به گزارش
حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛توکلی دبیر کمیته دانشآموزی ستاد فناوری علوم شناختی گفت: هفته آگاهی از مغز سالهاست که در دنیا نامگذاری شده و کشورهای پیشرفته جهان برنامههایی را به همین مناسبت اجرا میکنند و امسال برای دومین بار برنامههای متنوعی متناسب با سن و با توجه به نیاز اقشار گوناگون جامعه با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرا میشود.
وی تصریح کرد: هدف از نامگذاری این هفته به نام هفته آگاهی از مغز و اجرای برنامههای آموزشی در ارتباط با مغز و کارکردهای آن، ارتقای بهداشت مغز در جامعه است، چون مغز فرمانده بدن و ارگانی است که تمام فعالیتها، رفتار، غرایز، هیجانات، اراده و تفکر را رهبری میکند؛ به همین دلیل دانشمندان و محققین به دنبال آن هستند که عامه مردم از آگاهی مغزشان اطلاع پیدا کرده و به بهداشت و سلامت مغزشان توجه بیشتری کنند و همانطور که دیگر ارگانهای بدن را چکاپ میکنند مغزشان را نیز چکاپ کنند.
توکلی افزود: ارتقای بهداشت مغز در جامعه به دو منظور انجام میشود؛ اول اینکه افراد یاد بگیرند که چگونه توانایی مغزشان را افزایش دهند و دوم افراد جامعه با راههای پیشگیری از کاهش قوای جسمی و ذهنی مغز آشنا شوند و در واقع آگاهی رسانی از ویژگی و توانایی مغز، چگونگی توانمندسازی و جلوگیری از کاهش توانایی مغز از طریق برنامههای این هفته اطلاع رسانی میشود.
دبیر کمیته دانشآموزی ستاد فناوری علوم شناختی، اکثریت افراد جامعه را مخاطبان این برنامههای آموزشی معرفی کرد و گفت: برنامههای پیشبینی شده برای عموم مردم، به خصوص کودکان، دانش آموزان، دانشجویان و افراد میانسال که در آستانه سالمندی قرار دارند، قابل استفاده خواهد بود.
این استاد دانشگاه با اشاره به یکی از روشهای تقویت توانایی مغز ادامه داد: به عنوان مثال ورزش هدفمند عامل مهمی در «افزایش توانایی مغز» است و سبب میشود تا فاکتورهای رشد در مغز تولید شوند و این فاکتورها علاوه بر این که در یادگیری و فعالیتهای خلاقانه موثر هستند، موجب رشد و شکل گیری مدارهای جدید و حفظ مدارهای مغزی خواهند شد.
دبیر اجرایی هفته آگاهی از مغز گفت: اهم برنامههای هفته آگاهی از مغز با همکاری سازمان های مختلف از جمله، آموزش و پرورش، شهرداری تهران، سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت، وزارت علوم و سازمانهای مردم نهاد اجرا خواهد شد.
دبیر کمیته دانش آموزی ستاد فناوری علوم شناختی با اشاره به نامگذاری هفته آگاهی از مغز از 29 بهمن تا 5 اسفند گفت: در این هفته ما 3 هدف مهم را دنبال می کنیم.
وی آگاهی از مغز برای ارتقای مغز، سرعت بخشیدن به کشف اختلالات و بیماریها خصوصا بیماری های روانی و هم چنین آگاهی از مغز برای شناخت بیماری های حوزه مغز و آموزش های لازم برای جلوگیری از برچسب زدن به مبتلایان به بیماری های مغزی را از اهداف اصلی هفته آگاهی از مغز اعلام کرد.
توکلی با بیان اینکه برنامه های هفته مغز در 5 حوزه مغز انعطاف پذیر، مغز ورزشکار، مغز سالم ، مغز اجتماعی و مغز هنرمند برگزار میشود از افتتاحیه هفته آگاهی از مغز در جمعه 29 بهمن خبر داد و به تشریح برنامه های افتتاحیه پرداخت.
دبیر کمیته دانش آموزی ستاد فناوری علوم شناختی ادامه داد: در طی هفته آگاهی از مغز دانش آموزان نخبه از 4 منطقه 18، 14، 6 و 19 جمعآوری شده و اساتید دانشگاههای علوم پزشکی تهران برای آنها به بیان مطالبی میپردازند.
توکلی طرح سفیران مغز را از دیگر برنامههای هفته آگاهی از مغز عنوان کرد و گفت: 70 مدرسه و پژوهشسرای استان و تهرانها طی این هفته میزبان نخبههای دانشآموز هستند و اهداف سه گانه ما را به آنها آموزش میدهند.
دبیر کمیته دانش آموزی ستاد فناوری علوم شناختی اجرای برنامه های ویژه در 4 فرهنگسرای تهران با محوریت آلزایمر و افسردگی را از دیگر برنامه های این هفته عنوان کرد.
وی در بیان جزئیات مراسم افتتاحیه گفت: این افتتاحیه جمعه این هفته از ساعت 3 تا 5 با حضور کمال خرازی رئیس ستاد فناوری علوم شناختی زالی رئیس نظام پزشکی و داریوش اسدزاده بازیگر 94 ساله ای که هم اکنون در حال ترجمه و انجام کارهای تحقیقاتی است برگزار می شود.
انتهای پیام/