به
گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
قم ، محمود خالقی ظهر چهارشنبه در نشست خبری که در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار شد، اظهار کرد: نظام آموزش در حوزههای علمیه خواهران شامل سطح دو، سه و چهار است که پذیرش در سطح دو از طریق ورودیهای دیپلم و دوره متوسطه اول انجام میشود.
وی ادامه داد: طلاب حوزههای علمیه که دارای مدرک دیپلم هستند ۱۹۰ واحد درسی را در این سطح میگذرانند و برای ورودیهای با مدرک سیکل نیز ۲۶۶ واحد درسی در نظر گرفته شده است.
معاون آموزشی حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه شیوه تحصیل در سطح ۲ حوزه به صورت تمام وقت و پاره وقت است، افزود: در حال حاضر در کل کشور ۳۹۴ مدرسه سطح ۲ داریم که پذیرش در این سطح آزمون کتبی ندارد و با مصاحبه اخلاقی، رفتاری و سوابق تحصیلی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه پذیرش در سطح ۲ و ۳حوزههای علمیه خواهران از میان افرادی که مدرک تحصیلی حوزوی دارند انجام میگیرد، گفت: طلاب سطح سه حوزههای علمیه خواهران ۹۵ تا ۱۰۵ واحد درسی را میگذرانند و امسال در سطح سه با ۱۲ رشته در سراسر کشور به صورت حضوری، نیمه حضوری و غیر حضوری پذیرش داریم.
خالقی اضافه کرد: پذیرش در سطح سه حوزههای علمیه خواهران شامل آزمون ورودی و مصاحبه علمی و رفتاری است و در حال حاظر ۵۷ مدرسه داریم که سطح سه را اجرا میکنند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۱ مدرسه سطح چهار در ۷ استان فعالیت میکند، عنوان کرد: طلاب سطح چهار حوزههای علمیه خواهران ۸۰ واحد درسی را میگذرانند و در حال حاضر برای سطح ۴ یا همان مقطع دکتری در دو رشته فقه خانواده و تفسیر تطبیقی پذیرش داریم که همه واحدها بصورت حضوری ارائه میشود.
معاون آموزشی حوزههای علمیه خواهران تصریح کرد: در حال حاضر در حوزههای علمیه خواهران ۷۴ هزار نفر در سطوح مختلف مشغول به تحصیل هستند و اساتید حوزههای علمیه خواهران را بیشتر اساتید خانم تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه پذیرش حوزههای علمیه خواهران از ۱۵ بهمنماه آغاز میشود و تا دهم اسفندماه ادامه دارد، اظهار داشت: داوطلبان میتوانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران به نشانی www.whc.ir ثبت نام کنند.
خالقی عنوان کرد: در مجموع در چند ساله اخیر تا کنون از میان فارغ التحصیلان دانشگاهی ۳۴ هزار نفر ثبت نام کردهاند که از این تعداد چهار هزار و ۶۶۷ نفر مربوط به سال ۹۵ بوده است.
وی بیان کرد: در سال گذشته مجموع ثبت نام کنندگان در مقطع سطح دو ۲۵ هزار نفر بود که چهار هزار نفر پذیرش شدند و در سطح سه نیز ۳ هزار و ۴۰۰ نفر ثبت نام کردند که ۱۵۰۰ نفر پذیرش شدند و در سطح چهار نیز ۳۷۲ نفر ثبت نام کردند که ۱۳۲ نفر پذیرش شدند.
معاون آموزشی حوزههای علمیه خواهران در بخش دیگری از سخنانش از ابلاغ ضوابط مربوط به ایجاد گروههای آموزشی در مدارس علمیه خواهران خبر داد و با تأکید بر اهمیت تشکیل این گروهها گفت: گروههای آموزشی، زمینه ساز تغییر و تحول علمی در آموزش حوزههای علمیه میشود.
وی در ادامه با تأکید بر ضرورت تشکیل گروههای آموزشی، گفت: براساس مصوبه ۶۲۴ شورای عالی حوزههای علمیه، تشکیل گروههای آموزشی در مدارس سطح ۳ و ۴ الزامی است. البته تشکیل این گروهها در مدارس سطح ۲ به صورت اختیاری مورد تأکید مرکز است و مطابق شرایط تعریف شده در ازای تشکیل این گروهها برای مدارس امتیازاتی در نظر گرفته شده است.
خالقی عنوان کرد: انجام بخش عمدهای از فعالیتهای علمی مدارس و نظارت بر نحوه اجرای برنامه آموزشی، از وظایف گروههاست.
وی تصریح کرد: اگر در بعضی از مدارس شرایط برای تشکیل گروههای آموزشی فراهم نباشد، این گروهها تا فراهم شدن شرایط در مدیریتهای استانی تشکیل میشوند.
معاون آموزشی حوزههای علمیه خواهران اظهار داشت: معاونت آموزش حوزههای علمیه خواهران سال گذشته برای اولین بار جشنواره علمی اساتید را با عنوان «الگوهای برتر تدریس ادبیات عرب» آغاز کرد و امسال نیر دومین جشنواره با عنوان «الگوهای برتر تدریس احکام، فقه و اصول» در حال برگزاری است.
خالقی گفت: همچنین المپیادهای علمی برای طلاب سطح ۲ حوزههای علمیه و چهارمین مرحله برای طلاب سطح ۳ حوزههای علمیه خواهران نیز انجام شده است.
انتهای پیام/ت