به گزارش
خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ بدن انسان می تواند دچار مشکلات گوارشی متعددی از جمله یبوست، اسهال، انواع سرطان ها و سایر بیماری ها شود. این عارضه که آپاندیسیت نام دارد یکی از بیماری های اورژانسی و بسیار خطرناک است و باید جدی گرفته شود.
بر اساس آمارها التهاب و عفونت آپاندیس، تنها در 5 درصد از مردم رخ می دهد و فرد باید سریعاً تحت عمل جراحی قرار گیرد تا از بروز خونریزی شدید و نیز سمی شدن خون در بدن او جلوگیری شود.
التهاب و تورم آپاندیس علائمی دارد که توجه به آنها می تواند در تشخیص سریع عارضه و انجام اقدامات درمانی مفید باشد.
از جمله علائم این مشکل اورژانسی می توان به تهوع، استفراغ، بی اشتهایی و تب اشاره کرد. درد پیش رونده که از ناف شروع و به سمت راست شکم منتقل میشود و تیر کشیدن شکم از دیگر نشانههای تورم آپاندیس محسوب میشود.
اگر فرد هنگام راه رفتن، سرفه یا عطسه دچار درد شدید در ناحیه شکم شود این احتمال وجود دارد که آپاندیس او در آستانه پاره شدن باشد. در چنین شرایطی فرد سریعاً باید به اورژانس مراجعه کند.
برای تشخیص این بیماری روش های زیادی وجود دارد. برای مثال معاینات بالینی، انجام آزمایش خون و عکسبرداری مفید است که توسط آن پزشک می تواند محل عارضه و شدت آن را تشخیص دهد.
آپاندیس بخشی از روده بزرگ است و در برخی افراد بسته به وزن و قد نزدیک به مثانه قرار دارد و به این ترتیب زمانی که آپاندیس ملتهب می شود مثانه نیز تحریک شده، فرد به طور مرتب نیاز به استفاده از سرویس بهداشتی و دفع ادرار پیدا می کند.
تکرر ادرار خود یکی از نشانه های جدی برای احتمال عفونت آپاندیس است و فرد در این مواقع باید حتماً به پزشک مراجعه کند.
خستگی و گیجی هم می تواند به خاطر التهاب آپاندیس رخ دهد. تحقیقات نشان میدهد گیجی، پریشانی، ناتوانی در تمرکز همگی می توانند به دلیل وجود التهاب و عفونت در بدن رخ دهند و این حالت بسیار خطرناک است چرا که ممکن است زنگ خطری برای ورود عفونت به بدن و سمی شدن خون باشند.
سمی شدن خون شرایطی تهدید کننده برای سلامت و حیات انسان است، زیرا اکسیژن کافی در خون برای تغذیه بافت های گوناگون وجود ندارد. در چنین شرایطی مغز به شدت آسیب دیده و حتی فرد دچار سکته مغزی و مرگ ناگهانی میشود.
کارشناسان توصیه می کنند اگر در بین اقوام درجه اول سابقه التهاب و پارگی آپاندیس وجود دارد، حتماٌ به کوچکترین علائم درد در حفره شکمی توجه شود.
منبع: prevention
انتهای پیام/