تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و پیامدهای احتمالی آن یکی از برجسته‌ترین محور گزارش و تحلیل‌های رسانه‌های عربی طی روزهای پیش بود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نخستین تحریم‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری جدید آمریکا علیه ایران روز جمعه پانزدهم بهمن ماه صورت گرفته است. در این تحریم ها دولت آمریکا شماری از شرکت‌ها و افراد را در فهرست تحریم قرار داد. وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اقدام غیرقانونی دولت آمریکا در افزودن افراد و مؤسسات ایرانی به فهرست تحریم‌ را ناسازگار با تعهدهای آمریکا و مغایر با قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت دانست و تأکید کرد که توسعه توانمندی‌های موشکی کشور تنها برای اهداف دفاعی و حمل تسلیحات متعارف طراحی‌شده و هیچ‌گاه جز در دفاع مشروع به کار گرفته نخواهد شد. این موضوع یکی از محورهای اصلی گزارش ها و تحلیل های رسانه های عربی طی روزهای پیش بود.
 
پایبندی ایران به قوانین و قانون گریزی آمریکا
 
تارنمای «العهد» و روزنامه «الاخبار» لبنان با اشاره به تحریم های تازه آمریکا علیه ایران، این اقدام را نشان از قانون گریزی دولت آمریکا معرفی کردند.   
 
تارنمای العهد پانزدهم بهمن نوشت: آمریکا سیاست های خصمانه علیه ایران که از هرگونه  قانونمندی به دور است، ادامه می دهد. این کشور با تحریم 13 فرد و 12 نهاد ایرانی از همه تعهدها و اصول بین المللی چشم پوشیده کرد. وزارت خزانه داری آمریکا با انتشار بیانیه ای در تارنمای خود، افراد و نهادهایی را تحریم کرد که برخی از آنها در امارات، لبنان و چین مستقر هستند. وزارت امور خارجه ایران اقدام های دولت آمریکا در این زمینه را که به بهانه آزمایش موشکی ایران انجام گرفت، مخالف تعهدهای آمریکا و قطعنامه 2231 شورای امنیت به شمار آورد.
 
به نوشته شانزدهم بهمن روزنامه الاخبار، در حالی که پس از آزمایش موشکی جدال درباره نادیده گرفتن توافق بالا گرفته است بسیاری از کارشناسان در زمینه مبارزه با گسترش سلاح هسته ای بر این باورند که ایران قطعنامه های سازمان ملل را در این زمینه نادیده نگرفته است.  
 
آزمایش موشکی بهانه ترامپ برای سرپوش نهادن بر شکست های آمریکا
 
روزنامه الاخبار و «البناء» لبنان در بخشی از گزارش خود به ناتوانی آمریکا در رویارویی با ایران و جدی بودن تهران در پیش بردن طرح های خود تاکید کردند.
 
روزنامه الاخبار لبنان شانزدهم بهمن نوشت: نتیجه مرحله نخست درگیری تهران و ترامپ با افتادن دولت آمریکا در باتلاق لفاظی ها به پایان رسید. او نتوانست توافق هسته ای ایران را به طور یک جانبه هدف قرار دهد. ایران در حالی این مرحله را پشت سرگذاشت که می داند دولت آمریکا هنوز هم در دام پوپولیسم گرفتار است. طی 2 روز گذشته اظهارات و اقدام های آمریکا علیه ایران به طور بی سابقه ای افزایش یافت. به طوری که دولت آمریکا از اظهارات و تهدید نظامی فراتر رفت و 25 شخصیت و نهاد ایرانی را تحریم کرد. در شرایطی که ایران از آغاز با آرامش در برابر اظهارات دولت آمریکا واکنش نشان می داد وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد در برابر اقدام های آمریکا به طور مناسب مقابله به مثل خواهد کرد.
 
 در ادامه گزارش الاخبار می خوانیم:  دولت ترامپ طی روزهای گذشته منطق تهدید را در دستور کار قرار داده است این در حالی است که شماری از کارشناسان غرب به او درباره تهدیدها علیه ایران هشدار داده اند. در این زمینه «فیلیپ گوردن» در روزنامه «نیویورک تایمز» نوشت: مشکل «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی ترامپ آن است که او با هشدارهای نامشخص به شیوه غم انگیزی، خود و آمریکا را در تنگنا و رویارویی خطرناک قرار می دهند. در شرایطی که دولت آمریکا مدعی شد که گزینه های بسیاری علیه ایران در اختیار دارد واقعیت آن است که هیچ گزینه ای در اختیار ندارد. در فضایی ترامپ تلاش می کند به خاطر آزمایش موشکی ایران را تحریم کند احتمال اینکه او در عرصه بین الملل در این زمینه همراه و پشتیبانی پیدا کند، اندک است.
 
گوردن افزود: با نزدیک شدن زمان انتخابات ریاست جمهوری در ایران و با وجود تندروهای مخالف توافق هسته ای و موافق جنگ علیه آمریکا احتمال اینکه ایران در برابر هشدارها و تهدیدهای نظامی نمادین از تصمیم خود عقب نشینی کند، اندک است.
 
به نوشته شانزدهم بهمن روزنامه البناء، دولت آمریکا سامانه موشکی ایران را بهانه ای برای سرپوش نهادن بر ضعف و ناتوانی خود در رویارویی با نفوذ ایران در قلب مردم خاورمیانه قرار داده است. دولت آمریکا با این اقدام های ضد ایرانی خود می خواهد بگوید ما با وجود همه شیوه های تحریم و محاصره در شکست دادن ایران شکست خوردیم. پس از توافق هسته ای هم در تاثیر گذاری بر تصمیم های ایران ناکام ماندیم و اکنون پس از تحریم های دراز مدت گذشته بار دیگر ایران را تحریم می کنیم. بهانه های درباره تسلیحات موشکی ایران آماده است. این موشک های خطری برای امنیت رژیم اسرائیل فرزند ناخلف آمریکا است.  
 
هم آوایی سردمداران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با ترامپ
 
نشریه «المنار» فلسطین و روزنامه «القدس العربی» به همراهی کشورهای عربی با آمریکا در اقدام های ضد ایرانی اشاره کردند و  پیامدهای این همراهی را برای این کشورها زیان بار دانستند.
 
نشریه المنار فلسطین شانزدهم بهمن در گزارشی به قلم «عبدالفتاح السعدی» نوشت: با وجود اینکه خردورزان جهان اتفاق نظر دارند که ترامپ دارای رویکرد خصمانه و نژادپرستانه است و هیچ ارزشی برای سیاست و انسانیت قائل نیست، باز هم کشورهای عربی و در راس آنها سردمدارن پست حاشیه خلیج فارس که مفهوم ارزش و کرامت انسانی را درک نکرده اند به سرعت از  ترامپ حمایت کردند. آنان از طرح های ترامپ درباره برپایی منطقه امن در سوریه، جلوگیری از ورود شهروندان هفت کشور اسلامی به آمریکا و دشمنی با ایران و تحریم های ضد ایرانی استقبال کردند. تردیدی نیست که سردمدارن عرب غیرت و مردانگی خود را از دست داده اند. آنان طی سال های گذسته در برابر خواسته های غرب و صهیونیست ها سرفرود آورده و زمینه کشتار و آوارگی میلیون های عرب را فراهم کرده اند.
 
به نوشته شانزدهم بهمن ماه روزنامه القدس العربی، جهان که به لحن تهدید آمیز ترامپ عادت کرده است خود را برای دوره ای از تنش های سیاسی و نظامی آماده می کند. عامل این تنش ها، اظهارات و تصمیم های شتاب زده و شوکه کننده ترامپ است. اگر در این زمینه افزایش تنش رژیم اسرائیل با ایران را در نظر بگیریم کشورهای عربی با وضعیت پیچیده ای روبرو خواهند شد. تنش آفرینی در پایان ایران و کشورهای عربی را آزار خواهد داد. این در حالی است که کشورهای عربی از همسایه خود دفاع نکردند و از تنش آفرینی ها نژادپرستانه آمریکا علیه اسلام خرسند هستند. این در حالی است تنها رژیم اسرائیل از این مساله سود می برد.

منبع: تسنیم
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۹ ۱۹ بهمن ۱۳۹۵
برخی ازاین عرب جماعت خود به جهان عرب خیانت کرده ومیکنند که نتیجه اش همان بروز ظهور داعش است وریخته شدن خون وآواره شدن میلیونها انسان بیگناه درهمسایگان عربی بوده است