در این گزارش به بررسی مختصری از پورشه ماکان خواهیم پرداخت.

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها کوچک شدن موتورها و تغییر رویکرد خودروسازان به ساخت موتورهای کم حجم و مجهز به توربوشارژر به یک رویه جهانی مبدل شده است اما قوانین وارداتی سخت گیرانه و غیر منطقی در کشورمان باعث شده تا این روند در بازار خودروهای وارداتی ایران به نوعی تشدید شود و از این رو در یکی دو سال اخیر شاهد عرضه انواع و اقسام خودروهای چهار سیلندر با موتور های ضعیف یا نمونه های مجهز به توربو شارژر بودیم که البته با شرایط موجود در کشورمان هم سازگاری چندانی ندارند.

به هر روی پس از وضع قانون منع واردات خودروهای لوکس، ورود بسیاری خودروهای جالب و سریع به کشورمان محدود شد و محصولات پورشه و مازراتی هم با منع کامل واردات مواجه شدند. این شرایط ادامه داشت تا چندی پیش که به لطف عرضه مدل های 2 لیتری توربو از سوی پورشه وضعیت تغییر کرد و پس از معرفی نسخه چهارسیلندر ماکان، امید بازگشت مجدد این برند پر طرفدار در دل پورشه دوستان ایرانی زنده شد، حالا چند وقتی است که معدود ماکان های راه یافته به ایران با قیمت های باورنکردنی ارزش گذاری شده اند و با حواشی خاصی در مراحل شماره گذاری و دریافت پلاک را طی کرده اند.در ادامه قصد داریم به تست و بررسی یکی از همین خودروها بپردازیم.






شکل ظاهری 

چهره ماکان را می توان حد وسط و میانگینی از برادر بزرگترش یعنی کاین و سری 911 دانست. در واقع چهارچوب کلی خودرو به کاین شبیه است ولی در جزییات طراحی اثر گذاری سری معروف 911 هم دیده می شود، البته اشتراک پلت فرم این مدل با آئودی Q5 مسلماً محدودیت هایی را برای طراحان پورشه در پی داشته اما ماحصل کار به شکل عجیبی اسپرت و جذاب از آب در آمده و همان حس دلنشین مواجه با 911 را در ارتفاعی بیشتر به بیننده هدیه می کند.


گلگیر عضلانی جلو، ارتفاع نسبتاً کوتاه سقف و فرم متورم گلگیر عقب در ترکیب با طراحی ساده نمای جانبی سرعت نهادینه شده در خودروهای پورشه را یاد آور می شود و در نمای عقب هم طرح چراغ های کشیده و طویل ماکان، اشتباه گرفتن آن را با هر خودرو دیگری غیر ممکن می کند. در این بخش تفاوت پیشرانه ها از تفاوت خروجی های اگزوز قابل تمیز است. خروجی های دایره ای شکل و چهارگانه مخصوص مدل های قدرتمند شش سیلندر هستند و نمونه 2 لیتری چهار سیلندر (خودرو مورد آزمایش) از اگزوز های دوگانه با طراحی چهار گوش سود می برند که از هماهنگی بالایی با طرح و الگوی چراغ های خطر عقب برخودار است.





مشخصات فنی 

ماکان از اشتراک فنی بالایی با آئودی Q5 برخودار است و از همان پلت فرم با وزن مشابه (حدود 1.8 الی 1.9 تُن) بهره می برد، اما مجموعه موتور و گیربکس های در نظر گرفته شده برای این SUV اسپرت از سوی پورشه اندکی با آئودی تفاوت دارد و در اغلب بازارها سه پیشرانه V6 شامل دو مدل بنزینی و یک نمونه دیزل را شامل می شود که همگی به تکنولوژی توربوشارژر مجهزند.

با این حال یک موتور 2 لیتری چهار سیلندر توربو از سری موتور های خانواده فولکس واگن و آئودی نیز نیرو بخش نمونه پایه پورشه ماکان در بازارهایی چون چین و ایران است که یارای تولید 237 اسب بخارقدرت و 3500 نیوتن متر گشتاور را دارد. این در حالیست که موتور ماکان S با حجم 3.0 لیتر، 340 اسب بخار و 4600 نیوتن متر را تحویل  گیربکس می دهد و سریعترین نمونه تحت عنوان "ماکان توربو" نیز با حجم 3.6 لیتر، یارای تولید 400 اسب بخار و 550 نیوتن متر را دارد.

تمامی این موتورها به یک گیربکس مشترک هفت سرعته و دوبل کلاچ از سری PDK متصل می شوند و این گیربکس نیز به نوبه خود نیرو را در شرایط نرمال رانندگی به چرخ های عقب تحویل می دهد، اما در شرایط سخت امکان انتقال صد در صد قدرت به چرخ های جلو نیز در نظر گرفته شده است. در واقع باید مهمترین تفاوت فنی ماکان و آئودی Q5 را در مجموعه گیربکس و سیستم انتقال قدرت این دو خودرو عنوان کرد.Q5 با گیربکس های متفاوتی عرضه می شود و در شرایط استاندارد نیرو را در اختیار محور جلو قرار می دهد اما ماکان با ساختار دیفرانسیل عقب و گیربکس 7 سرعته دوبل کلاچ، به سیستم انتقال نیرو پیشرفته تری مجهز است.

سریعترین نمونه (ماکان توربو) می تواند ظرف 4.6 ثانیه از صفر تا صد کیلومتر بر ساعت شتاب گیری کند، اما ماکان S برای چنین کاری به 5.2 ثانیه زمان نیاز دارد و همین عملیات برای نسخه پایه (خودرو مورد آزمایش) در حدود 6.4 ثانیه به طول می انجامد که بازهم رقمی سریع و قابل تحسین در مقایسه با وزن و توانمندی های فنی پیشرانه به حساب می آید.










وضعیت در بازار

در بازار جهانی، ماکان با اختلاف اندکی گران تر از X4 عرضه می شود و به خصوص در نسخه های فول آپشن، اختلاف قیمت زیادی را با رقبای خود ایجاد می کند که از این مسئله نیز از جمله معدود نقاط ضعف ماکان در برابر رقبا یاد می شود، اما در بازار ایران پورشه ماکان علاوه بر رقبای باواریایی، لکسوس NX و احتمالاً در آینده آئودی Q5 را نیز پیش رو خود می بیند.

هرچند از نظر کلاس بدنه و مشخصات فنی باید خاطر نشان کرد که حتی MG GS نیز چندان از خودروهای مشهور حاضر در این کلاس دور نیست، اما نکته مهم و غم انگیز برای بازار ایران، بروز برخی حواشی در خصوص محدودیت شماره گذاری پورشه ماکان است که منجر به افزایش قیمت شدید این خودرو شده است. در حالی که ب ام و X4 و لکسوس NX در بازه قیمتی حدود 400 تا 450 میلیون تومان عرضه می شوند. قیمت معدود ماکان های پلاک شده به حدود 800 میلیون تومان افزایش یافته و این پورشه جذاب کاملاً از بازه قیمت رقابتی با مهمترین حریفان خود خارج شده است. از این رو می توان دو سرنوشت متفاوت را برای آینده ماکان متصور شد، در صورت افزایش تعداد واردات و بهبود روند شماره گذاری، این احتمال وجود دارد که قیمت تا حدود 500 میلیون تومان تعدیل شود و البته در این صورت ماکان از نظر پرستیژ و لذت رانندگی با اختلاف از تمام رقبای خود بالاتر خواهد بود، اما در صورت عدم واردات نمونه های بیشتر، مشخص است که معدود خودروهای موجود با قیمت های گزاف فعلی دست به دست خواهند شد و در بلند مدت به دلیل کمبود خدمات پس از فروش، با افت قیمت شدید مواجه شده و خریداران خود را دچار ضرر و زیان هنگفتی می کنند، بنابراین اگر قصد خرید یکی از نمونه های ماکان را دارید، بهتر است تا زمان روشن شدن روند شماره گذاری این خودرو صبر پیشه کنید و رقبایی چون X3 و لکسوس NX را نیز با قیمت به مراتب کمتر و خدمات پس از فروش بسیار بهتر، مورد بررسی قرار دهید.


انتهای پیام/

برچسب ها: خودرو ، قیمت ، قطعات ، صنعت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار