شرکت عامل برق الکتریک ژاپن موسوم به «تپکو» روز شنبه و در پی تحقیقات گسترده در نیروگاه اتمی آسیب دیده فوکوشیما، از کشف تشعشعات هسته ای مرگبار در این نیروگاه خبر داد.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تپکو تلاش گسترده ای را برای پاکسازی این نیروگاه در هفته های اخیر آغاز کرده اما اولین بار است از چنین موضوعی خبر می دهد.
 
این خبر می تواند باعث هراس شمار زیادی از ساکنان ایالت فوکوشیما شود که در سال ۲۰۱۱ میلادی پس از آسیب دیدن جدی این نیروگاه بر اثر زمین لرزه قدرتمند و سونامی بعد از آن، از منطقه متواری شدند و از میان ۱۶۰ هزار نفر آنان فقط ۱۳ درصد تاکنون حاضر به بازگشت شده‌اند.
 
بر اساس اعلام تپکو میزان تشعشعات هسته ای از راکتور شماره 2 که به راکتور شماره یک نیز سرایت کرده است در بالاترین میزان به ۵۳۰ سیورت ( sievert ) در هر ساعت می رسد.
 
روزنامه ژاپن تایمز نیز امروز به نقل از شرکت مذکور اعلام کرد که این میزان تشعشعات بسیار خطرناک است و با این حساب اگر کسی در معرض پرتوافکنی قرار گیرد فورا جان خود را از دست خواهد داد.
 
سال ۲۰۱۱ میلادی بر اثر زمین لرزه و سونامی در فوکوشیما سه راکتور این نیروگاه دچار ذوب شد و از آ‌ن زمان این بالاترین میزان پرتوافکنی در نیروگاه به حساب می آید.
 
تپکو که تنها چند روز پیش از کشف میله های سوخت هسته ای ذوب شده در همین نیروگاه خبر داده و بسیار امیدوار به پاکسازی بود حالا از وجود این تابش های اتمی ابراز نگرانی کرده و کار را بسیار دشوار دانسته است.
 
این شرکت که کارگزار نیروگاه مذکور به حساب می آید در گزارش امروز خود آورده است برای پاکسازی نیروگاه به بیش از یک دهه زمان و ۱۹۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز است.
 
دانشمندان و مهندسان هسته ای ژاپن تاکنون فقط از آلودگی اتمی تا میزان ۷۳ سیورت در ساعت خبر داده بودند و این میزان پرتوافکنی مرگبار بسیار آنها را پریشان کرده است و به گفته آنها باعث خواهد شد تا مردم رغبتی به بازگشت به زادگاه و محل سکونت خود نداشته باشند.
 
دانشمندان می گویند زمانی که تشعشعات بالای چهار سیورت باشد باعث مرگ می شود، اگر بالای یک سیورت باشد باعث ریزش مو می شود و خطر ابتلا به سرطان را در پی دارد.
 
زمین لرزه 8.8 ریشتری فوکوشیما، آخرین زلزله پرقدرت و مخربی بود که در ماه مارس سال 2011 میلادی به وقوع پیوست.
 
بر اثر این حادثه طبیعی که حدود 2 دقیقه ادامه داشت، بیش از 20 هزار نفر جان خود را از دست دادند.
 
فاجعه اتمی ژاپن بدترین مصیب اتمی پس از چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ میلادی به حساب می آید که در جریان آن سه راکتور فوکوشیما دچار آسیب جدی شد.

منبع: ایرنا
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار