رییس دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: این شش موضوع شامل مهندسی سازه، مهندسی آتش، مدیریت بحران، امور قانونی و حقوقی، جامعه شناسی و آثار اجتماعی این حوادث و بیمه و زمینههای تضمینی و پشتیبانی این وقایع هستند.
احمدی تصریح کرد: گزارش تخصصی کمیتهها ظرف یک ماه به پایان میرسد و انشاالله در ماه دوم گزارش تلفیقی در مورد بررسی علل و عوامل وقوع آتشسوزی و فرو ریختن ساختمان، نحوه مدیریت محیطی حادثه، کیفیت هماهنگی دستگاههای مسئول در مدیریت بحران، راههای پیشگیری از تکرار آن و اصلاحات ساختاری و مدیریتی لازم ارائه و گزارش دقیقی به اطلاع رئیس جمهور و مردم ایران میرسد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر بحث حقوقی این حادثه عنوان کرد: بحث حقوقی شامل همه مسائل مرتبط با موضوع از بعد حقوقی و مسئولیت سازمانها در قبال مفقود شدگان و بیکار شدگان است.
رییس دانشگاه تربیت مدرس بیان کرد: ما در این گزارش به دنبال این نیستیم که سازمان خاصی را مقصر جلوه دهیم که قوه قضائیه، کمیته تحقیقی را برای این امر در نظر گرفته است.
احمدی تصریح کرد: در زمینه متالوژی کار جمعآوری اطلاعات گسترده نزدیک به اتمام است و امور مهندسی ، مدلسازی ساختمان و مدل ریاضی در برابر بارها و شرایط اضطراری مانند آتش و اینکه ساختمان از لحاظ مهندسی چه کاستیهایی را داشته و چه عواملی سبب ریزش آن شده است بررسی شده است.
وی در خصوص مالک این ساختمان تأکید کرد: هیأت مدیره بنیاد مستضعفان، هیأت مدیره سازمان آتش نشانی و شورای ساختمان پلاسکو در حال برگزاری جلساتی در خصوص مصاحبه با شهردار تهران و همکارانش هستند که بنیاد مستضعفان مالک اصلی این ساختمان محسوب می شود.
رییس دانشگاه تربیت مدرس یادآور شد: امیدواریم این گزارش جنبه اجرایی داشته باشد همچنین آوار برداری و خسارات احتمالی ناشی از این آوار برداری نیز در دستور کار گزارش ملی قرار میگیرد.
احمدی اظهار داشت: ساختمانهای فولادی در برابر آتش نا ایمن بوده و ضعف کلی دارند البته ساختمانهایی که طی دو دهه اخیر ساخته شدهاند از دستورالعمل، قانون و آییننامههای قابل اعتماد پیروی کردند اما خیلی از ساختمانها که برای چند دهه پیش بودهاند ( حدود 50 سال پیش) سازندگان آنها ملاحظات آسیبهای ایران را در برابر این ساختمانها لحاظ نکردهاند و لزوما همه ساختمانهای فلزی دارای پوشش مناسب مانند گچ نیستند که ساختمان پلاسکو نیز فاقد حفاظ کامل بود.
وی توصیه کرد: برای روشن شدن کاملی موضوع حادثه ساختمان پلاسکو باید تا دو ماه صبر کنیم و در این امر نباید اسباب نگرانی و تشویش بیشتر اذهان عمومی مردم را فراهم کنیم.
احمدی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره برخی ابهامات در مورد موتورخانه پلاسکو گفت: در مورد اینکه آیا کسی آنجا بود یا نه، من الان نمیتوانم وارد شوم و به صورت قطعی چیزی را بیان کنم.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره ایمنی ساختمان مجاور پلاسکو؛ پاساژ کویتیها نیز افزود: گروه سازه ما توصیههایی را در این زمینه مطرح خواهند کرد و فکر میکنم تا کنون نیز وارد عمل شدهاند، اما درباره ایمنی و شرایط این ساختمان من از گروه سازه میخواهم که این موضوع را بررسی و در این زمینه اظهار نظر کنند.
انتهای پیام/