر تهدیدها و تروریزم مشترکاً مبارزه خواهند کرد.
انتهای پیام /