به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
زاهدان؛
رضا بارانی مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هیرمند گفت: در این شهرستان 45 اثر باستانی به ثبت رسیده که یکی از زیباترین بناهای این منطقه از لحاظ معماری و نوع ساخت، ارگ جلال آباد است.
رضا بارانی افزود: ارگ جلال آباد هیرمند در سال 1383 ثبت ملی شده که براساس اعتبارات جذب شده که کاملا دولتی بوده و تاکنون 5 فصل از مرمت این بنای زیبا به پایان رسیده است که پنجمین فصل مرمت آن از ابتدای امسال آغاز شد و در شهریور ماه به پایان رسید که درصورت تامین اعتبارات لازم تا 5 سال آینده قابل بهره برداری و واگذاری به بخش خصوصی از طریق صندوق حفظ و احیا خواهد بود.
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت های هیرمند در منطقه سیستان و ارتباط مرزی آن با زرند مرکز ایالت نیمروز افغانستان بنابراین ایجاد یک هتل گردشگری سنتی می تواند در حوزه گردشگری سلامت یک گام اساسی و ضروری باشد.
وی گفت: سیستان یکی از مناطق باستانی مهم در استان است که بهره گیری از ظرفیت های باستانی آن با توجه به نزدیک شدن به سال 1396 و معرفی سیستان و بلوچستان به عنوان قطب گردشگری کشور، می تواند با اهمیت باشد.
وی خاطر نشان کرد: تاکنون اعتباری بیش از 500 میلیون تومان برای مرمت این اثر باستانی هزینه شده است.
ضرورت ایجاد مجتمع های خدماتی و رفاهی در زاهدان
ایجاد و ساخت مجتمع های خدماتی و رفاهی با توجه به نزدیک شدن به نوروز ضروری است.
رئیس کمیته خدمات اسکان و رفاه ستاد نوروز زاهدان گفت : با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز، به منظور آماده سازی و ساماندهی مراکز اسکان مسافران و گردشگران و نظارت بر آنها، این کمیته، راهکار و پیشنهادهای لازم را در زمینه رسیدگی به وضعیت و امکانات رفاهی کمپ ها، مجتمع های رفاهی و مراکز اقامتی به دیگر کمیته های مربوطه ارائه داده است.
عدنان حسینی با تاکید بر ضرورت ایجاد مجتمع های اقامتی و رفاهی در شهرستان افزود: با توجه به ضرورت خدمات رسانی، آسایش مسافران و ایجاد لحظه های به یاد ماندنی برای آن ها بنابراین ایجاد مجتمع های خدماتی و رفاهی، کمپ ها، زائر سراها، هتل ها و مهمانپذیر ها در زاهدان، می تواند برای ما بسیار با اهمیت باشد.
وی با اشاره به این که سیستان و بلوچستان در سال 96 به عنوان مقصد گردشگری کشور معرفی شده است ادامه داد: هماهنگی لازم برای آماده سازی دانشگاه ها، مساجد و سالن های ورزشی نیز در راستای اسکان های اضطراری و شرایط بحرانی از دیگر برنامه های این کمیته است که به این منظور، با همکاری اداره کل آموزش و پرورش 14مدرسه و 168 کلاس در زاهدان برای اسکان رفاه مسافران و گردشگران نوروزی در نظر گرفته شده است.
از محل صندوق توسعه ملی 107 میلیاردریال تسهیلات به مراکز گردشگری چابهار اختصاص یافت
10 میلیارد و 700 میلیون تومان برای ترمیم و تکمیل پروژه های مراکز گردشگری چابهار اختصاص یافت.
آریا نارویی معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: از نوار سواحل مکران تا نقطه صفر مرزی گواتر و جنگل های حرا، 8 منطقه در چابهار و 7 منطقه نیز در کنارک به عنوان پروژه های گردشگری است که در بخش تکمیل زیرساخت کمبودهای زیادی دارند و با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز و این که سال 1396 سیستان و بلوچستان به عنوان مقصد گردشگری کشور معرفی شده است نیازمند تکمیل شدن و به بهره برداری رسیدن است.
نارویی افزود: به همین دلیل مبلغ 10 میلیارد و 700 میلیون تومان از صندوق توسعه ملی، اعتبار تخصیص داده شد که تا 22 بهمن ماه در استان جذب می شود.
وی ادامه داد: با توجه به کم بودن زمان تا فرارسیدن ایام نوروز و حضور گردشگران در استان از مهم ترین مراحلی که پس از جذب اعتبارات می توان انجام داد، سرعت بخشیدن به تشکیل پرونده سرمایه گذاران و ارسال آن به مرکز کشور و سازمان کل میراث فرهنگی است.
وی به یکی از هتل های چابهار به عنوان یکی از پروژه های ضروری و نیازمند در سواحل مکران با توجه به جمعیت زیاد گردشگر در این مکان اشاره کرد و گفت: این هتل با 11 هزار هکتار مساحت و بیش از 180 اتاق و پیشرفت فیزیکی 70 در صدی، به عنوان هتل چهار ستاره از پروژه های راکد در منطقه است که درباره اقامت مسافران و گردشگران، به ویژه در ایام اوج سفر با وجود این اعتبار تخصیص داده شده، اجرا و در ایام نوروز افتتاح می شود.
انتهای پیام/گ