کاخ سفید از اظهارنظر درباره گزارش‌های مربوط به ناخرسندی رئیس‌جمهور آمریکا از پیمان «استارت جدید» خودداری کرد.

خودداری کاخ سفید از اظهارنظر درباره ناخرسندی ترامپ از پیمان استارتبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از خبرگزاری رویترز، کاخ سفید روز پنج‌شنبه، اعلام کرد در خصوص گزارش های منتشر شده مبنی بر اینکه «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور جدید آمریکا، در جریان تماس تلفنی خود با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه، از پیمان «استارت جدید» ابراز ناخرسندی کرده است، هیچ اظهار نظری ندارد.

پیش از این، خبرگزاری رویترز در گزارشی از واشنگتن نوشت: بنا بر اعلام دو مقام آگاه آمریکایی و یک مقام پیشین دولت این کشور، دونالد ترامپ در نخستین تماس خود در سمت رئیس جمهور آمریکا با ولادیمیر پوتین، از پیمانی که در خصوص کلاهک‌های هسته‌ای آمریکا و روسیه محدودیت‌هایی ایجاد می کند، انتقاد کرد و آن را یک موافقت‌نامه بد برای آمریکا خواند.

این پیمان که نخستین بار در سال 2010 امضا شد، «استارت جدید» نام دارد. به گفته این مقامات آگاه، زمانی که پوتین از احتمال تمدید این پیمان خبر داد، ترامپ سخنان خود را متوقف کرد و از دستیاران خود پرسید موضوع این پیمان چیست.

ترامپ سپس به پوتین اعلام کرد این پیمان، یکی از چند موافقت‌نامه بدی است که دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، درباره آن مذاکره کرده است. وی در این باره گفت پیمان «استارت جدید»، به نفع روسیه است. بر اساس اعلام منابع مذکور، ترامپ همچنین در این مکالمه، از محبوبیت خود سخن به میان آورد.

کاخ سفید از اظهار نظر درباره این موضوع خودداری کرد و خبرگزاری رویترز را به اسناد رسمی کاخ سفید ارجاع داد که پس از این تماس تلفنی در تاریخ بیست و هشتم ماه ژانویه منتشر شد. در این اسناد، به موضوع گفتگوها درباره موافقت‌نامه «استارت جدید» پرداخته نشده است.

این در حالی است که تا پیش از این، هیچ گزارشی در این خصوص منتشر نشده بود که ترامپ در گفتگوی یک ساعته خود با پوتین، درباره پیمان «استارت جدید» ابراز تردید کرده باشد.

بر اساس موافقتنامه «استارت جدید»، هر دو کشور تا ماه فوریه سال 2018 فرصت خواهند داشت تا کلاهک‌های هسته ای راهبردی آماده استفاده خود را به حداکثر 1550 کلاهک کاهش دهند. این رقم، کمترین میزان طی چند دهه اخیر به‌شمار می‌رود. همچنین بر اساس موافقت‌نامه مذکور، شمار موشک‌های زمینی و زیردریایی و بمب‌افکن‌های دارای قابلیت حمل سلاح هسته ای دو کشور محدود خواهد شد.

ترامپ در کارزار تبلیغات انتخاباتی خود در سال 2016 اعلام کرد روسیه در این پیمان، هوشمندانه تر از آمریکا عمل کرده است. وی سپس به اشتباه، تصریح کرد این موافقت‌نامه به روسیه اجازه می دهد تا کلاهک هسته‌ای تولید کند، در صورتی که آمریکا چنین مجوزی را در اختیار ندارد.

«رکس تیلرسون»، وزیر امور خارجه آمریکا، در این باره گفت وی از این پیمان در جریان جلسات استماع مجلس سنا، حمایت خواهد کرد. تیلرسون در جریان این نشست ها، اعلام کرد: این موضوع از اهمیت برخوردار است که آمریکا، "مشارکت خود را با روسیه حفظ کند" و آنها را در خصوص تعهداتی که بر اساس «استارت جدید» پذیرفته اند، متعهد بداند و همچنین، "تعهد ما را نیز تضمین کند."

کرملین تا کنون به درخواست ها برای اظهار نظر به این موضوع، واکنشی نشان نداده است. این در حالی است که تماس تلفنی ترامپ با پوتین، به نگرانی ها در این خصوص دامن زد که ترامپ، آمادگی کافی برای گفتگو با مقامات کشورهای خارجی را ندارد.

روسای جمهور آمریکا معمولا پیش از تماس تلفنی با مقام عالی یک کشور خارجی، توضیحات و گزارش های مکتوب و مبسوطی را در خصوص گفتگوی خود دریافت می کنند که توسط شورای امنیت ملی آمریکا تهیه شده است. 

رئیس جمهور همچنین پیش از این گونه تماس‌های تلفنی، گزارش هایی شفاهی را از مشاور امنیت ملی و دستیار ارشد خود در خصوص این موضوع دریافت می‌کند. این در حالی است که بر اساس اعلام مقامات آگاه، ترامپ پیش از گفتگو با پوتین، گزارش های مربوطه را از شورای امنیت ملی یا آژانس های اطلاعاتی آمریکا دریافت نکرد. 

پیمان «استارت جدید» در صورت توافق طرفین، می تواند به مدت پنج سال دیگر و تا پس از سال 2021 تمدید شود. اگر آمریکا و روسیه در خصوص تمدید این پیمان یا اعمال محدودیت‌های جدید به توافق نرسند، این دو قدرت بزرگ هسته‌ای جهان از هر گونه قید و بند ناشی از پیمان مذکور رها خواهند شد و به صورت بالقوه، شرایط برای یک رقابت تسلیحاتی جدید فراهم خواهد شد. 


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار