به گزارش خبرنگار
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست رسانهای تشریح برنامههای نوزدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی صبح امروز در سالن کنفرانس مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
در این نشست علیرضا حاجیانزاده مدیر عامل کانون اظهار داشت: در آستانه نوزدهمین جشنواره در این مجموعه هستیم و مقدمتا باید عرض کنم که ما معتقد هستیم، هنر قصهگویی یک هنر مردمی است و این مردمیبودن به چند دلیل است. اول اینکه مخاطبان قصهگویی به تعداد کودکان و نوجوانان کشور هستند و جمع کثیری علاقهمند به شنیدن قصه هستند. دومین علت مردمی بودن آن این است که صاحبان این هنر مادران، مربیان، کتابداران و بسیاری از اقشار مختلف جامعه هستند که توانایی قصهگویی داشته و هنرمندان این هنر بسیاری از مردم هستند. دلیل بعدی نیز محتوای قصهها هستند که معمولا برگرفته از تاریخ و تمدن بشریت است.
وی افزود: قصهگویی روشی برای آموزش غیرمستقیم مفاهیم دینی، تربیتی و ... است. با نگاهی به قرآن در مییابیم که خداوند نیز در قالب قصه بسیاری از آموزهها و بهترین محتواها را به بندگان خود منتقل کرده است. همچنین قصه مکمل و تقویت کننده خوبی برای دانش آموزان کشور است.
حاجیان زاده در ادامه ابراز داشت: جشنواره قصهگویی در این دوره در چند بخش قصهگویی ملی و بینالمللی، مقاله نویسی به صورت سمینار، داستاننویسی رضوی و برنامه های جنبی اجرا خواهد شد. شرکت کنندگان نیز در چند گروه قصه گویان آزاد، پدربزرگ ها و مادربزرگها، نوجوانان و اعضای نوجوان کانون، مربیان مراکز فراگیر کانون، قصه گویان جشنواره رضوی و مربیان کانون با یکدیگر به رقابت میپردازند.
حاجیان زاده ادامه داد: در مجموع 4305 قصه به دبیرخانه ارسال شده است. همچنین 747 قصه گوی آزاد، 446 شرکت کننده از پدربزرگها و مادربزرگها، 1736 شرکتکننده نوجوان، 179 شرکتکننده در بخش رضوی، 17 مربی از مراکز فراگیر و 72 قصه گوی خارجی از 38 کشور جهان شرکت داشتند که 13 نفر از میان قصه گویان خارجی انتخاب شده اند.
وی افزود: داوران در بخش ملی مریم نشیبا، علی خانجانی از قصه گوها و پژوهشگران قصه گویی هستند. در بخش بین المللی نیز یک داور از اندونزی و آلمان بوده و مصطفی رحماندوست نیز نماینده کشور ایران خواهد بود. در این بخش 15 قصه گو به صورت داوطلبانه و 11 قصهگوی خارجی از کلمبیا، اسپانیا، تانزانیا، کوبا، هند، آرژانتین، کره جنوبی، فرانسه، استرالیا، تاجیکستان و کاستاریکا شرکت خواهند داشت.
وی ادامه داد: در بخش مقاله نویسی به صورت سمینار نیز 162 چکیده اثر به دبیرخانه ارائه شده که از این میان 82 اثر انتخاب و در مرحله نهایی 3 اثر برگزیده خواهد شد.
حاجیانزاده پیرامون برنامههای جنبی این دوره از جشنواره تصریح کرد: برگزاری 10 نشست و کارگاه سمینار مقالات، اعزام قصهگوهای جشنواره به بخشهای مختلف شهر تهران همچون مدرسه بچه های کار و خانه سالمندان، رونمایی از سه کتاب «آی قصه، قصه، قصه»، کتاب مقالات قصه و «آهوانه 3»، نشر قصه های دوره قبل جشنواره در پورتال کودک کانون و ارائه بسته قصهگویی مربوط به قصه گویان هجدهمین جشنواره قصه گویی که به صورت لوح فشرده در کلیه فروشگاههای کانون و سایر فروشگاه های کشور عرضه شده است.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در پایان خاطرنشان کرد: مهمترین ویژگی این دوره حضور نوجوانان و اعضای نوجوان کانون در جشنواره است که بدین ترتیب نوجوانان توانمندی قصه گویی پیدا خواهند کرد. هدف ما نیز از برگزاری این جشنواره و برنامه های جنبی آن ارائه فرهنگ قصه گویی و ترویج آن در سطح کشور است.
شایان ذکر است؛ نوزدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از 27 بهمن تا 1 اسفند 1395 در تهران برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/