به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،نان به ماده ای غذایی گفته می شود که از خمیر کردن آرد و خمیر مایه ، آب وروغن ،نمک وگاهی شکرتهیه می شود.
نان های که این روزها برسر سفره ها وجود دارد از کیفیت خوبی برخوردار نیست واین امر موجب نارضایتی مردم است.
همین موضوع باعث شد که ما مصاحبه ای با رئیس اتحادیه نانوای های خوزستان آقای دهقان داشته باشیم .
دهقان، رئیس اتحادیه نانوایی های خوزستان گفت: ما در بازدیدی که از یکی از نانوای های سطح شهر داشتیم موارد تخلف را مشاهده کردیم که به شرح زیراست :
1- نداشتن کارت بهداشت مغازه
2- نداشتن کارت سلامت افراد
3- استفاده از جوش شیرین در تهیه نان
4- استفاده از آرد صنعتی در پخت نان
5- وضعیت نامناسب انبار نانوایی ها
وی بیان داشت : یک نانوایی باید از نظر جا برای شست وشو مناسب باشد همچنین از نظر جا برای استراحت خمیر و راحتی کارگران کاملا مناسب باشد.
رئیس اتحادیه نانوایی های خوزستان افزود: نانواها برای راحتی کار وسفید تر شدن نان از آرد صنعتی استفاده می کنند که طبق قانون باید از آرد خبازی استفاده شود یعنی آردی که درصد سبوس گیری آن کمتر از 15% باشد .
دهقان توضیح داد: وزن نان باید درست باشد برشتگی کامل داشته وفاقد لبه باشد.
وی بیان داشت:630 نانوایی مجاز در اهواز فعال هستند که به هرکدام از آن ها 200 تا600 کیسه آرد سهمیه ای تعلق می گیرد.
انواع نان که این روزها بر سر سفره ما ایرانی ها وجود دارد شامل نان لواش، نان بربری ، نان تافتون،نان سنگک،نان خش خاش ،نان باگت ،می باشد .البته نان های محلی که در هر شهر و روستا دستور خاص خود را دارد. که زنان آن ها را در شکل یک نان کامل تر و پر فایده تر در می آورند.
انتهای پیام/م