به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
تبریز؛فرماندار اسکو در مراسم اختتامیه این جشنواره با اشاره به ظرفیت سهند و حضور بیش از ٥٠ هنرمند مطرح استانی در این شهر، اولین دوره جشنواره داستان کوتاه را گامی برای برگزاری سایر برنامه های فرهنگی هنری در آن عنوان کرد.
محمدزاده، افزود: فرهنگ و هنر عرصه مهمی است و اساسا پیام انقلاب ما بیشتر صبغه فرهنگی سیاسی دارد و از این طریق می توان برای نسل جدید پیام ها و مفاهیم انقلاب را انتقال داد.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم، با اشاره به استقبال گسترده مردم از اختتامیه جشنواره داستان کوتاه سهند گفت: با توجه به ظرفیت ها و توان بالقوه شهر جدید سهند در حوزه های فرهنگی و هنری، ایجاد ظرفیت ها و فضای فعالیت مناسب فرهنگی و هنری در این شهر، برای اهالی فرهنگ و ادب ضروری است.
محمدحسن چمیده فر، افزود: برگزاری موفق این جشنواره در سطح استانی در شهر سهند حاکی از توان این شهر در برگزاری چنین جشنواره هایی در سطح منطقه ای و حتی کشوری و ملی است و مسئولان و دست اندرکاران جشنواره باید تلاش کنند با جذب و جلب همکاری دستگاه های شهرستانی و استانی برنامه ریزی لازم در این سطح را به عمل آورند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اسکو نیز در این آئین با اشاره به قدمت تاسیس انجمن ادبی در این شهرستان و وجود پتانسیل بسیار ارزشمند در این زمینه گفت: سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رشد و توسعهی حوزههای مختلف فرهنگی و هنری با توجه به پتانسیلهای موجود در مناطق است.
قلیزاده، افزود: در همین راستا برگزاری این جشنواره به عنوان یک برنامهی شاخص فرهنگی هنری در اسکو تعریف و به اجرا درآمد.
وی اظهار کرد: دبیرخانهی جشنواره با اعلام فراخوان از اول آذر امسال اقدام به اطلاعرسانی و دریافت آثار در حوزههای شعر، داستان کوتاه و مصورسازی کرد که این فرآیند تا پایان دی ادامه داشت.
مسئول برگزاری جشنوارهی 'سهنداستانک' گفت: در بخش شعر با موضوع آزاد ١٢٥ اثر و در موضوع دههی فجر ٣٠ اثر به دبیرخانهی جشنواره ارسال شد.
قلیزاده، با بیان اینکه در بخش داستان کوتاه در موضوعات اقتصاد مقاومتی، نماز و نیایش، کتاب و کتابخوانی و آسیبهای اجتماعی فراخوان اعلام شده بود، ادامه داد: در مجموع ٩٣ اثر در این بخش دریافت شد و در بخش مصورسازی آثار نیز ٢٠ اثر از هنرمندان طراح، نقاش و گرافیست به جشنواره ارسال شده بود که مورد بررسی و داوری قرار گرفت.
وی با اشاره به نقش و اهمیت گرامیداشت مقام شامخ شهدای مدافع حرم، به برگزاری بخش ویژه (شهدای مدافع حرم) در دو بخش شعر و داستان اشاره کرد و گفت: در بخش شهدای مدافع حرم ٦٠ اثر به دبیرخانهی جشنواره ارسال شده است.
قلیزاده به روند داوری آثار رسیده به جشنواره اشاره کرد و افزود: با توجه به شوق و علاقهی اهالی فرهنگ و هنر استان در ارسال آثار به این جشنواره، دبیرخانه مسئولیت سنگینی در این حوزه بر دوش خود احساس کرد و با بهرهگیری تجارب پیشکسوتان حوزههای شعر و ادبیات داستانی در استان، داوری آثار را به بهترین نحو و به دور از سوگیریها و تعصبها انجام داد.
در این آئین از کتاب '٥٠ غزل از صائب تبریز' نوشته علی محسنی رونمایی شد.
بر اساس رای هیات داوران در هر بخش آثار افراد زیر به عنوان آثار برگزیده و شایستهی تقدیر انتخاب و معرفی شد.
در بخش شعر و موضوع آزاد، مریم کوهنورد، نوشین خوشبهار و مصطفی دانش به عنوان نفرات اول تا سوم معرفی و آثار مجید جمیری و حسین زهتابی شایستهی تقدیر شناخته شد.
در موضوع دههی فجر، حسنیه رحیمی نفر اول در بخش داستان نرجس ابراهیمی و سولماز وصالی به عنوان نفرات دوم و سوم معرفی و نفر اول واجد شرایط شناخته نشد.
در بخش ویژه و در موضوع شعر راضیه عبدی و فرزانه دهقاننژاد به عنوان نفرات اول و دوم و در موضوع داستان سجاد مسلمی و مهدی شهابی به عنوان نفرات دوم سوم معرفی و نفر اول فاقد شرایط اعلام شد.